Mit tegyek, hogy ne kívánjam annyira a kaját?
Komoly súlyfeleslegem van (40 kiló aztán mégcsak 24 éves vagyok és 158 cm magas), egészségfejlesztőbe is járok, dietetikus jön minden második csütörtökön az egészségfejlesztő irodába ahová járok és megvan, hogy mennyi kalóriát vihetek be egy nap, de minden bajom lesz amikor kaját látok és nem tudom megállni.
Az értelmes, nem bunkó, lekezelő, gúnyolódó, kioktató válaszokat előre is köszönöm.
Szép napot mindenkinek!
A metformin az egy cukorbetegségre szedett gyógyszer.
Igyál sok vizet, egyél sok rostot (zöldség, gyümölcs, hüvelyes, teljes kiőrlésű gabonák), ezek telítenek. Egyébként meg tényleg elhatározás kérdése.
Az segítene, ha mondjuk nem lennének az otthonodban olyan ételek, amikre rákívánsz és nem kellene enni, nem tudom, egyedül laksz-e, akkor elvileg megoldható.
Ez egy nagyon jó kérdés, nekem is ezzel van problémám.
Mindig csak ennék. De a kalóriát tartani kell, különben nincs fogyás.
Egyébként a dietetikus nem tudott valami tanácsot adni ezzel kapcsolatban?
Lehet, hogy ezek már ilyen alap, mindenhol hallott dolgok de itt van pár dolog:
- gyümölcs turmix, vagy zöldség turmix, ezekbe mégsincs akkora kalória.
- testkilogrammodnak és életkorodnak megfelelő víz mennyiség. Erre egyébként van kalkulátor is
- hámozz meg, zöldségeket, gyümölcsöket vagdald fel és rágcsáld azokat amikor ennél.
- csinálj gyógyteákat, limonádét, vagy gyümölcsös vizeket, vannak ezekhez is nagyon jó receptek.
- írj egy listát miért akarsz lefogyni, és amikor ennél vagy valami olyat ennél ami ezt nem segíti, akkor kezd el olvasni.
- kezdj el valamit sportolni, a súlyodnak megfelelően. Sok séta is nagyon jó.
3as vagyok. A metformin igenis jo. Nem csak a 2es tipusu diabetesre irjak fel, hanem azt azt megelozo allapotokra is. Pl inzulinrezisztencia, es a metabolikus szindroma. Ha ekkora nagy sulyfeleslege van a kerdezonek, kellene egy hormonvizsgalat, hogy rendben van- e minden az inzulinjával! Illetve fennallhat a hatterben pajzsmirigy alulmukodes, vagy psziches zavar is( bánatból eszel, az étel megnyugtat, stresszkezeléskent stb...)
Ajanlom a 160g-os diétát, sportnak kezdetben séta, mondjuk heti 4-5szor fel-1 ora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!