Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Normális az, hogy 2 év alatt...

Normális az, hogy 2 év alatt 16 kilót hízik egy ember?

Figyelt kérdés

21 vagyok. Az elmúlt 2 évben 16 kilót híztam. Többet ettem mint előtte, de ilyen hamar ennyi felragadna, létezik ez?

Pajzsmirigyre gyanakszom, azért kérdezem.

2010. szept. 12. 22:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tényleg sok a hülye orvos, de ne sértődj meg... a te felelősséged sem kisebb, 2 évig szedni a tabit, miközben kúsznak fel a kilók, ahelyett, hogy már 5 kiló után kértél volna másikat, vagy ha az se jó, abbahagytad volna. Mert azért 5 kilót leadni mégiscsak könnyebb, mint 16-ot, de az már igaz, hogy plusz 16 kilónál nincs jobb fogamzásgátló módszer: a kuty se néz rá az emberre.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, ÉRDEMES kivizsgálást kérni, mert ha netán tényleg baj van, amíg nem kezelik, esélyed nincs lefogyni. Mindazonáltal 2 év alatt 16 kiló nem hirtelen hízás, tehát nagyobb az esély arra, hogy (még) egészséges vagy.

1 kg kb. 7500 fölösleges kalóriától ugrik fel.

16 kg = 120 000 kcal, 2 év alatt az 730 nap, vagyis 1 nap alatt kb. 120 000 / 730 = 164 kcal, tehát egy nap átlagosan csak 164 kalóriával kell többet enned, mint amennyire szükséged van, már össze lehet hozni 16 kilót.

1 kg fogyáshoz 7500-zal több kalóriát kell elégetned vagy kevesebbet bevinned, mint amire szükséged van. Nagyjából kiszámíthatod az előtted álló feladat nagyságát. (Figyelembe véve, hogy mindenkinek más az anyagcseréje, de alapvetően így saccolható meg.)

2010. szept. 13. 09:46
 12/17 anonim válasza:
Rajtam egy év alatt több mint 10 kiló felesleg jött fel:S valószínű nálam is erősen közre játszott a fogamzásgtáló, akárki amkármit mond, előtte majd összeszakadtam, olyan vékony voltam, ehettem bármit, nem híztam semmit, 172 cm -esen voltam 58 kg. Most meg vagyok 70 kg:S
2010. szept. 13. 10:23
 13/17 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátlóra ne fogd, 5 éve szedek, de nem híztam tőle semmit (pontosabban csak azután szedtem fel 2-3 kilót, miután a szervezetem végleg leállt a növekedéssel - 25 éves korom körül tavaly), de egy deka túlsúly nincs rajtam, úgyhogy vagy rossz bogyót szedsz (nőgyógyásszal kellene beszélni, nem tudom, kivizsgált-e rendesen, mielőtt felírta), vagy más az oka a túlsúlyodnak (a depi közrejátszhat, de nem feltétlenül, valaki az idegességtől nem tud enni, de anyu pl. pszichés gyógyszerektől hízott el, azoknak tényleg van kőkeményen ilyen mellékhatása, de egy pszichés beteg szava nem sokat ér, csak ott kapott észbe az orvos, amikor kiderült, hogy cukros lett a kedves páciens, akkor állította le a gyógyszereket).
2010. szept. 13. 10:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Én egyszer 2 hónap alatt híztam 15 kilót, mert zabáltam és nem mozogtam semmit! Úgyhogy teljesen lehetséges!
2010. szept. 13. 11:25
 15/17 anonim ***** válasza:
simán lehet annyit hízni. elég ha az ember többet eszik kicsivel és semmit nem mozog. szerintem ha sportolnál az a közérzetednek is jót tenne és fogynál is.
2010. szept. 13. 11:46
 16/17 A kérdező kommentje:

Figyelj!

Én panaszkodtam az orvosomnak, azt is elmondtam, hogy agresszívabb vagyok sokkal, mint korábban. Azt mondta nem tud jobbat írni, hiszen ez a legalacsonyabb hormontartalmú. (Belara)

Én nem mondtam, hogy ez a hibás teljesen, elismertem a sport hiányt a több evést.

Dolgozhatom lefelé.

Amúgy valaki írta a kutya sem néz rám dolgot.

57-ről híztam annyit. A párom ugyanúgy szeret. Ilyen súly mellett nem olyan gáz, mintha a 80-ra szedném fel. Csak eltorzulnak a szép csinos vonalak, nő a poci stb.

2010. szept. 13. 13:25
 17/17 anonim ***** válasza:
én 1 év alatt híztam kb. 14 kilót. Sajnos a fogamzásgátló is közre játszott na meg stresszesebb időszakom volt akkoriban így észre sem vettem, hogy többet ettem. De, hogy megnyugtasd magad elmehetsz egy vizsgálatra. Engem akkor küldtek el amikor mondtam az orvosomnak, hogy jó néhány hónapja kondizok és nem fogyok semmit. (azóta ez a gond is megoldódott =)).
2010. szept. 13. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!