Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lendultetek at azon hogy...

Hogy lendultetek at azon hogy visszahiztatok a sulyotokat?

Figyelt kérdés
1,5 ev kitarto fogyasa utan leadtam 12 kilot, ebbol 8 honap alatt visszajott 10. A fogyadom jo volt, mozgas es egeszseges eletmid, de 8 honap pokol volt az eletemve, literes kolak es tablas csokik, egesz pizzak idoszaka. Most ujra kell kezdenem es ettol depis vagyok. Mellesleg tulsulybol fogytam normalba es most megint tulsulyos vagyok.

#VisstHizas
2022. jan. 9. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

nem hiztam vissza

nehéz időszakomban ettem csokit de ebédet nem

kiváltottam vele az étkezést

nem modnom, hogy ez jó, sőt elég egészségtelen de még nagyobb lelki teher lett volna ha visszahízok

2022. jan. 9. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Egyszerü: NEM híztam vissza, amikor elértem a célt, akkor sem kezstem megint zabálni, hanem tartottam továbbra is a kalóriakeretet.
2022. jan. 9. 14:35
 3/12 anonim ***** válasza:
35%
Úgy lendültem túl rajta, hogy elfogadtam, nekem ennyi a normál súlyom. 115 kg voltam, mikor elkezdtem diétázni. (26/F, 184 cm.) Majdnem egy év alatt lementem 95 kg-ra. A vége már rohadt nehéz volt, 1200 kcal-val tudtam tartani a 95 kg-ot. Ez megviselt, mert egész nap gyengének, fáradtnak éreztem magam. Utána voltam 4 orvosnál is, mindegyikőjük egészségesnek titulált, nem tudták megmagyarázni azt, hogy miért van ilyen kevés energiára szükségem. Így ezek után visszatértem a diéta előtti magasabb kalóriás étrendemhez. Az is ugyan az volt mint a diétás, megfelelően lett összeállítva, csak épp 2x annyi kalóriát tartalmazott. Konkrétan 2500 kcal-t. Fél év múlva ugyanúgy 115 kg-on voltam, mint előtte. Kipróbáltam azt, hogy lecsökkentem 2000-re, mert kíváncsi voltam, hogy úgy mennyire áll be a súlyom. 3 hónapig vittem be ennyit, nem változott semmit a súlyom, 115-ön maradtam. Utána felemeltem 3000-re, ezt is 3 hónapig tartottam, itt is változatlan maradt a súlyom. Most épp 3500-al próbálkozok, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyivel tudnék hízni. 1 hónapja vagyok ennyin, még mindig 115 kg vagyok, szóval lehet ez is kevés lesz. Ami furcsa, mert nem így kellene működnie a dolognak. 2000 és 3500 kcal között tök mindegy, hogy mennyit viszek be, nem fog változni a súlyom semennyit. Eddig akárkivel beszéltem erről, senki sem tudta megmagyarázni, hogy miért akar ennyire ezen a súlyon maradni a testem. Szóval nem igazán tudtam mást csinálni, csak elfogadni, hogy nekem ennyi a testsúlyom.
2022. jan. 9. 15:26
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Xdd dettó 85 kilo voltam lementem 74re. Atom száraz voltam 2 hónap alatt. Most 8 hónap alatt vissza híztam ugyan annyira :): amúgy én úgy, hogy 2 hónapon belül megint eltudom érni. :D
2022. jan. 9. 15:50
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
3-as, ez kényelmes magyarázat... azonban a 115 kiló esélytelen, hogy normális legyen, az már elhízott kategória, nem is túlsúlyos.
2022. jan. 9. 16:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem híztam vissza ugyan, de most karácsonykor nem tudtam ellenallni a sok édességnek. Ugy éltem meg, hogy zavart nagyon, hogy esetleg felszedek, de az én döntésem volt, hogy megettem, tudatában voltam, hogy ez bekovetkezhet.Gondolom te is. Tanulsagot levonni.
2022. jan. 9. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
#5: 26% a testzsírom 115kg-os testsúllyal. Nem tudom mennyitől elhízott valaki. 95-el már látszottak a hasizmaim. És tényleg kényelmes magyarázat. A baj, hogy jobbat nem találtam, se mások akik foglalkoztam velem.
2022. jan. 9. 23:03
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
26% testzsír szintén elhízás kategória férfiaknál. Ha nem foglalkozik veled senki, dietetikushoz kéne elmenni, személyi edződöz, vagy magadnak tájékozódni a netről, fenn van minden. Szerintem ne add fel.
2022. jan. 10. 06:00
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Nem híztam vissza, mert nem fogyókúráztam, hanem életmódot váltottam.
2022. jan. 10. 11:39
 10/12 anonim ***** válasza:

#8: Már mindenen túl vagyok. Ha nem lennék, akkor abban sem lennék biztos, hogy nekem ennyi a normál testsúlyom. 8 éve végzek súlyzós edzést. 24 évesen kezdtem el, akkor is pont ugyanannyi zsír volt rajtam mint most, csak akkor az izomtömegem volt alacsonyabb. 102 kg-ról indultam akkor, ha jól emlékszem. 2019 ősze környékén a teremben megkérdeztem 2 személyi edzőt mikor rájöttem, hogy a neten leírt kalóriadeficites diéta nem működik. Ők nem tudtak segíteni, mert ugyan azt ajánlották volna. Így arra jutottam, hogy addig csökkentem a bevitt kalóriát, amíg el nem kezdek fogyni, annak ellenére, hogy mindenhonnan azt a tanácsot kaptam, hogy 2500 kcal alá nem menjek le, mert ekkora testtömeg mellett semmi szükség sincs rá. Hamar bebizonyosodott, hogy tévednek. Asszem 1600-al tudtam elmozdulni 115 kg-ról. 1200 kcal kellett a 95-96 kg megtartásához. Ezután voltam táplálkozási tanácsadónál, akinek elmondtam mindent. Megvakarta a fejét, és mondta hogy menjek el kivizsgálásra. Ez megtörtént ebben a sorrendben: háziorvos, endokrinológus, magánorvos. Minden leletem jó, semmi nem magyarázta azt, hogy miért van kevés energiára szüksége a szervezetemnek. Ez után voltam dietetikusnál, hátha ő tud valami konkrétabbat mondani. A fő célom az volt, hogy megőrizzem azt a testsúlyt úgy, hogy nem kell koplalnom. Adott egy új étrendet. Az akkorihoz képest annyi változás volt benne, hogy jóval kevesebb húst tartalmazott és több zöldséget, és kicsit több szénhidrátforrást is. Kalóriaérték magasabb volt, mint addig, 1800 kcal. Majdnem 2 hónapig étkeztem aszerint, elkezdtek visszajönni a leadott kilók. Dietetikus nem adott rá választ. Szerinte nem működik jól a szervezetem, de nem tudta megmondani, hogy ez miért van, nem találtak semmi eltérést nálam.

Valószínűleg a magánorvosomnak volt igaza. Megtaláltam még a levelét, ezt írta akkor nekem: [link]

2022. jan. 10. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!