Mi köze a vízfogyasztásnak a fogyáshoz/sportos küldő megőrzéséhez?
Mindig azt olvasom s fogyáshoz kapcsoltan hogy sokat kell inni és sok ilyen Insta fittness hölgy is mindig elmondja, hogy ő bizony napi 3 liter vizet is megiszik, ezért (is) néz ki úgy, ahogy.
Mi köze van ennek a vékony testhez vagy a fogyás hatékonyságához?
Én pl ha nagyon megerőltetem magam, akkor meg tudok inni 1,5l vizet egy nap (ha sportolok max 2l) és így is negyed óránként járok pisilni, ami egyszerűen élhetetlen, de most így itthonról home office-ban ez nem akkora gond. Nem is tudom hogy lehetne 3 litert inni😰 egyszerűen eltelítődik a hasam, feszül, nem is esik jól stb
Ha meginnád napi minimum 2 liter vizet, akkor többet is tudnál inni.
Kérdés: nyáron, 35 fokos hőségben se iszol minimum 2 litert? Nyáron jóval többet iszik az ember, mert izzad.
Szoktasd hozzá a szervezetedet a több folyadékbevitelre. A szervezeted méregtelenítéséhez elengedhetetlen a vízbevitel.
Korábban azt olvastam, hogy elég annyi víz, amennyit természetes módon beviszel, azaz nem kell magadba tuszkolnod +1 litert, érzi a tested.
Ez a cikk annyiban tér el, hogy az idő múlásával ez romolhat, tehát idősebb korban már valóban érdemes rá külön odafigyelni (vizelet színén például meglátszik).
Intenzív testmozgás során azért fontos a hidratáció, hogy rendesen tudjad terhelni a testedet.
Fogyásban nem segít, csak egy bizonyos szintig. A gyomrot eltelíti arra a rövid időre, amíg felszívódik, de a hormonálisan szabályzott éhséget meg nem szűnteti. Étkezésnél közvetlen én nem innék vizet csak azért, hogy eltelítsen. Rontja az emésztést, ami elég hülye felfogás, mert nehezen belátható következményei lehetnek (jojó, reflux, emésztési zavarok). Jó szokásokat kialakítani mindig többet ér, mint egy nyakatekert diéta, mert az megmarad.
Emellett az emésztést és a salakanyag ürítését segíti, ha fogyasztunk rostban gazdag élelmet, és ha ez a rostanyag raktároz el folyadékot.
Fordítás az első cikkből:
Átlagosan 125kcal származott üdítőkből, 432 nasiból. A kutatás szerint a több vizet fogyasztók kevesebb üdítőt és összességében kevesebb kalóriát vittek be. Azt is megállapították, hogy +1-3 pohár víz fogyasztása napi 68-205 kcal különbséget jelenthet.
Többet nem kell belelátni, mint ami. Egy csomó vízfogyasztással kapcsolatos infó csak ezotérikus mese. Legyen melletted egy palack víz egész nap, és igyál belőle akkor, amikor jól esik. Azzal, hogy kartávolságon belül ott a víz mindig, már kimaxoltad a lehetőségeid. Felesleges még pluszban erőltetni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!