Így lehet esélyem arra, hogy lefogyjak, egészségesebb legyek?
Szóval egy éve kb meg híztam, +30 kg :/ előtte 75 kg voltam és 173 cm vagyok. Nem voltam előtte sem olyan súlyban, ami igazán illene a magassagomhoz de vékony voltam eléggé úgy is. Ide szeretnék vissza térni és egészségégesebb is szeretnék lenni mert minden betegseg betalal és az arc bőröm is borzalmas. Előtte nem volt ez.
Elkezdtem vitamint szedni (cink, b vitamin, magnézium, c vitamin, mindenfélét) és 3 liter vizet meginni minden nap. Próbálok elhagyni minden szenhidratos kaját és több zöldséget, gyümölcsöt enni. Ez mellett napi egy órát vagy több időt sétálni, be szeretnék iktatni olyan edzést is, amit itthon tudok csinálni még ha van időm.
Így lehet esélyem arra, hogy visszatérjek az eredeti testsúlyomra és egészségesebb legyek?
Sajnos egyenlőre ennyit tudok megtenni, mert kalória számlálást nem tudok csinálni minden nap, mivel anyukám főz és azt eszem ami van itthon és kondi terembe sem tudok eljárni. Remélem elérek valamit ezzel azért.
19l
Persze, van esélyed. Sokan letudnak úgy is fogyni, hogy csak szimplán próbálnak kevesebbet enni, de konkrétan nem számolnak kalóriát. Szerintem ez a nehezebb módszer amúgy, mert elég sok étel csalóka, sok ételnél az ember nem is gondolná, hogy milyen sok kalória van abban az adott ételben. De attól még összehozható. De azért szerintem jó azért magadban leszögezni, hogy még is miben kb. mennyi kalória van. Vagyis én kalóriát számolok, de most már ott tartok, hogy ha ránézek egy kajára, pl. egy adag tésztára, akkor így szemmértékre megtudom tippelni, hogy kb. hány kalória lehet. Ez szerintem hasznos dolog, érdemes azért tudni, hogy általában miben kb. mennyi kalória van, miben van több kalória, miben van kevesebb. De ha konkrétan nem is tudod az ételek kalóriáját, kalóriabázison rákeresel az étel nevére, és tudom, hogy ahány ház, annyi szokás, mindenki máshogy csinál egy adott ételt, de szerintem azért valamennyire betippelhető. Pláne ha nem olyan összetett kajáról van szó. Szóval a hús, főzelékek, meg az ilyeneket könnyebb kalóriában betippelni, mint a nem tudom milyen ételt, amiben van 30 féle hozzávaló. Illetve nem tudom anyukád mennyire vevő erre, de nem tudod megkérni, hogy mérje le amikor főz, hogy mi hány gramm? Te meg majd kiszámolod a kalóriáját.
Összegezvén, persze, van esélyed, csak na, kalóriaszámlálás nélkül szerintem nehezebb, de nagyon sokan tudnak a szimplán "kevesebb evés" módszerrel is fogyni.
Szerintem ha nem fogadod el, hogy másképp kell enned, és ebben nem támogat a családod, akkor ez esélytelen. 100 kg fölé nem véletlenül hízik egy fiatal lány. Az sem kizárt, hogy valami begegség is van a háttérben (pajzsmirigy, PCOS, cukor bármi).
Amúgy felnőtt vagy, ki lehet bújni anyuci szoknyája alól, és ki lehet nevezni egy polcot magadnak a konyhaszekrényben meg a hűtőben, és lehet oda venni eritritet, zablisztet, lencse vagy csicseriborsó tésztát, purpur kenyeret, saláta alapanyagokat. Aztán ráállni, hogy anyukád főztjéből kihagyod, ami káros, és a többi mellé meg csinálsz magadnak egy salátát.
A dietetikus akihez én jártam azt javasolja, hogy ne mondj le semmiről, csak próbáld úgy összeállítani, hogy minden összetevőjéből profitálhasson a szervezeted.
Fogyókúra alatt az ételeket is meg kell tanulnod felosztani, hogy ne vigyél valamit túlzásba, mit mikor egyél, mit mikor ne egyél, ezért először is érdemes lenne dietetikussal beszélni.
A séta általában jó mozgás, de nem mindig fogyaszt, hacsak nem gyors tempóban gyalogolsz megállás nélkül. Általában az, hogy elgyalogolsz A pontból a B-be kellemes mozgás, de fogyni nem fogsz tőle. Én sokat gyaloglok, de nem fogyás céljából, hanem a szabad levegőn ilyenkor kilazulok, főleg munka után, fogyni nem is szoktam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!