Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Régebben anorexiás voltam, sok kezelésen estem túl, két évig nem volt menstruációm. Nagyon nehezen kezdtem enni, viszont amikor rá vettem magam, már a szervezetem is elkezdett rendbe jönni. De még akkor sem jött vissza a menstruációm amikor már rendesen ettem.

Mindig mondták az orvosok, hogy híznom kéne, hogy visszajöjjön.

Nem hittem nekik. Naponta ötször ettem, egészségesen. Próbáltam ezzel rendbe hozni a dolgokat.

A vérvételek eredménye mindig jó volt addigra, látszólag minden jó volt.

Nem sokkal később megismertem a jelenlegi páromat, aki miatt rá vettem magam a hízásra. Ahogy 70kg fölé mentem egy-két kilóval, vissza is jött a havi bajom, és akkor be is állt, rendszeresen megjött.

De nagyon rosszul éreztem a bőrömben magam. Nem akartam fogyózni, mert féltem, hogy a körülöttem lévő emberek ehhez mit fognak szólni azok után ami történt velem.

De végül belekezdtem. Amikor a mérleg 77kilót mutatott, attól a naptól kezdve tudatosan elkezdtem fogyókúrázni.

Lefogytam 62kg-ra. Viszont ahogy ment lefelé a súlyom, a menstruációm is kezdett lefele állni rólam. Például tizenhetedikén jött meg mindig aztán hirtelen negyedikére esett, majd abban a hónapban amikor negyedikén megjött, megjött harmincadikán. Aztán következő hónapban már nem jött meg.

Féltem, hogy mi lesz, ha megint elmúlik. Ezért visszaszedtem 68kg-is, most rendben megjön.

Viszont nem érzem magam jól a bőrömben.

Viszont tudom, hogy van egy szerető párom, akivel hamarosan készülünk elköltözni, szeretnénk majd gyereket, és tisztában vagyok azzal, hogy szeret engem mindenhogy.

Mindig mondja, hogy ne foglalkozzak a divattal, azzal sem,hogy mások szerint az az "egészséges" akin nincs egy deka felesleg sem.

Sokszor úgy érzem, tudnám magam szeretni, de ha másra rá nézek, mindig kevés az önbizalmam. Sokszor mondják itthon, hogy buta vagyok, mert én 77kilósan is szép voltam. Abban az időben pár ügynökség is keresett engem, hívtak be és stb. Míg amíg vékony voltam nem. Mondjuk eléggé le is voltam épülve...

Most már eljutottam odáig, hogy szeretek enni. És boldog vagyok tőle.

Akkoreg főleg sokat eszek, ha a barátommal vagyok. De közben sajnos olyan a családom, hogy hízékonyak vagyunk. Tudom, hogy ilyen esetben az embernek figyelnie kell a kajára, de én nem akarok úgy élni, hogyha éppen megóhajtok valami bőségesebbet, azt ne egyem meg, mert már késő van, vagy mert az már "sok" lenne.

Hónapok óta össze vagyok zavarodva, és nem tudom, hogy mit kéne tennem.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú regényt írtam, de próbáltam úgy leírni, hogy jobban meg tudjátok érteni.

2021. szept. 25. 22:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg, hogy hány kiló súly lenne ideális neked, magassághoz, korhoz, nemhez.

Azt próbáld meg elérni, megfelelő milyenségű táplálkozással. Ebben benne van egy komolyabb multivitamin pack készítmény is... Szerezz ismeretet a táplálkozásról...

Így előbb, utóbb, helyreállíthatod magad.

2021. szept. 26. 03:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus!

Sport

2021. szept. 26. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen magas vagy? Lehet nem is sok neked az a 68-77kg.

Figyelj én is voltam anorexiás. A legfontosabb hogy boldog légy. Mit nem adnék egy szerető párért. A betegségem miatt szinte minden szociális kapcsolatom leépítettem amit nagyon bánok. Lehetek szuper nő, csúcsformában vékonyan,ha magányos vagyok és nincs akit szerethetnék.

Próbálj meg egészséges fogásokat főzni, sportolni a saját örömödre. De semmiképp ne számolgass, görcsöl a súlyodra.

Békülj ki lelkileg a testeddel, és azért adj neki egészséges ételeket mert szereted, nem azért mert a fogyás a cél

2021. szept. 26. 11:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Próbálom magamban rendezni a dolgokat. A legszebb éveket veszem el magamtól az evészavarom miatt.

Túl kell magam tenni ezen, és elfogadni a testemet úgy ahogy van.

2021. szept. 27. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!