Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le? Hogy legyen...

Hogy fogyjak le? Hogy legyen akaraterőm?

Figyelt kérdés

Tudom mit kellene csinálni, enni, mozogni ytb, mégse azt teszem. Hogy szerezzek magamnak akaraterőt?

A környezetem mondja állandóan , hogy hogy meghíztam. 3 év alat +30 kg jött fel. Mindezt azért mert abba hagytam a futást, és nem mozgok. 67 kilóról felmentem 97 kgra. Illetve vidékről felköltöztem budapestre, ahol nem 30 percet kell sétálni a boltig, vagy a buszmegállóig, hanem maximum két percet. Egyszerűen nincs erőm semmihez. Fáradt vagyok, demotivált. Hogy jöjjek ki ebből mikor tudom mit kéne csinálnom ?

2022. febr. 13. 15:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi! Alapvetően keveset eszek, kevés kcalt is. Max naponta 800at. 1-2 pirítós, vagy egy pékárú egész napra + egy kávé. Mindentől hányingerem van. Gondolom már a szervezetem tartalékolni kezdett, hogy csak üres szénhidrátot viszek be.

A sport mindenképp fontos nekem, mindig csak úgy tudtam fogyni, hogy első volt a sport. Mert ha már aznap edzettem, vagy futottam, akkor biztosan nem csábultam el semmire, hiszen már megdolgoztam érte .

2022. febr. 13. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
57%
Ha naponta 800 kcalóriát eszel, akkor teljesen kizárt, hogy nem fogysz, ez kb egy háborús fogolytábor fejadagja. Fizikailag lehetetlenség, hogy ha többet használsz el, mint amennyit beviszel, akkor a szervezet ne égesse a zsírtartalékot. De éhezéssel még jó, hogy nincs erőd semmihez.
2022. febr. 13. 19:53
 13/20 A kérdező kommentje:
Hát, pedig ma is 2 db kiflit ettem meg magában. Két kávéval. Tegnap egy kakaóscsigát ettem csak. Előtte való nap egy tányér bolognait.
2022. febr. 13. 19:59
 14/20 anonim ***** válasza:
36%

Persze, itt mindenki 800 kalóriával jóllakik, mert nem bír többet enni, holott eddig 97 kilóra zabálta fel magát. 800 kalóriával tartod a súlyod...

Bocs, kérdező, de ez a legnagyobb hülyeség amit írhattál.

2022. febr. 13. 20:07
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem, régen tényleg sokat ettem, és nem mozogtam! Egyszer lefogytam 4 hét alatt 8 kgot, aztán lassan visszahíztam. Évi kb +10kgot híztam.

Most két hónapja itthon vagyok táppénzen azóta nem eszek sokat.

2022. febr. 13. 20:24
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

tessék eleget enni

tönkreteszed magad és ami talán jobban meggyőz, vissza fog jönni minden, max 2 hét alatt

keress bármilyen kalória kalkulátort, ami kiszámolja hogy minimálisan, ha egész nap feskzel, mennyi kalória kell a szerveid normál működéséhez

ez nálad kb 1600 kcal lehet, na ennél kevesebbet soha semmi esetre sem szabad enni

ki tudod számolni a súlytartási kalóriád is bármelyik honlanpon, tippre 2000 körül. akkor fogysz, ha ez a két szám között eszel

gonolj abba hogy egy nap mennyi vitamint, rostot stb kell bevinni. 800 kalóriából ez lehetetlen. aztán majd gyorsan fogysz 10 kilót, lóg a bőröd mert nem tud gyorsan adaptálni (pedig amúgy 30 kilóig nem is lógna), hullik a hajad, törik a körmöd, csomószor lesz sebes a kezed, könnyen lesérülsz. na aztán fekhestz még többet, de az nem lesuz olyan buli

röviden: tessék rendesen, okosan enni

ajánlom a magyar dieteitkusok szövetségének honlapját. 30 perc alatt több tudást szedhetsz fel, mint amit az itteni kérdséfeltevők tunak általánosságban a fogyásról

2022. febr. 13. 20:32
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Csatlakozom az előttem szólóhoz: így nem fogsz lefogyni, de legalább egyre erőtlenebb és tápanyaghiányosabb leszel. Tessék normálisan, változatosan enni, sok zöldséggel, de azért szénhidrátot is tartalmazzon, mert pont akkor fog beindulni a fogyás, ha a szervezeted elhiszi, hogy nem kell éheznie. És mozogj. Mért vagy két hónapja táppénzen?
2022. febr. 13. 20:51
 18/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kedves és hasznos kommenteket nektek 16,17. Teljesen igazatok van. Meg is találtam a kalóriabázis oldalát, és megtervezem előre mit fogok enni.

Köszönöm a honlapot át fogom tanulmányozni.

