Diéta, sport mellett miért nem fogyok? Min változtassak?
Reggeli: Magvas müzli forró vízzel felöntve, kis kanál fehérjeporral. a tetejére egy banán és egy kivi.
Ebéd: 2-3 szelet vékony szendvicssonka vagy szendvicstarja salátával.
30 perc futás vagy 30 perc elliptikus tréner edzés közben egy citrom leve.
Este egy kis zacskó szotyi.
Nagyon lassan fogyok, leginkább stagnálok.
Talán a banán és talán a magvas müzli miatt állok, de nincs ötletem, hogy mivel váltsam ki a reggelimet. Tojást utálom...
Köszi a tanácsokat.
Ez nekem nagyon kevés kajának hangzik, bár ugye pontos adagokat nem írtál. De ebédre 2-3 szelet sonka meg egy kis saláta, hát.... Az kb semmi. És inkább attól stagnálhatsz, hogy éhezik a szervezeted, a banánnal pont semmi gond nincs, annyi szénhidrátot bőven elégetsz a kardióval.
Ha nem is akarsz minden nap kalóriát számolni, legalább egy-két nap próbáld meg, hogy lásd mennyit eszel, ez valószínűleg nagyon kevés. Szoktak itt 1200 kalóriát mondani, hogy annyit kell, de a legtöbb embernek az is kevés.
Reggelire ha már a müzlit szereted, zabkása gyümölcsökkel is jó választás. Hasonló a mostanihoz, de kicsit más mégis, hogy ne und meg.
1700 kalória a minimum egy nap, ennyi kell CSAK AZ AGYADNAK a működéshez.
Amúgy meg, ha nem fogysz, az lehet IR is.
Ugyanebbe a hibába én is beleestem, amikor először kezdtem fogyózni.
Sportoltam rendszeresen, de ajdnem ilyen kevés tápanyagot vittem be, mint te most, és a világért sem mozdult meg a mérleg nyelve.
Beszéltem egy dietetikussal, aki elmagyarázta, hogy a szervezet kevés kalóriabevitel esetén, elkezd raktározni, hogy a belsőszervek működéséhez legyen elegendő energia.
Kiszámoltuk, hogy mennyit kell ennem naponta. Az eredmény megdöbbentő volt, mert majdnem a kétszeres kalóriaszám jött ki, mint amennyit addig bevittem.
Attól kezdve, valóban beindult a fogyás, amin jól meglepődtem.
Keress egy jó kalória számlálót és táblázatot, mert lehet, hogy nálad is ez a gond.
Ha így sem megy a fogyás, akkor viszont menj el orvoshoz, mert néhány betegség is (pajzsmirigy-alulműködés, nőknél PCOS, stb.) okozhat indolkoalatannak tűnő súlytöbbletet.
[link] Ezzel számold ki .
Itt kb 1700-2000 között van a kalóriád, attól függ mennyit mozogsz. 3 hónapig egyél 1400-et. Pontosan. Mérd le a kaját, MINDEN italt, még a legkisebb szotyit is számold bele. Ha három hónapig tényleg mindent lemérsz, garantálom, hogy legalább 5 kilót fogsz fogyni.
Azért vannak falási rkhamaid mert nsgyon kevés.
Azt próbáld ki, hogy leméred súlyod és a körméreteid plussz csinálsz magadnak bikinis kepeket minden oldalról.
Utána eszel 1550 kalóriát 3 napig. (Picut feltöltöd az izmaid, vitaminraktárid. Ez a súlytartási szintednél picit kevesebb, tehát emiatt garantáktan a biológia mistt nem fogsz hízni. (Ideiglenesen lehet, mert kicsit több szémhidráttal kicsit röbb vizet tart vissza a szervezeted. No meg az izmok feltöltődnek de attól nagxobb vagy zsírosabb nem leszel). Ezalatt a 3 nap alatt semikképp se mérd meg magad. Ezután lemész 1400 kalóriára, és tartod egy hétig. Ezek után! leméred magad mindenhol, csinálsz megint képeket, megméred a súlyt.
Mindezt úgy mondom, hogy jelenleg 64 kg vagyok, és pénteken jöttem a dietetikustól akihez hozzád hasonlóan azért mentem mert diéta és sport mellett nem fogytam. Az 1200 kalóriás diétámért leszidott, és 1400ra állított be, zsírszegény étrendre. Minimum 90 gr fehérje, max 50 gramm zsír, max 180 gr ch.
Szerencsére semmilyen betegségem nincs, ezért neked minden diéta picit lassabb és nehezebb de az elv nagxon hasonló.
Te kérted a segítségünk. Én azt mondom, hogy próbáld ki amit fent írtam adj időt magadnak és a testednek adaptálódni egy rendesebb, egészségesebb étrendhez. És ha akkor se látsz semmi váktizást (amit kétlek) akkor ne hallgas rám és kövesd a fejed vagy inkább keress te is dietetikust. Viszont ha megnézed, ahogy én is, mindenki más is azt írta hogy egyél többet. Lehet van benne igazság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!