Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lenne értelme esténként...

Lenne értelme esténként súlyzóval edzést végezni, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés

Vagy milyen testmozgást kellene végezni?

Sajnos a munkarendem elég szar. Vidéken élek.

(Futáson kívül.)

2022. jan. 2. 21:54
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Ez attól is függ szerintem, hogy mekkora súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni. Így látatlanban nehéz erre válaszolni.
2022. jan. 2. 22:01
 2/6 A kérdező kommentje:
sok, kb 60-80 kg felesleg.
2022. jan. 2. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

60-80 kg az tényleg sok, viszont ebben az esetben a futást semmiképpen sem ajánlom, csak tönkrevágod az izületeidet vele még jobban. Majd ha már csak úgy 10-20 kg felesleg lesz rajtad, akkor oké lesz.

Első körben ezt tudva én inkább azt mondanám, hogy az étkezésre koncentrálj. Az jó, ha akarsz mozogni is, de akkor csak fokozatosan és szépen lassan vezesd be a mindennapjaidba, főleg akkor, ha eddig nem csináltál érdemben semmit sem.

Én azt tanácsolom, hogy ilyen magas súlyfelesleg miatt inkább kérj szakembertől tanácsot. Írtad, hogy vidéken laksz, de a tanácsadásra, főleg most már a covid miatt, nagyon sok helyen van online is lehetőség.

2022. jan. 2. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Persze. Ekkora felesleggel a futás helyett inkább úszás vagy bicikli

Viszont az szerintem tok jo lenne ha munka után 60 perc barmilyen mizgast beiktatnal, tulsullyal is abszolut hasznos es hatasos a sulyzos edzes (en eletemben nem kardioztam tiznel tobbszor es eddig 27 kilo ment le)

Viszont ha elhivatott vagy akkor a navy csodát ne a mizgastol vard, az etkezesre is oda kell figyelni. Ah nagyobb reszet adja. Pershs a mozgas is fontos es heti 2 edzessel mar elorebb vagy

2022. jan. 2. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy lenne
2022. jan. 3. 07:53
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Az étkezést kell belőni minél hamarabb. Az igazság az, hogy már a 80kg felesleggel való létezés is rengeteg kalóriát éget. Ha már ülsz a TV előtt este és kis súlyzókkal dolgozol, már az is sokat számít. Ennyi súllyal még tényleg érdemes kímélni az izületeid. Ha belövöd az étkezést, elkezd leolvadni a súly rólad és ha már csak 30-40 kiló lesz rajtad, akkor érdemes aktívabb sportok után nézni. Azt viszont számold bele, hogy a combjaid, derekad, csípőd extrém mód meg lesznek kötve, merevedve, az izmaik meg rövidülve. Én elmennék egy gyógytornászhoz is, hogy nézzen rád, mielőtt komolyabb életviteli változásokat eszközölnél.

Bár sokan fogják mondani, hogy fókuszálj a mozgásra minél hamarabb, hidd el, hogy hosszú távon, ez megfogja magát hálálni.

2022. jan. 3. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!