Covid miatt voltam itthon 1,5 hónapot, aztán mire vissza mentem volna a munkahelyem is karantén alá került. Holnap megyek először

2022. febr. 13. 21:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az akaraterő nem más mint egy belső motiváció, hogy soha ne feledkezz meg arról, miért akarsz változtatni.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért akarsz lefogyni. Mi a belső késztetés, mi az ami téged motivál.

Például: az én motivációm az egészségem volt, mert a vége felé annyira sok lett a súlyfeleslegem, ami miatt már éjszakánként fulladtam, rettenetesen fájtak a lábaim, derekam, a legkisebb mozgás is nagyon fájdalmas volt, nem beszélve az anyagcserebetegségemről, a petefészek cisztáimról, és a hormonproblémáimról. Azt akartam, hogy ezeken tudjak javítani legalább.

A legtöbb túlsúlyos a külseje miatt akar változtatni, illetve azért hogy mások ne alázzák meg emiatt, ne szólogassanak be neki.

Engem pl nem a külsőségek érdekeltek, sose voltam felszínes, és mások véleménye se érdekelt soha. Így ezek a dolgok nem motiváltak. Az egészségem viszont igen, amikor màr nagyon rosszul voltam...

Egyébként 170-ről 67kilóra fogytam, 3 év alatt. Így már egészséges a súlyom, és az állapotom is sokat javult. Nem fáj semmim, a cisztáim felszívódtak, és a vizsgálati eredményeim is jobbak. Több az energiám, könnyebb mozogni és könnyebben, és olcsóbban!!! kapok a méretemben ruhát is.:)

Ezt az egészet csak azért írtam le neked, hogy próbálj másképp tekinteni a fogyásra. Az egészséged legyen az első. Mert ha még nincs annyi felesleged, hogy hozzám hasonló problémákat okozzon, majd fog, ha nem törődsz vele. Abból az állapotból pedig, amikor már ilyen gondjaid vannak, milliószor nehezebb visszafordulni.

2022. febr. 14. 16:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Ne a fogyás legyen prioritás,hanem az egészségd.Gondolj arra,hogy a tested,szervezeted mit meg nem tesz érted,csak azért h normálisan tudj létezni,tapasztalni,élvezni dolgokat.Pl:Vannak kezeid,amivel tudsz irni,fogni,dolgozni az nélkül hogy fájdalommal járna.Vagy vannak lábaid amikkel tudsz gyorsan futni.Szervezeted megvéd téged a betegségektől stb stb.

Ennek tudatában neked is"illene" támogatni őt azzal,hogy te is megadsz neki mindent ahoz hogy működni és élni tudjon.Amolyan adok kapok dolog.Én ha erre gondolok az előttem levő fánk látványakor,engem ez mindig motivál és mindig ellenállok neki.

Másik válasz:A fogyáshoz a kulcs valójában nem a sport,hanem h mit viszel be a szervezetbe.Az üzemanyag.Ha rossz üzemanyaggal eteted,rossz lesz a teljesitmény és nem leszel a toppon.

Valójában a kalóriák nem számitanak.Ami számit az a magas zsiradék fogyasztása,és az extrém kevés monoszacharidok.Pl:cukorkák,lisztek,kenyerek,kiflik,gyümölcsök.Monoszacharidok azok amelyek "óz-ra" végződnek.Fruktóz,glükóz,Laktóz.De a keményitők is:Dextróz(Ami gyakorlatilag szintén cukor)Kb ezeket kerüld el teljesen.És igen,olvasgatnod kell a termékek hátoldalát ahoz hogy tudd miben mi van.

Mivel a kapitalizmusnak fontosabb érdeke az hogy jó fogyasztó legyél és ne egészséges ember,ezért sajnos mindent meg kell tenned,hogy kiszűrd ezeket a dolgokat.

Hogy mit egyél?

Nagyjából bármit,aminek magas a zsir aránya,közepes a fehérje tartalma és alacsony a szénhidrát aránya.Magasnak számit 25 gm felett és alacsonynak számit 10 gm alatt.De ez persze tömegtől függ meg anyagcserétől.

Sok zöldeket fogyasztani:Például saláták olivaolajjal,olajos magvak(mogyoró,kesu,dió,paradió,almond(nem tudom magyarul)),nagyon jó még a tojás,gyakorlatilag minden fermentált élelmiszer jöhet pl:bio kefir,skyr,sajtok,stb.

Természetesen cukor mentes változatban meg a fent emlitett monoszacharidok nélkül.

Edzeni meg edzhetsz amit szeretnél.Gyakorlatilag nem attól függ.Például futhatsz meg edzhetsz annyit amennyit csak akarsz,ha nem figyeled az élelmiszereket és nem követed a diétát,tulajdonképpen semmire nem mész vele.Kidobott idő.Fogyás szempontjából.

Sok sikert hozzá! Remélem érthető volt minden :D

2022. jún. 27. 16:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!