Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A gyerekek mitől olyan izmosak...

A gyerekek mitől olyan izmosak, vékonyak?

Figyelt kérdés

Megyek a strandon és kislányok csokit zabálva rendes kockahassal bírnak, én meg megszakadok se tudok fogyni 1 kilót se már lassan 1 hónapja úgy, hogy mozgást is beiktattam és keveset eszek.

60 kilóból max fél kg ha lement, a 165 centimhez... igazságtalanság😃

Pedig 24 éves leszek csak, fiatal vagyok, gyorsan kéne tudnom fogyni.

Nincs túlsúlyom, de 56 kg-ra le akarok menni.

Vagy tényleg igaz, hogy a gyerekekre még nem rakodótt rá az évek alatt a zsír, azért olyan szikárak?

2022. máj. 25. 09:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azért, mert ők nem "mozgást is beiktatnak" - hanem reggeltől estig meg sem állnak...
2022. máj. 25. 09:30
 2/20 A kérdező kommentje:
Napi 8-9 órát egy rohadt irodában ülve nem tudok többet tenni, beiktattam a mozgást, de sajnos emellett még főznöm is kell stb. Inkább azt választottam, hogy mozgok amit időm enged és nagyon keveset eszek. Nem sok eredménnyel.
2022. máj. 25. 09:35
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

"a gyerekekre még nem rakodótt rá az évek alatt a zsír, azért olyan szikárak" :) Ez cuki, még nem hallottam ezt a mondást.

Nyilván láttál már olyan gyerekeket is, akik nem kocka-, hanem hordóhassal vannak kint a standon - vagy bárhol.

Egyrészt az általad említett gyerekeknek eleve gyorsabb lehet az anyagcseréjük, ez is lehet egy ok. Lehet, hogy keveset is esznek.

De az egyik fő ok, hogy a gyerekek általában lényegesen többet mozognak, mint a felnőttek - nem feltétlenül edzésre járnak, hanem egész nap nyüzsögnek. És ez a nyüzsgés sokkal több kalóriát éget egész nap, mint ha valaki elmegy néha edzeni, de közben pl. ülőmunkát végez, azután meg tévét néz.

Szóval a te fogyásod is, mint mindenkié, a kalóriadeficiten fog múlni, de mivel papíron nincs rajtad túl sok felesleg vagy egyáltalán nincs, ne várd, hogy ez gyorsan menjen. Fél kiló egy hónap alatt, az is haladás. Ne akard gyorsítani, nem attól függ a gyorsaság, hogy fiatal vagy-e vagy nem. Ha minimál kajával siettetni akarod, akkor az egész végére még azt éred el, hogy 56 helyett 65 leszel, mert annyira farkaséhes leszel, hogy hetekig feleszed majd a hűtőt és utána se hagyod abba.

De egyébként meg gyanús, hogy inkább izomtömeget kellene felszedned (népies nevén "formásodás, feszesedés"), és máris jobban tetszenél magadnak.

2022. máj. 25. 09:38
 4/20 anonim ***** válasza:
90%

HA nem tudsz sokat mozogni, akkor kevesebbet kell enni, föleg a kalóriadúsabb ételekböl. Nézz utána a kalóriaszámolásnak, kezdj bele, de becsületesen, MINDENT beleszámítva.

A hízás/fogyás a kalóriamérlegtöl függ, ha minuszban vagy, akkor fogysz, ha pluszban, akkor hízol!

2022. máj. 25. 09:39
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek:)
2022. máj. 25. 09:54
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
az nem lehet hogy epp egy uszocsapatba botlottal? vagy barmilyen sport csapatba?
2022. máj. 25. 11:25
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

Elhiszem, hogy nincs időd mozogni, de ez sajnos nem érdekli a fizikát.

Ha fogyni akarsz, sokat kell mozognin és/vagy keveset enni.

2022. máj. 25. 11:28
 8/20 Morzsi007 válasza:
100%

165cm/60 kg az azért nem olyan rossz. Főleg, ha valakinek szép formás mellei vannak, csak az nyom 2 kg-ot, és ez mégsem pl a hasára, lábaira oszlik szét.

Az ülő munkával keveset égetsz el, így kevesebb kaját kellene enned, mint pl aki fizikai munkát végez. de az s helyzet, hogy vannak, akik az életben nem tudnak elhízni, bármennyit esznek, meg van, akik soha nem tudnak lefogyni. A fiamnak is kockás a hasa, igaz nem nagy étvágyú, sovány. Csokit azt szereti. A lányom már más, de ő sincs elhízva, pont ideális.

Mindenképp kellene egy kicsit mozogni, mert egy ülő munka mellett az elengedhetetlen, ha fontos az egészség. Az a baj, hogy csak úgy is eszik, rágcsál valamit az ember egy irodában.

2022. máj. 25. 12:15
 9/20 A kérdező kommentje:

Annyit éheztem mar az elmúlt időben, de semmi látszat, mérlegen is max. fél kg...

Semmi nasi nem volt... én már a fogamzásgátlóra gyanakszom...

2022. máj. 25. 12:46
 10/20 Morzsi007 válasza:
35%
Ha sokszor vagy éhes az sem jó, mert mikor tápanyaghoz ér a szervezet, az egyből elraktározza és lerakódik. Többször egyél keveset, sok folyadék bevitel, mert van hogy úgy érzed éhes vagy, de csak egy pohár vízre van szükséged. Este 6 után nem nagyon kellene enni. Max banánt vagy joghurtot.
2022. máj. 25. 13:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!