Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Skinny fatből sportos alkat?

Skinny fatből sportos alkat?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Skinny fat alkat vagyok, szinte semmi izom nincs rajtam. 171cm és 65 kg. Nemrég kezdtem el edzeni edzőteremben és heti 3 alkalommal kardiózok 30 percet. Emellet irodai munkát végzem, így egész nap ülök. Az lenne a kérdésem, hogy elég-e ennyi mozgás és mit mennyit kéne ennem úgy hogy fogyjak zsírból de kevés izom is épüljön? Azt mondják 1500 kalória körül kéne enni de kipróbáltam és annyival hízok. Pajzsmirigyem rendben van. Hogyan kéne neki állni? Ha az izom növelés miatt elkezdek többet enni még több zsír lenne rajtam és ezt nem akarom. Ha fogyok lemegy az a kevés izom. Szóval hogy kéne elkezdeni?

2022. febr. 3. 07:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg nem kell emiatt megkövezni a kérdezőt, a súly nem minden. Lehet, hogy nem túlsúlyos, de ha a testzsírszázaléka magas, akkor bizony a "kövér" kategóriába esik. Lehet valaki 50 kilóval is kövér, csak nem a szó köznapi nyelvben használt értelmében. Kérdező, te se értsd félre, nem lekövéreztelek, csak arra akarok rámutatni, amire te is nagyon helyesen jutottál, hogy a test összetétele sokat számít.
2022. febr. 3. 10:49
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
11-es vagyok, még az előzőhöz, hogy lehet a fordítottja is, egy tömegnövelő edzést végző ember lehet pl a BMI index szerint túlsúlyos akkor is, ha egy gramm zsír sincs rajta. Ezért nem érdemes csak a testsúly/magasság alapján orientálódni.
2022. febr. 3. 10:51
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Nem érdemes 1500 kcal alá menni, én 45 kilósan 1700 kcal-lal súlyt tartottam, és akkoriban nem sportoltam semmit, csak sétáltam (166 cm vagyok).

Ha heti 3-4 alkalommal sportolsz (súlyzós edzés, vagy amit szívesen végzel és nem tingli-tangli), 1500-2000 között simán ehetsz, hízni ilyen paraméterek mellett nem fogsz, hacsak nincs valami hormonális problémád.

A sport meg formálni fogja a testedet. :)

2022. febr. 3. 12:20
 14/19 A kérdező kommentje:

#11 Tisztában vagyok vele, nem vettem sértésnek :) Látom a tükörben hogy az átlaghoz képest magasabb a tzs százalékom, ezen kezdtem el dolgozni.

Korábban valaki írta h lusta vagyok tenni érte hát pont h sportolok és figyelek a kajára mert látom hogy ez nem esztétikus de ezen az oldalon néhány ember sportot űz abból, hogy másokat mocskoljon :D

2022. febr. 3. 12:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Súlyzós edzés. Fokozatosan tedd oda magad, emeld a terhelést, növeld a fehérje bevitelt.

A kardiót én mellőzném.

2022. febr. 3. 13:51
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
15-nek igaza van. Ha nem is mellőzöd a kardiót (mert az egészség szempontjából hasznos), mindenképp kell súlyzókkal vagy saját testsúllyal dolgoznod, mert csak az izom változtat a jelenlegi skinny fat állapotodon, a kizárolagos kardió csak elősegíti ezt a kinézetet (de tényleg ne hagyd abba, mert hasznos, a heti 3x 30 perc egyáltalán nem egy túlzásba vitt mennyiség).
2022. febr. 3. 15:11
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mellőzni a kardiót, ha szereted csinálni :) Probléma nem lesz belőle, sőt jót tesz a keringésnek. Viszont a súlyzós edzések valóban fontosak, szóval az legyen a prioritás. Például ha van olyan hét, hogy nincs annyi időd edzeni, akkor inkább a kardiót hagyd el az erősítés helyett.
2022. febr. 3. 15:26
 18/19 anonim ***** válasza:
30%
Emberek,felejtsük már el ezt a baromságot,hogy nem lehet kardiózni ha izmot akarsz felszedni. Nyilván ha az a prioritás,hogy izmosabb legyél,akkor ne fussál napi 15 km-t ,de heti 3*30 perc,könyörgöm ennyit mindenkinek kellene kardózni aki nem akar 50 évesen mindenféle érrendszeri problémákban meghalni.
2022. febr. 7. 11:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Mihez kezdtél végül?

Aki azt írta hogy tömegeles és 3000kaloria kell az annyira nem tudja hogy mi is valójában a skinnyfat.

Persze lehet ezt csinálni, ha hosszútávra gondolkodsz,de akkor évekig szarul fogsz kinézni, és úgy már nem lesz élvezet a fejlődés.

Vagy szálkásítás vagy test kompozíció formálása kell neked. Egyiknél 500-600 kalória deficit kell, másiknál egy apró 150-200-300, mindkettő esetben nagy fontos hogy 1.5g-2g fehérjét vigyél be/testkilok, és a súlyzós edzés.

Itt nincs olyan hogy ez vagy az nélkül, ha ezek a feltételek nincsenek meg akkor nem lesz jó

Így elérhető lenne az hogy izmot szedj fel( hiába a deficit mivel kezdő vagy így is fogsz tudni építeni), és közben zsírt egess.

Így idővel egy arányosabb testet fogsz kapni. Ha viszont már kicsit lett egyensúly az izomtomeg és testzsírtömeg között, tehát arányosabb leszel, nem túl zsíros kevés izommal, akkor mehet szépen már a kalória plusz, tömegelés, ahol kifejezetten az izomtomeg felszedesere helyezed a hangsúlyt. Itt is oda kell figyelni mert ha nem jól kajalsz bezsirosodsz.(valamennyire amúgy is)

2022. jún. 27. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!