Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az ember akkor is hízik, ha...

Az ember akkor is hízik, ha nem alszik?

Figyelt kérdés
?
2010. máj. 18. 11:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még jobban hízik, hiszen a kialvatlanság rendkívüli stressz a szervezetnek, ezért sok energiabevitelt

igényel, leginkább szénhidrátot. Ezzel ne próbálkozz! A túlzásba vitt nem alvás még halált is okozhat, pont a napokban hallottam..

2010. máj. 18. 11:45
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezt nem kell hallani, nem egyértelmű? :))

Csak kiváncsiságból kérdeztem mert múlt héten egyik éjjel nem bírtam elaludni és ezen gondolkoztam... de késő este vagy hajnalban nincs is étvágyam, ez a szerencse.

2010. máj. 18. 11:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja, de úgy értettem hogy ugye alvás közben ott van egy csomó hormon ami aktivizálódik amitől másnapra fogysz vagy hízol.. de ha nem alszik valaki egy este, akkor azon az este nem működnek ezek a dolgok, csak akkor ha elalszik??
2010. máj. 18. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezeket nem tudom honnan veszed, nincs köze az alvásnak a hízáshoz, max annyi, hogy nem mozogsz. Az alvás az agynak és az idegrendszernek kell, mitől híznál? Energiát nem nyersz, ha nem eszel, márpedig energia nem keletkezik a semmiből$ Hormonok? Már bocs, de először tanulni kéne egy kis alapszintű élettant mielőtt belekontárkodsz és mondod az ostobaságokat...
2010. máj. 18. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
ahhoz képest elég sok helyen lehet olvasni hogy a kevés alvás (alvászavarok) fő okozói lehetnek az elhízásnak..
2010. máj. 18. 15:22
 6/9 A kérdező kommentje:

(bocsánat csak én ezt olvastam, nem akartam semmibe belekontárkodni... :S Nekünk ezt mondta a biosz tanár múlt héten... )

Jó akkor pl ha valaki (tegyük fel) nem alszik 5 napig, akkor abban az öt napban ugyan úgy hízhat vagy fogyhat mintha aludna?

2010. máj. 19. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Én kétnapos osztálykiránduláson nem aludtam semmit és reggel lecsúszott 3 szenya, utána igaz voltam a termál fürdőben és ott le is dolgoztam de utána ismét ettem egyet,meg egy 1/4 pizzát és kisebb rágcsákat. megittam vagy fél liter bort meg egy fél üveg sört. (kis séta de okat ültemis a kocsmában XD)4-kor "lefeküdtünk" aludni de én csak zenét hallgattam és mikor reggel öltöztem fel akkor kajak le akart esni rólam a nadrágom... hazajöttem és övet kellet vennem XD

Tehát ha az éjszaka folyamán amikor utoljára pl 7- kor ettél annyit amennyit én és egész éjszaka nem alszol és max egy kicsit sétálgatsz vagy akár ülsz tuti fogyol mivel a szervezetednek kell ilyenkor az energia elveszi a szervezetedtől de nem egyenlő a koplalással.

De ha este nem eszel hat után (akkor se sokat ) és utána egy jó pihentető alvás utána elébredsz akkor kisebbek érzed magad és ha szerencsés eset vagy akkor még fogysz is :D

2010. máj. 19. 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok csak az lemaradt h ledolgoztam azt idézőjelbe akartam tenni mert ott inkább csak ültük és süttettük a hasunkat :D
2010. máj. 19. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
jajj, én itt most nem a kirívó 1-2 napos esetekre gondolok! én már több mint fél éve 6-7 órákat alszom csak (régebben simán megvolt a 8-10) és híztam 4 kilót pedig ugyanannyit eszem/mozgok.. ráadásul fáradtabb is vagyok..
2010. máj. 20. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!