Mi az oka annak, ha valaki életmódváltás után nem birja már a túl édes sütiket, csokit, csak a félédes dolgokat, de azokat se kivánja igazán?
3 hónapig nagyon szigorúan mellőztem a cukros dolgokat, majd utána mikor ettem nem is ettem belőle sokat de olyan de olyan rosszul lettem, hogy soha többet
azóta én csak az édesítős dolgokat eszem
Én 3 hónapja váltottam életmódot, hogy egészségesebb lehessek és fogyhassak. Korábbi próbálkozásaim során rájöttem, hogy nekem a 100%-os megvonás határozottan nem tesz jót, mert egyszerűen szomorú leszek tőle, hogy soha többet nem ehetem a kedvenc régi édességeimet, és ha tiltólistára tettem, annál jobban vágytam rá.
Most legutóbb másképp alakítottam ki a dolgot tudatosan. Ez amúgy nagyon jól bevált. A mindennapjaimból kitakarítottam a cukros édességeket. DE, havonta tartok 1db csalónapot, amikor ezekből is ehetek limitált mennyiséget. Az egyik legnagyobb kedvencem a karamellás fánk volt. Nos az volt az első amit az életmódváltás 1 hónapja után először ettem csalónap alkalmával. Sokkal édesebbnek éreztem mint régen, mert elszokott tőle a szervezetem, és így volt ez más kedvenceimmel is. Persze varázsütésre nem utáltam meg őket, soha nem is fogom, de valóban igaz az, hogy ha ritkábban eszel cukrozott dolgokat, x idő után ha megint eszel belőle, édesebbnek fogod érezni, mert a szervezeted elszokott tőle. Én személy szerint rosszul nem lettem egyiktől sem.
Én amúgy a mindennapokban átváltottam szénhidrátcsökkentett cukormentes, illetve diabetikus édességekre (csoki, cukorka, nápolyi), és már a nápolyi vaníliatöltelékét is édesebbnek érzem mint mondjuk 2 éve amikor szintén ettem ilyeneket. De pl nápolyit hetente csak egyszer eszem, tehát nem túl sok heti 40 gramm:) Ezeket belekalkulálom a napjaimba, mert tudom magamról, hogy édesség nélkül nekem nem menne a dolog... És így működik.
De pl a cukorterhelésemnél anno azt az édes löttyöt nagyon undorítónak találtam. Kifejezetten rosszul esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!