Akik ilyen olyan ételcsoport kihagyásával fogytak, gyógyultak meg, nem gondolják hogy inkább a túlevés, összevissza egészségtelen evés volt a hunyó, nem pedig etelallergia?
Akinek egyes élelmiszerek okoznak problémát, azoknak nem segít, ha továbbra is eszik ezeket, csak kevesebbet.
Én sok - több mint 10 - éve minden nap írom, miket eszem, nézem a kalóriákat meg a makrókat, de azóta vagyok egészségesebb, amióta az állati fehérjéket elhagytam.
Annak ellenére, hogy a kcal-keret, meg az összetétel lényegében nem változott, azóta szüntek meg a naponta többszöri görcsös hasmenések, a migrénem, azóta normális a vérnyomásom, meg a vérképem is azóta tökéletes, az izületi fájdalmaim megszüntek.
Azaz CSAK ezek a fehérjék kihagyása az egyedüli változtatás, nem lehet másra fogni
Simán benne lehet, valahol értem mire gondolsz. De szerintem nem jó ezeket mind egy kalap alá venni. Például a cukrot senki sem vélt "cukorallergia" ürügyén hagyja el. Nem is lesz semmi baja, ha teljesen mellőzi a csokit meg a rágcsát.
És praktikus okai is vannak. Megvan nekem is az a tejmennyiség, aminél még semmi bajom, de tudom hogy ha többet iszom, nem bírom. Ahelyett, hogy kb. fecskendővel adagolnám és így a nyakamra rohasztanám a literes tejeket, inkább növényi tejet veszek, mert azzal tutira mehetek.
Nekem egyértelműen a túlzabálás volt a gond (nasik és gyorskaják) de sajnos nálam nem opció, hogy csökkentsem az adagokat. Nálam nem működik, hogy csak 1 kocka csoki.
Vagy teljes megvonás, és a nagyon szélsőséges esetekben engedélyezett pl. egy cukormentes tábla csoki, vagy nem működne.
Gyorskajázni a havi 1 csalónapomon szoktam, akkor általában azt rendelek ebédre (burger king, meki, ilyenek), de a többi napon abszolút tiltólista, mert képtelen lennék fékezni magam.
23L , 30kg túlsúllyal
ÉRtem, amit mondasz, de csak féligazság van benne.
Én amióta nem eszek búzalisztet egészséges vagyok. Hiába ettem "csak kevesebb" tésztát, ha mellette folyamatosan puffadtam, ment a hasam, vagy éppen sugárban kihánytam.
Miért? Mert volt egy fel nem ismert búzaallergiám. Hol híztam, de inkább fogytam, gyenge voltam, kimerült, vérszegény, etc.
Akinek valamilyen problémát okoz az adott dolog , annak nem igazán segít ha csak kevesebbet eszik.
Én
- nem eszem semmilyen gyümölcsöt, mert fájdalmas hasi görcseim és hasmenésem van tőlük
- sajtot kivéve a laktózos tejtermékektől is ugyanez
- nem bírja a gyomrom az étolajat és az ecetet sem. Ezeknek is ugyanaz a hatása
- és nem érzem jól magam tőlük ezért nem eszem rizst, bulgurt, kölest,hajdinát, vagyis ilyen formában gabonaféléket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!