Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy csalónap után ugye nem...

Egy csalónap után ugye nem hízik meg az ember?

Figyelt kérdés
Eddig általánosan 1400-1600 kcalt ettem naponta (súlytól függően) ha kevés volt a súlyom, akkor többet is. Ma egy kicsivel többet ettem, mert unatkoztam és nem bírtam ki (először fordul elő) és kb 1900-2000-et eszek ma. Mennyi az esélye hogy visszahízok? Elsősorban attól félek, hogy "vérszemet" kapok, vagy is hogy jajjj de jó hogy ma ennyit ettem, egyek máskor is ennyit. Vélemények/tanácsok?
2010. nov. 26. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én havonta egyszer tudatosan engedélyezek magamnak egy napot, amikor eszem olyat, amit egyelőre teljesen kitiltottam az étkezésemből. Pl. pizza, cukrászsüti, rántott husi, ilyesmi. Múlt péntekek volt most ez a nap, ettem sonkás pizzát utána két szelet lúdlábtorát. Nagyon jól esett, mert nem féltem attól, hogy másnaptól nem folytatom a diétámat, nem rontotta el az ételek élvezetét a bűntudat. Keddenként mérlegelek, ettől függetlenül lement ugyanúgy egy kiló az előző keddhez képest.

Én azt mondom, hogy AMENNYIBEN biztos vagy benne, hogy a kis "jutalomból" nem lesz 5000 kalóriás falási roham és nem adod fel miatta az egészet, akkor még jót is tesz.

Persze, dietetikailag, meg szakmailag biztos nem kívánatos az ilyen jutalomkaja, de lelkileg szerintem nagyon jó, ha utána minden megy tovább a régiben.

Nekem ez a tapasztalatom.

26/N

2010. nov. 26. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha becsülettel visszatérsz a diétáshoz, egy nap elcsábulástól nem fogsz visszahízni.
2010. nov. 26. 12:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát az a tervem, hogy visszatérek hozzá, mert utána olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy az leírhatatlan, pedig csak 300-zal mentem túl a kajámon (szóval nem 5-6000 kalóriát ettem), de valahogy nem éri meg nekem. Most ráálltam mérlegre, elméletileg nem híztam, szóval remélem hogy tudom mérlegelni azt, hogy nekem nem éri meg ez a lelkiismeretfurdalás, + hogy megküzdtem az elért eredményemért (szóval érdemes továbbcsinálni). Meg csinálok majd akaratgyakorlatokat is, megvannak a módszereim:-D. Gondoltam, hogy egyszer életemben eljön ez a nap is, hogy egy kicsit túlmegyek, csak így most aggodalmaskodom egy kicsit. Amúgy köszönöm a válaszaitokat! :-)
2010. nov. 26. 13:08
 4/5 anonim ***** válasza:
EGYÁLTALÁN nem fogsz hízni:))) még csak egy picit sem. Nyugi:)))
2010. nov. 26. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudod kedves fogyókúrázó, ha úgy fognád fel a dolgot, hogy ma többet ettem a kelleténél, azért egy kőrrel többet futok, semmilyen lelkifurdalásod nem lenne. Szerintem ti élvezitek ezt a "felhizlalom magam, aztán kikoplalnom magam." életet. No meg az a bonyolult számítási rendszer a kalóriákkal. Jó kis elfoglaltság.
2010. nov. 26. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!