Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan alakult ki nálatok az...

Hogyan alakult ki nálatok az anorexia? Okozhatta egy diéta túl komolyan vétele?

Figyelt kérdés
2021. dec. 31. 08:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Könnyen okozhatja...☹
2021. dec. 31. 09:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen 😅 Azt hittem én csak fogyókúrázok, mert nekem azt kell. Volt hogy ebéd helyett csak rágóztam, ilyenek. Aztán azon kaptam magam, hogy kimaradt a menstruációm, száraz lett a bőröm, és minden bajom volt.
2021. dec. 31. 10:18
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Azt nem a diéta túl komolyan vétele okozta, hanem a diéta túl komolyan vétele már maga az anorexia. Az anorexia a betegség, a lelki kibicsaklás, az ennek megfelelő viselkedés már csak a következmény.
2021. dec. 31. 10:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Eldöntöttem hogy le fogok fogyni bármi áron. Azt hittem jól csinálom. Fél évig 800 kalórián éltem. Kikészítettem magam és falásrohamaim lettek. A következő fél év azzal telt hogy a koplalás és a falás váltogatta egymást. Ennek már három éve. Már normális adagokat eszem, de néha a falásroham még előjön.
2021. dec. 31. 11:38
 5/8 anonim válasza:
36%

szerintem nem okoz anorexiát, ha túl komolyan veszel egy diétát, inkább, hogy ha nem vagy megelégedve magaddal

én amikor "diétáztam" (koplaltam) ahogy fogytam, egyre dagadtabbnak láttam magam és egyre elégedetlenebb voltam, úgy éreztem, hogy még jobban le kell fogynom és még komolyabban odafigyelni arra, hogy mit eszem

szóval szerintem előbb alakul ki egy negatív gondolkodás, undor saját magadtól, ami miatt komolyan veszel egy diétát, a diétázás alapból nem okoz anorexiát, mondjuk lehet benne van, hogy megszállottan számolod a kalóriákat, aztán elkezdesz félni bizonyos ételektől

2021. dec. 31. 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Anorexiáig nem fajult, de nálam is evés- és testképzavart okozott a fogyás. Pedig nem koplaltam néhány száz kalórián, mint sokan.
2021. dec. 31. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A testképzavar gyakran együtt jár az evészavarokkal, de nem feltétlenül. Az még normális, ha fogyás után még nem békél meg azonnal az ember a testével.
2021. dec. 31. 18:34
 8/8 anonim válasza:
100%
Nekem diéta nélkül is kialakult, egyéb mentális problémákra ez volt a válasza az agyamnak.
2022. jan. 2. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!