Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet csalónap karácsonykor...

Lehet csalónap karácsonykor 2-3 nap?

Figyelt kérdés
Nem fog meglatszani ha nem dietazom karacsonykor? Mert azert en is elvezni szeretnem az unnepeket,nem mindig dietazni. Havi egy cheat dayt szoktam tartani. Sulyt tartok.
2021. dec. 16. 18:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-esnek igaza van, te már eldötötted. De amúgy miért ne, pláne, ha úgyis tartasz minen hónapban egy ilyen napot akkor olyan mindegy, hogy most talán 2 lesz.

Egyébként nem kell “egész évben keményen” kitartani, mert akkor valamit rosszul csinálsz, ha ez neked ekkora szenvedést okoz, illetve akkor is, ha egy éve már sanyargatod magad. Épp ideje egy pihenőnek, de nem 1-2 napnak, hanem inkább legalább 2 hétnek (nem degeszre evésnek, hanem súlytartásnak).

2021. dec. 17. 04:12
 12/21 A kérdező kommentje:
Azert dontottem el,mert az elottetek szolo is tamogatta a felvetesem. Egyebkent azert irtam ki a kerdest,mert vacillaltam rajta.
2021. dec. 17. 08:18
 13/21 anonim ***** válasza:
14%

Hülyeség, hogy karácsonytól szilveszterig nem kell kalóriát számolni. Már egy napi 500 kcal deficitet is önsanyargatásnak él meg az ember. Ha nem nézzük mit eszünk, főleg hogy sok az édesség az ünnepek alatt, akár napi 2000 kcal-lal is több becsúszhat mint amire szükségünk lenne. így a 10 nap korrigálásához 40 napnyi önsanyargatásra lesz szükség.

Én semmiképp nem tartanék semmilyen cheat day-t, de ha te már eldöntötted hogy tartasz, akkor is próbálj max napi 1000 kcal felesleget megenni. Úgy 2 nap alatt 2000 kcal extra lesz amit kb 4 nap alatt tudsz majd korrigálni. Kicsit talán fel is gyorsul a több étel miatt az anyagcseréd ami még előnyös is. Így a csalással és korrigálással is meglennél kevesebb mint 1 hét alatt. Ha neked a 2 nap csalás ennyire fontos, akkor ez még egy elviselhető konstrukció.

Amúgy meg persze hogy támogatnak. Itt a legtöbb ember el van hízva és (többnyire sikertelenül) próbálkoznak néha-néha a fogyással. Felmennél egy kicsit is komolyabb fitness fórumra és nem is értenék miért akarnál te karácsonykor zabálni. Ez abból is látszódni fog hogy ha itt kiraksz egy efféle posztot mint az enyém, akkor úgy leszavaznak érte mint a fene. Miért? Mert sok elhízottnak fáj az igazság. Kellemesebb abban a hitben élniük hogy ilyen-olyan-amolyan baromság indokkal lehet degeszre zabálnod magad, illetve bármilyen egészségtelen ételt megehetnek mert ugye a kalória az kalória...

2021. dec. 17. 09:48
 14/21 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy igazad van…
2021. dec. 17. 09:51
 15/21 A kérdező kommentje:
De nyilván ez csak egy felvetés volt,nem mondtam egy szóval sem,hogy én igenis meg fogom tartani,csak,hogy jó lenne. Egy szimpla kérdést tettem fel. Havi egy nem szokott ártani,ezért gondoltam,hogy egy évben egyszer,egynék több is lehet,de ha nem akkor sem nagy baj. Tartom a mértéket és kész. A kemény fogyókúrát ne úgy értsétek,hogy ez nekem szenvedés,meg koplalok. Hanem,hogy tényleg megdolgozom a célomért,amit el is értem,ezért most már csak súlyt tartok.
2021. dec. 17. 10:02
 16/21 anonim ***** válasza:
"Tartom a mértéket és kész." Ez a lényeg. Én sem azt akartam mondani, hogy eszel egy szelet tortát és már 120 kg leszel életed végéig, hanem hogy ÉSSZEL kell enni az ünnepek alatt is. Egy kis desszert, esetleg a főételnél sem figyelsz annyira hogy a makró arányok jók legyenek, de azért nem eszel a kelleténél többet stb. Így egy családi ebéden simán részt tudsz venni, élvezni is tudod, de nem teszel kárt az eddigi munkádban.
2021. dec. 17. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Lehet tartósan hízni 2-3 laza naptól 2-3 kg kb
2021. dec. 17. 17:39
 18/21 A kérdező kommentje:
Huh,ezt jó tudni😅
2021. dec. 17. 17:45
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem az számít, amit karácsony és szilveszter között eszel, hanem az, amit szilveszter és karácsony között. Nyugodtan ehetsz mindent mértékkel.
2021. dec. 18. 17:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Nézd, ha havi 1et szoktál tartani, most meg kettőt akarsz, azzal szerintem nincs semmi gond.

Én nem tartok amúgy se csalónapot, karácsonykor se fogok, de kiegyensúlyozott az étrendem, nem éhezésdel fogyok, így nem is hiányzik.

2021. dec. 19. 11:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!