Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A gyerekek mitől olyan izmosak...

A gyerekek mitől olyan izmosak, vékonyak?

Figyelt kérdés

Megyek a strandon és kislányok csokit zabálva rendes kockahassal bírnak, én meg megszakadok se tudok fogyni 1 kilót se már lassan 1 hónapja úgy, hogy mozgást is beiktattam és keveset eszek.

60 kilóból max fél kg ha lement, a 165 centimhez... igazságtalanság😃

Pedig 24 éves leszek csak, fiatal vagyok, gyorsan kéne tudnom fogyni.

Nincs túlsúlyom, de 56 kg-ra le akarok menni.

Vagy tényleg igaz, hogy a gyerekekre még nem rakodótt rá az évek alatt a zsír, azért olyan szikárak?

2022. máj. 25. 09:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Én fizikai munkával sem tudok lefogyni, pedig nem eszem csokit egyáltalán.
2022. máj. 25. 14:31
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es: nem csak az a lényeg, mennyit és mit mozogsz, hanem hogy ehhez képest mennyit és mit eszel.

Nem csak a csokitól hízik valaki, akármitöl lehet, ha több, mint amit elhasznál.

2022. máj. 25. 15:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Négy gyerekem van. Mindegyik más - más alkattal bír. Egyik lányom és fiam erős testalkatú, ha elhagyják magukat, híznak, ha sportolnak, fogynak. Egyik lányom apró, vékony. Óvodában, iskolában ő volt a legkisebb. Fiatal felnőtten, 26 évesen két gyermek szülése után, továbbra is vékony és csupán 160 cm magas. Januárban született a második csemete, jelenleg úgy néz ki, mint aki soha nem is szült, az a kevés plusz kiló, amit felszedett le is ment. Soha nem sportolt, manapság sem, enni is szert, mégsem hízik.

Negyedik gyermekem legnagyobb fiam 29 éves. Sportos alkat volt kicsinek is, versenyszerűn sportolt, olimpiai csapat tagja volt, sajnos nem vitték ki. Ezért mérgében abbahagyta a sportolást, meghízott, mint akit felfújtak. Sajnos, azóta sem fogyott le. (még alacsony is, mint Tom Cruise) :(

Kedves kérdező! Te azt látod a világból, amit szeretnél! Önemésztő stílusban szemléled, azt veszed észre, amitől rosszul érzed magad és depressziós hangulatba sodorhatod magad. Eléggé pszichológiai eset a látásmódod. Akárcsak Dulifuli törp.

Én magam is folyamatos fogyózásban vagyok, szinte amióta élek. (50 éves FF vagyok) Hol jobban megy, hol rosszabban. De avval mindig tisztában vagyok, főként rajtam múlik mindez! Cukorbeteg vagyok 15 éve. Pár éve inzulinra tett egy hülye, flegma orvos. Utána nem ment a fogyás, sőt, híztam. Múlt év végén átkerültem egy kiváló diabetológus-endokrinológus doktornőhöz, aki levett az inzulinról és új modern injekcióra állított át + gyógyszerre. Azóta fogytam 15 kilót. Szépen, lassan, de biztosan megy lefelé a súlyom, amit nagyon élvezek. A sikerélmény miatt nem érzem a diétát sem nehézségnek. De nem is nézegetem, ki milyen sovány vagy sportos, és főként nem nézem a gyerekek kockahasát a strandon. (nem is merném, nem is érdekel)

A fogyókúra egy harc, harc önmagunkkal, ami nem könnyű.

2022. máj. 25. 15:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Nem éheztetni kell magad, hanem számolni a kalóriákat, mellette pedig sportolni (pl. súlyzós edzés). Az elméleti oldala valójában ilyen egyszerű.
2022. máj. 25. 16:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a saját gyerekemből indulok ki, akkor a folyamatos rohangálás és a válogatósság lehet az oka.
2022. máj. 25. 18:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Mit értesz gyerek alatt?
2022. máj. 25. 19:35
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ritmikus sportgimnasztika, foci, röpi, kosár, atlétika, úszás, torna.. Nehogy azt hidd, hogy a szél fújja azokat a kockákat oda, csak nekik több idejük jut sportra vagy éppen gyakrabban! ;)
2022. máj. 25. 21:13
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Napi 8-9 órát egy rohadt irodában ülve nem tudok többet tenni, beiktattam a mozgást, de sajnos emellett még főznöm is kell stb. Inkább azt választottam, hogy mozgok amit időm enged és nagyon keveset eszek. Nem sok eredménnyel."

Itt a nagy hiba, elég terhesen fogod fel ezt az egészet...

Na pl itt vagyok én, 35 eves asztalos férfi.

Reggel kelek 5kor minden egyes nap, hetvégén is, meg ünnepnapokon is...

Megcsinálom a kávémat, a magam kis rituláéival elfogasztom a teraszon, fel 6-6ig meditálok, majd 6-fél 7ig elvégzem a reggeli rutint fogmosás zuhany stb...

