Mi számít "rengeteg" mozgásnak? Ami mellett már lehet enni szabadon,amit megkíván az ember?
Ez leginkább az egyéni anyagcserén múlik.
Én gyerekként rengeteget sportoltam. Heti 6x 2 óra úszás, mellette napi 5 tesióra + heti 3 óra kézilabdaedzés, hulla voltam sokszor, nem ettem kirívóan sokat egyáltalán, normál tányér normál adagok, napi 3 étkezés, de persze hogy mit eszem azt nem válogathattam meg, azt ehettem amit a szüleimtől kaptam, a sok mozgás ellenére is elhíztam. 13 évesen 100 kilós voltam.:(
Az évek alatt míg felnőtt lettem, nagyon sokmindenen túl lettem fogyás- hízás tekintetében.
Aztán volt egy életmódváltásom, komoly feleslegtől szabadultam meg, most 67kg vagyok,( ami nekem normál súly,) elég szigorú diéta mellett, heti 10 órát járok úszni ( ülőmunka mellett), hétvégén csak lazán tekerek 1-1 órát szobabiciklin. Sokszor fárasztó nagyon, de muszáj.
Úgy tűnik súlyt tartok, mert a fogyás úgy néz ki megállt. Nagyon nagyon oda kell figyelnem mit eszem, különben azonnal hízni kezdek. Ha a mozgást abbahagyom akkor is. Alapvetően szeretem az étrendemet, meg a sportot is, de néha nagyon bele tudok fáradni abba, hogy ennyire oda kell koncentrálni erre.
Rengeteg munkám van benne, hogy 25 kövér év után végre sikerült teljesen lefogyni, végre egészséges testsúlyom van, és rettegek a visszahízástól.
Szóval attól függ milyen az anyagcseréd. Aki mázlista , az eszik amit akar, és különösebben nagy edzések nélkül is normál súlya van. Aki nem , annak sajnos egyénfüggő mértékben kell kontroll alatt tartani az életmódját.
Heti 4x 5km futás
2 spinning
3x 20-30 perc súlyzós edzés.
Jöhetett pizza, sör, torta, bármi...
Kár hogy már nincs erre időm.
12. 5km-t mennyi idő alatt futod le?
Köszi ha válaszolsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!