TÉNÉ / nyersvegán étrendre szeretnék áttérni, hogy ne haljanak meg miattam az állatok. Kérnék szépen étrendi segítséget?
Azért az a napi ajánlott fehérje bevitel elég erősen túl van biztosítva, de szerintem ebbe már ne menjünk bele. :)
Azt hogy okosan kell, az egyértelmű. Vegyes étrendet követni is ugyanúgy okosan kellene. Azt hogy érted, hogy nem mindenkinek?
Igen igazad van, sok a vita a fehérjebevitel körül, ebbe tényleg ne menjünk bele, és tényleg egy vegyes étrendnél is ugyanúgy oda kell figyelni hogy egészségesen egyen az ember.
Igazából a "nem mindenkinek valót" úgy értem, hogy nem biztos hogy mindenkinek ez válik be. Szerintem egy olyan étrend/életmód követése lenne a legjobb, amit hosszú távon is tudsz tartani. Nem hiszek abban, hogy mindenkinek ugyanúgy kellene ennie. A legjobb ha a testünkre halgatunk:)
Ennyi húst és állati eredetű terméket hét szentség, hogy nem kellene enni. :)
Amúgy egyetértek veled, bár ezt a hallgass a testedre szöveget annyira nem támogatom. A legtöbb elhízott pont ezt teszi, mert a testük chipset és colat kíván. :D
Ha valaki chipset meg kólát eszik/iszik, ott inkább az érzelmeire hallgat, nem a testére:D
Ebben igazad van hogy nagyon nehéz a valódi éhséget, meg a mentálisat megkülönböztetni.
Sziasztok:)
Én is törekszem vegán étrendre. Egyébként boltban dolgozom 3 éve. Bevezettünk idő közben új, vegán termékeket, amit arra a polcra teszünk, ahol előtte a hús, meg a tejtermék lakott. Van rá kereslet, megveszik a vásárlók.
-> A kínálat tehát a kereslethez igazodik, kevesebb állati és több növényi eredetű terméket árulunk. Tehát kevesebb állatot kell az élelmiszeriparban felhasználni;)
Másrészt egy meglepetésben volt részem. Egy baromi jó pasival (magas, szálkás, de széles vállú srác) dumáltam a kasszában, aki nagybevásárlást tartott. Zöldségek, gyümik, zabtej meg vegaburger pogácsa stb a szalagon...hát kiderült, hogy fél éve vegán xd
És nem tűnt fehérjehiányosnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!