7-16 de van, hogy 17ig melóban vagyok, ezutan hazamegyek megfőzöm a következő napi kajámat kb 20perc alatt...

Ezután evszak és időjárás függő, vagy bringára pattanok, vagy az elliptikus trainerre és benyomok egy sorozatot és mozgok.. elliptikus trainerrel 1órát, de ha bringázom, van, hogy 4-5 órát is elvagyok, de ebben az is benne van, hogy viszek magammal könyvet és edőkben, hegyekben a bakonyban leülök, aztán olvasok.

22:00kor fekszem, benyomok egy filmet, de csak ritkán nézem végig :D

Heti 3* ilyen a napom, a többi nap munka után szabadfoglalkozás...

De ez az, hogy ha van egy jól megtervezett étrended, egy bázis ami fixen biztosan megvan.m akkor nem indok a "még főzni is kell" mert max 20perc alatt meg lehet csinállni... de ha pl meg sinálod 1 hétre előre és napi adagokban lefagyasztod, akkor max legyen 40perc hetente...

2022. máj. 26. 09:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "keveset eszek" rohadt csalóka. Számold a kalóriákat, grammra pontosan lemérve a kajád. Nem nagy ördöngősség, ha tényleg elhatároztad magad a fogyásra. Yazio app, letöltöd, vezeted. Gyakorlatilag minden kaja benne van az adatbázisában, vonalkódról is le tudod olvasni. Ha főzöl valamit, felviszed receptként.

A mozgás... én is napi 8-9 órát irodázom. De oda bringával járok. 20 km egy nap. Hazaérek, súlyzós edzés, vagy HIIT. A súlyzós edzés 1 óra, a HIIT cca. 20-30 perc bemelegítéssel, nyújtással. Utána főzök. Több napra előre, nagyobb adagokat készítek, figyelve arra, hogy lassan felszívódó szénhidrát, fehérje, és rost legyen benne.

És néha még az is belefér, hogy hétvégén pizzát sütök. És fogyok testzsírból. Szépen lassan formásodom, izmosabb vagyok.

A másik: 1 hónap alatt nem kéne csodát várni. Nem kéne minden nap mérlegelni. Ha megvan az elhatározás, akkor egyik reggel, éhgyomorra, wc után ráállsz a mérlegre, leírod a kezdő súlyod. Lecentized magad. Csinálsz fotókat, előlről, oldalról, hátulról. Lehetőleg olyan beállítással, amit később majdnem pontosan ugyanúgy meg tudsz ismételni. Egyenes tartás, kihúzod magad. Minden hónapban ugyanaznap megismétled.

És csinálod. Számolod a kalóriát, edzel, mozogsz, sok vizet iszol, és nem vársz csodát 1 hónap után.

Én tavaly nyár óta csinálom, és 5-6 kg-ot fogytam, de a látvány magáért beszél. Nem voltam kövér, sőt. Senki nem értette, miért diétázom. Mert skinny fat voltam. A testösszetételemen akartam változtatni, kevesebb zsír, több izom, máris jobban nézek ki, jobban érzem magam a bőrömben.

Egyébként nem tudom, milyen strandon jártál, én pont, hogy dagadt kisgyerekeket látok mindenhol. Vannak soványak is, meg néhány izmos, de kockahasú gyerekeket csak a sportolók közül látok. Egyik ismerősöm kislánya is 3 éves kora óta úszik. 12 éves most, és nagyon izmos. Ha őt látnád a strandon, akkor elkeserednél, hogy éppen lángost/csokit/jégkrémet eszik, mégis izmos. A titok az, hogy heti 5 nap dupla edzése van. Reggel, és délután. Az év nagyrészében pedig kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozik. Azon az egy napon, amikor látod a strandon, pont csokit eszik, na bumm, nem lesz egyből hájas. Ugyanúgy, egy dagadt ember sem lesz sovány attól, ha 1-2 nap egészségesen táplálkozik. Erről szól az egészséges életmód.

30N

2022. máj. 26. 10:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szintén irodista vagyok. Munkába menet kb 30 perc séta + 20 perc villamosozás. A villamoson is állok.

Ez odavissza ugye rögtön napi 1 óra séta meg 40 perc állás.

Boltba is gyalog megyek, postára is, shoppingolni is, ezekből szintén összejön napi 1 óra séta.

Ez már majdnem napi 3 óra mozgás és még nem voltam edzeni. Heti 4x konditerembe járok, néha órára, néha súlyzózni.

Enni eszek normálisan. Persze nem zabálok, de nem is koplalok. Normális adagok, semmi cukros vacak vagy pékáru, csak gyümölcsök (napi 2 ökölnyi biztos megvan) , zöldségek, húsok, kis szénhidrátos köret, magvak.

Vacsora 17:30kor, utána már nem eszem. 23 órakor fekszem, 7kor kelek. Ez így 14 óra amíg nem eszem, vacsorától reggeliig.

2022. máj. 26. 13:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!