Nők/lányok, ti ilyenkor este, mikor már javában sötét van, szoktatok egyedül futni?
Nem.
Ahol lakok nem is igazán tudnék annyira biztonságos helyet hozzá. Este előjön a csőcselék. Sok a kóbor kutya is.
Hát eléggé elszomorítottak a válaszok, köszönöm mindenkinek a válaszát. Elkezdtem futni esténként, az elmúlt 2 hétben, heti 2-3 alkalommal. Tegnap nagy lelkesen mondtam egy barátnőmnek, mert nagyon lelkes lettem és olyan jól esik a futás. Ő meg teljesen el volt hűlve, hogy milyen bátor, vagyis inkább vakmerő vagyok, hogy csak így este sötétben elmegyek egyedül futni. Ezért is gondoltam, megkérdezek itt több véleményt, én teljesen abban voltam, hogy ő ezt nagyon túlparázza, ő amúgy is más területeken is ilyen aggodalmaskodó típus. Úgyhogy kissé fejbevágtak ezek a válaszok :/
Szerintetek hagyjam abba? Világosban nem szeretek, meg ilyenkor télen nem is tudnék. Edzeni edzek régóta, szóval nem ez lenne az egyetlen testmozgásom, de most úgy rákaptam, meg az edzés miatt tényleg jól bírom és ezért nagyon élvezem is, hiányozna. Persze mindig azt gondolja az ember ha valami rosszat hall, én is, hogy velem ez úgysem történhet meg...
Nincs hideg, majd ha mínusz 5-10 fok lesz, akkor :) Jelenleg ahhoz képest, hogy tél van, kimondottan jó idő van. Nekem a futástól pont nincs izomlázam (kop-kop), teremben meg biztos hogy nem futnék, pont a friss levegőn végzett mozgás az, ami nagyon hiányzott, mert amúgy állandóan csak bent vagyok.
A mindennapos edzést most inkább hagyjuk, mert egyrészt tőled nem túl hiteles, másrészt én nem is edzek minden nap.
5ös vagyok.
Abszolút attól függ hogy melyik városban/ milyen környéken laksz. Én nem hagynám abba az esti futást, akkor sem ha próbálnának róla lebeszélni, mert 5-8 óra között tudom hogy még nagyon sok ember van az utcán itt ahol én élek. Sok az autó, emberek munkából hazafelé sétálnak, később kutyát sétáltatnak. Nyilván nem kell bemenni sikátorokba meg kis kihalt utcákba. Ha főúton van lehetőség futni, akkor szerintem semmi akadálya. Nagymamám szerint már a lakásban lenni is veszélyes mert múltkor is valakinek a házába beleszaladt egy kamion. 🙈 Hát igen szóval így is lehet élni, ilyen gondolatokkal a fejedben. Azt te tudod, hogy te milyen környéken laksz, ha veszélyes akkor szerintem is menj inkább edzőterembe. Én az én környékemet egyáltalán nem találom veszélyesnek abban az időben amikor futni járok, így pár gyk komment miatt sem fogom abbahagyni az esti futást. Nyilván telefon és paprika spray a biztonság kedvéért mindig legyen nálad, és természetes hogy emberi időben menj futni, nem éjjel 2kor. Szóval lehet ezt okosan csinálni. Aki télen délután 5kor nem mer lemenni az utcára futni egy forgalmas utcán azért mert "a mai világban sose lehet tudni" hát nekem erős kifogásnak hangzik inkább. Mivel veszélyesebb az utcán futni 5 órakor mint hazafelé sétálni munkából ugyanazon az útszakaszon? Meg lehet találni a módját és idejét annak hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között fuss télen is. És szerintem sincs hideg, kinti sporthoz tökéletesen ideális még ez a hőmérséklet. 😊 Egyedül csúszós, jeges úton, esőben nem mennék futni, és orkán erejű szélben. És én maximum este 8ig szoktam elindulni, később már inkább nem.
Sosem volt a környéken hasonló, aztán mostanában eléggé sok részeges van, illetve a nagyobb testű kutyákat sem sikerül valamit oknál fogva bezárni a faluban...
Jellemzően a jogszabályok figyelembe vétele mellett.. De van egy futó övem, amiben van telefon, zsebkendő, bicska és ha jól tudom gázspray. Nő vagyok, de egy okos ember nem próbálna meg hozzám érni.. Önvédelemre jogosult vagyok, így ha valaki hasonló eszközzel támad rám, akkor igenis használhatom.
#15 #17 nem rosszindulatból írtam, nem kell megsértődni :) Amúgy meg gyere velem egyszer-egyszer, csak nem valószínű, hogy egy városban élünk.
#16 ezt jó volt olvasni, nagyon igazat adok neked. Nagyváros egyébként, azon belül is jobb környék, egyébként jobban félek attól, hogy elszabadul valahonnan egy kutya, mint emberektől. Nyugis, családi házas övezet a kedvelt szakaszom jó része, és van néhány kutya.
Egy paprika sprayt lehet hogy tényleg be kellene szereznem, mert azért tényleg ilyen gondatlan sem szeretnék lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!