Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le? Hogy legyen...

Hogy fogyjak le? Hogy legyen akaraterőm?

Figyelt kérdés

Tudom mit kellene csinálni, enni, mozogni ytb, mégse azt teszem. Hogy szerezzek magamnak akaraterőt?

A környezetem mondja állandóan , hogy hogy meghíztam. 3 év alat +30 kg jött fel. Mindezt azért mert abba hagytam a futást, és nem mozgok. 67 kilóról felmentem 97 kgra. Illetve vidékről felköltöztem budapestre, ahol nem 30 percet kell sétálni a boltig, vagy a buszmegállóig, hanem maximum két percet. Egyszerűen nincs erőm semmihez. Fáradt vagyok, demotivált. Hogy jöjjek ki ebből mikor tudom mit kéne csinálnom ?

2022. febr. 13. 15:46
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem az önbizalmam is 0 lett, társas kapcsolatokat kerülöm. Nehogy találkozzak valakivel, és meglássa milyen kövér lettem.
2022. febr. 13. 15:50
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem is eszek sokat, van hogy napokig semmit, vagy egy szelet piritost, hogy legyen vslami a hasamban. Termeszetesen elkezdett tartalékolni s szervezetem
2022. febr. 13. 15:52
 3/20 anonim válasza:
81%
kevesebb kalória + testmozgás
2022. febr. 13. 15:58
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem ártana egy pszichológus, mert kezdesz depresszióba csúszni. Vagy keress valami fogyókúrás csoportot, ahol egymást motiváljátok. Magadat egyedül nehéz motiválni. A napi 1 óra gyaloglásra mindenesetre bírd rá magad, már az is hatékony lehet és könnyen megvalósítható. Elég annyi, hogy a busszal oda-vissza néhány megállóval kevesebbet teszel meg. Egyél sok gyümölcsöt, de inkább zöldséget, mert a rost serkenti az anyagcserét, eltelít, a vitaminok meg felpörgetnek agyban. Járjál akár egyedül is programokra, az se nehéz, és élmény ér.
2022. febr. 13. 16:00
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi! Igen most azt találtam ki, hogy gyalog megyek a munkahelyemre. Igaz csak 1,5 km , az naponta 2x 20 perc séta.

De igazad van, hogy nem ártana pszichologus, mert nagyon belecsusztam az sajat magam sajnalataba, hogy senki nem ert meg... Mikozben tudom mit kene tennem de nem teszem.

A barataim mindig hivnak, de lemondom a programokat.

Pedig 3 éve még futóversenyekre jártam, edzettem.. félmaratonra készültem.

Imádom a zöldsêgeket, gyümölcsöket, egészséges ételeket pedig.

2022. febr. 13. 16:07
 6/20 anonim ***** válasza:
81%
Semmiképp ne mondd le a meghívásokat, ennek semmi értelme. Egyszercsak nem fognak hívni. A barátaid ráadásul gondolom, már láttak is ilyen meggyarapodott formában, tehát nekik nem okoz meglepetést. Kezdd a kis lépésekkel, mindennapi gyaloglással, programokkal, kalóriacsökkentett, de rendszeresen fogyasztott ételekkel, elmehetsz kondizni is, majd mikor már ráálltál erre a sínre, visszatérhetsz fokozatosan a futáshoz is. Az önmagában örömet okoz.
2022. febr. 13. 17:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kell elkezdeni hogy MOST kezded az életmódváltást

Egy hétig több séta

Hét vege fele már több zöldség, kevesebb köret minden étkezéshez

Ha legközelebb pékárut veszel akkor tk kenyér, zsömle vagy kifli

A fagyasztóban a murelit pizzákat szwp lassan elesgegeted vagy elajábdékozod és helyette feltöltöd fagyadztott babbal, borsóval, kukkricával

Ha elfogy a chips, legkozelebb olajmentes humzszchipset vegyél

Szóval szép lassan fokozstosan a szokásos ételeidet peóbáld tudatosabbra cserwlni. És akkor nem lesz olyan hirtelen a váltás hogy feladd

2022. febr. 13. 17:47
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek.

Most hogy írtál 7es, rájöttem hogy ez a probléma, hogy mindent akarok egyszerre. Tudom hogy legalább 30kgot fogyni kéne, sok vizet inni, napi 5x étkezni kis adagokban. Tudom hogy edzenem kéne heti 3x. És pont ez a gond, hogy nem is próbáltam meg kis lépésekben haladni, hanem durrbelemindentegyszerre.

2022. febr. 13. 17:55
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az vált be hkgy durrbelemindent egyszerre és nagyon szigorúan, tényleg semmi cukor, semmi fehérliszt stb. Fel évig birtam (első -15kg) aztán rugalamsabb voltam magammal szemben és azóta is az vagyok (most -28 kgnál járok)

Viszont! Mindenki kivétel nélkül idiótának néz amiatt, hogy én így vágtam bele és nem értik hogy hogyan. Igazából nekem volt egy kattanás visszanéztem a 150 centis, 95 kilós magam egy barátnőm esküvői fotóin és onnan tudtam hkgy nem mehet tovább. De akinek nincs ilyen konkrét csak észreveszi hogy lassan változtatni kéne az változtasson lassan.

Remélem a saját kis törtenetem picit motivál. Sok sikert, válassz olyan utat, ami neked beválik, csak ne halogasd. (#7)

2022. febr. 13. 17:59
 10/20 anonim ***** válasza:
58%

Először nem is a sportra kéne fokuszálnod, meg az apróságokra, egy egyszerű párszázas kalóriadeficittel fogynál, úgy, hogy bármit ehetnél.

Amikor ezt megszoktad, kezdheted leváltani az alapanyagokaty sportot beiktatni, makrókat nézni, de az alapja mindennek a kalóriaszámlálás.

2022. febr. 13. 19:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!