Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy ne zabáljak...

Mit tegyek hogy ne zabáljak be esténként?

Figyelt kérdés

Az a gond hogy egész nap kibírom szemét kaja nélkül és ilyenkor mikor hazaérek és nem vagyok kiéhezve akkor mindig bezabálok...az egész egészséges napom odavan... ilyenkor mit tegyek? Az még a gond h ha unatkozok akkor eszek... de ha lefoglalom magam h tvzek v tanulok akkor is ennem kell sztem függő lettem meg miközben eszek már a vacsin vagy a másnapi kajákon agyalok. És egész héten kibírom a diétát de hétvégeken sose. Mit tegyek? Amúgy 5 nap zabálással mennyit hízhatok?

17/l/167/78

2017. nov. 22. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ragaszd Orbán cinikus képét a hűtőre. Anyámnak bevált.
2017. nov. 22. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Napközben étkezz rendesen, este egy kis vacsora, majd ha nasizni akarsz, akkor pl szelj fel almát, banánt, narancsot mandarint vagy amit nagyon szeretsz, és azt nassolhatod. De abból se olyan nagyon sokat.

Vagy esetleg dió, szotyi, zabkeksz, szárított gyümölcs, szerintem a pattogatott kukorica is meg mindig jobb mint a csoki csipsz.

Hidd el ha rendesen megvacsorazol este utána már csak egy kis nasi fér beléd

2017. nov. 22. 18:03
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Rossz a megközelítés ! A gyomor-bélrendszer ritmusos perisztaltikus mozgása miatt naponta 5-6 alkalommal kell valamit juttatni a gyomorba, kevés is elegendő. Ha alkalmanként ez víz vagy melege ital, akár húsleves, az is megfelelő. Naponta legalább egyszer legyen savanyúkáposzta és főtt cékla is a megfelelő bélműködés érdekében. Ha éhes vagy, igyál helyette. És persze lehetőleg házon kívül foglald el magad esténként: színház, mozi, társaság, netán sport: teke, fallabda, tánc !! (ez a legjobb).
2017. nov. 22. 18:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Moss fogat hamarabb, és akkor a lustaság is győzhet, és nem akarsz még egyszer lefekvés előtt fogat mosni és inkább nem eszel semmit :D

Ha rágnod kell pl. tanulás közben, akkor próbálj rágózni vagy csinálj magadnak egészséges rágnivalót (zöldség felszeletelve, cékla vagy édeskrumpli csipsz, ilyesmik). Tarts otthon egészséges nassolnivalókat.

Amúgy ha rendesen és eleget eszel, akkor nem fogsz bezabálni. Vacsorázz egészségesen és rendes adagot.

DE még így SEM feltétlenül rossz, ha csak hévégén 1-2 étkezésnél elereszted el a gyeplőt egy kicsit (gondolom nem nagyon szélsőséges irányba). Ha amúgy az étkezésed 90%-ban megfelelő, ennyi ésszerű keretek között mehet (számold a kalóriákat és a makrókat ilyenkor, nézd meg, hogy mennyi fér bele). Különíts el heti 1-2 étkezést, amikor ugyan egészségesen eszel, de nem igazi diétásan, hanem a kedvenceidet, mert annak sincs értelme, hogy sanyargatod magad és beleőrülsz.

2017. nov. 22. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél szemét kaját, akkor nem fogod megenni.
2017. nov. 22. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Na ez nekem is sokáig problémám volt. Nekem egyedül a sport segít. Egy Rubint Réka torna után nem kívankozom enni. Most megszoktam már hogy nincs zabálás.
2017. nov. 22. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy és ismerős. Nos, némi önuralom nélkül nem fog menni, de van, ami minimalizálja ezt. Nekem a jó étrend is segít valamit s a megfelelő időzítési szabályok. Nem eleget, de valamit.

Most épp vacilálok, hogy mi legyen: nagyobb elhatározás és tartsam magam ahhoz, hogy este nem eszem (valamiért mostanság ott el tudnak szabadulni a dolgok, de eleve nem tudok keveset enni egyszerre) vagy csak este egyek. Vagy ne érdekeljen a dolog, de esti evészet után másnap ne egyek. Valószínűleg a kombinációjuk lenne jó, mikor mire vágyom. De mindháromhoz kell némi önuralom, ha nem is sok, de nekem néha rohadt kevés van.

No de a te helyzeted valószínűleg más. Attól még segíthet az időszakos böjt, ki tudja? Egy jó, kemény elhatározás néha csodákra képes az ember fegyelmét illetőleg.

Ha csak rágcsálni akarsz, nincs valami zöldség, savanyúság, amit szeretsz? Vagy a rágcsálás legyen egy fontos étkezésed. Ahogy meg tudod oldani.

Nem tudom, mi neked a szemét kaja, de ha neked az szemét, minek eszed? Éhes vagy, hazamész, edd meg a rendes, finom ételedet és kész. Akár többet, amíg bele nem szoksz a diétába.

2017. nov. 23. 17:26
 8/8 anonim válasza:
Akarat erő semmi más....Ha az nincs soha nem érsz el semmit.
2017. nov. 24. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!