Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért függök ennyire a mérlegt...

Miért függök ennyire a mérlegtől, amikor tudom, hogy nem kellene? (hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Előre szólok, hosszú lesz, szóval előre is köszi, ha elolvasod. :D

Szóval.

Az én történetem kicsivel több, mint 1 évvel ezelőtt indult.

~106kg-ról indultam, ehhez 170cm társult. Körülbelül 7-8 hónap alatt elmentem 73kg-ra,aminek nagyon örültem.

Körülbelül 1600 kalóriát ettem, amit nagyon bánok mostmár, majd később kifejtem, hogy miért.

Igazából nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, 106kg-ról 73kg, most pedig 78kg vagyok. (izomépítés)

Csak a mérleg ne lenne.. Igazából tudom, hogy a testsúlyunk nem állandó és naponta is változhat viszonylag sokat, de egyszerűen képtelen vagyok kizárni ezt..

Augusztustól izmot építek, és fontos tudni, hogy ez egy nagyon lassú folyamat. Tehát annak sok értelme nincs, ha 4kg feljön havonta, mert annak nagy része zsír.

A lényeg annyi, hogy szerettem volna belőni a havi 1kg-ot, amit viszonylag tartok is egyébként. Eddig 4.5 hónap alatt +6kg jött fel.

Elmondom a hetemet:

Kollégista vagyok, minden egyes napom edzésből áll és tanulásból. Pénteken hazaérek (ilyenkor általában egész nap nem eszek semmit+túl vagyok egy lábedzésen) ráállok a mérlegre és 77.5kgot mutatott, tegnap ráálltam 78.4, ma pedig 79..

És egyszerűen hiába tudom azt, hogy ennyit ennyi idő alatt lehetetlen hízni, akkor is stresszelek és tökre szarul érzem magam egész nap..

Valószínűleg szerdára vissza áll a súlyom 78kg környékére, de nem tudom magam ilyenkor soha megnyugtatni.

Szerintem az lehet bennem hogy mindig is el voltam hízva és valahol belül emiatt ragaszkodok amérleghez hogy nehogy feljebb menjen..

Pedig látom én is magamon, hogy jól nézek ki, és visszajelzések alapján is ez a tapasztalatom. Szóval le kellene telibe sszarnom az egész mérleg dolgot, de egyszerűen nem megy..

Most is azon stresszelek, hogy mi van ha nem megy lejjebb..

U. i: 2300 kalóriát eszek, ezzel hizok 1kgot havonta, egyik haverom ugyanolyan mmaga s és ugyanannyi kg mint én és 3500 kalóriat eszik.. Ezt sem ertem egyébként..

2021. dec. 12. 19:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig egy 80 kiló elkell egy férfinak. Nem a mérlegnézegetést kéne kikezelni a pszichomókusnak, ahogy gondolni tetszik, hanem zsírfóbiát*. Sokan küzdenek vele. Jaj, istenem, össze lehet csípni két centi húst...

*Ami persze 106 kilónál érthetően kialakult, csak elfelejtett elmúlni.

2021. dec. 13. 16:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Gondolom csaj vagy ha ennyire izgat 1-2kg. Sztem szrd le es nezd csak a tukrot. Az meg kinek mihez mennyi kcal kell az teljesen valtozo.. 3ezer alatt el se kezdek hizni pedig 70kg korul vagyok
2021. dec. 14. 18:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Dehogy csaj, tök egyértelmű, hogy férfi/fiú.
2021. dec. 14. 18:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Mitol lenne egyertelmu 🤔
2021. dec. 14. 18:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!