Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, ha valaki...

Mi az oka annak, ha valaki életmódváltás után nem birja már a túl édes sütiket, csokit, csak a félédes dolgokat, de azokat se kivánja igazán?

Figyelt kérdés

2019. máj. 30. 07:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős szitu. Én amikor a cukrot száműztem (nasi, cukros üdítő, stb) utána volt egy ilyen esetem. Már egy hónapja kb 90%-al csökkentettem a cukorbevitelem, amikor is mama megkínált egy pohár gyömbérrel. Beleittam és szanadzét okádtam magam. Borzasztó volt. Szerintem az ok az, hogy a többszörösen cukorral túltelített szervezet elszokott tőle és amikor hirtelen kap egy ilyen brutál dózist, akkor az nem esik jól.
2019. máj. 30. 08:16
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Pontosan ahogy az első írja. Gondolj a cukorterhelésre, amikor 50 gramm tömény cukrot kell meginni 1 dl vízzel. Az emberek nagy része kihányja. Mert nincs hozzászokva a szervezete ekkora cukormennyiséghez. Ugyanez van azzal is, ha valaki fél éve nem étkezett cukrosan, majd hirtelen bevág 2 szelet tömény cukros dobostortát.
2019. máj. 30. 08:22
 3/6 lilla64 ***** válasza:
100%
Igy vagyok én is.Valamikor zabáltam a csokit,most a túl vagyok egy komoly fogyókúrán,ha megeszek 2-3 szelet krémes sütit már hányingerem van.
2019. máj. 30. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

3 hónapig nagyon szigorúan mellőztem a cukros dolgokat, majd utána mikor ettem nem is ettem belőle sokat de olyan de olyan rosszul lettem, hogy soha többet

azóta én csak az édesítős dolgokat eszem

2019. máj. 30. 10:58
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

Én 3 hónapja váltottam életmódot, hogy egészségesebb lehessek és fogyhassak. Korábbi próbálkozásaim során rájöttem, hogy nekem a 100%-os megvonás határozottan nem tesz jót, mert egyszerűen szomorú leszek tőle, hogy soha többet nem ehetem a kedvenc régi édességeimet, és ha tiltólistára tettem, annál jobban vágytam rá.

Most legutóbb másképp alakítottam ki a dolgot tudatosan. Ez amúgy nagyon jól bevált. A mindennapjaimból kitakarítottam a cukros édességeket. DE, havonta tartok 1db csalónapot, amikor ezekből is ehetek limitált mennyiséget. Az egyik legnagyobb kedvencem a karamellás fánk volt. Nos az volt az első amit az életmódváltás 1 hónapja után először ettem csalónap alkalmával. Sokkal édesebbnek éreztem mint régen, mert elszokott tőle a szervezetem, és így volt ez más kedvenceimmel is. Persze varázsütésre nem utáltam meg őket, soha nem is fogom, de valóban igaz az, hogy ha ritkábban eszel cukrozott dolgokat, x idő után ha megint eszel belőle, édesebbnek fogod érezni, mert a szervezeted elszokott tőle. Én személy szerint rosszul nem lettem egyiktől sem.

Én amúgy a mindennapokban átváltottam szénhidrátcsökkentett cukormentes, illetve diabetikus édességekre (csoki, cukorka, nápolyi), és már a nápolyi vaníliatöltelékét is édesebbnek érzem mint mondjuk 2 éve amikor szintén ettem ilyeneket. De pl nápolyit hetente csak egyszer eszem, tehát nem túl sok heti 40 gramm:) Ezeket belekalkulálom a napjaimba, mert tudom magamról, hogy édesség nélkül nekem nem menne a dolog... És így működik.

De pl a cukorterhelésemnél anno azt az édes löttyöt nagyon undorítónak találtam. Kifejezetten rosszul esett.

2019. máj. 30. 16:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert elszoknak tőle és hozzászoknak a diéta alatt evett dolgok ízéhez. És ugye a brokkoli, saláta, stb nem olyan édes, mint pl. egy fehércsoki, cukros süti.
2019. máj. 31. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!