Ha valakinek egyedül nincsen elég akaratereje a fogyáshoz, akkor ne is próbálkozzon vele vagy keressen inkább segítséget hozzá?
Egy próbát megér. Honnan veszed, hogy nincs akaraterőd, ha nem próbáltad meg. Ha meg megpróbáltad, de nem ment, akkor eljöhet az a pont, amikor segítségért fordulsz. De akkor az akaratod mégis erős, hisz minden a fogyás érdekében van, és ez a lényeg. Van aki olyan gyenge, hogy ez eszébe se jut. Kitartó, aki addig megy, míg változás nem történik. Szóval ügyi vagy. :)
Nekem a terhességgel feljött 28 kg. Vékonyból jó pufi lettem sajnos. Amikor a hormonok helyrejöttek, a kg-k elég egyszerűen leszökdécseltek. Kevesebb cukor, kevesebb fehérliszt, sok zabpehely, otthon tornáztam + zöld tea, és még akkor is fogytam, amikor már bőven túlvoltam a kitűzött célon. Terhesség előtt kg-ra mentem vissza. Eltelt 10 év, inzulinrezisztencia, stb, feljött 20 kg, és 3 éve nem is akar rólam távozni. :( Mindent megpróbáltam. Amit régen is, aztán az IR diéta, mozgással, még futottam is, meg bicikliztem, mindent csináltam csak tűnjön el a túlsúly. Áh, a világért se.
Személyi edzőn gondolkodtam. De jött a vírus, meg költözés.
Itt elkezdtem járni csoportos tornára, nagyon tuti volt. Azóta is tornázok, sokkal jobb együtt mozogni. Most épp itthon vagyok kénytelen, de amúgy járok heti 2x. Hagyjuk nem fogytam, de legalább a lelkiismeretem tiszta, mert tudom, hogy amit tudok megteszek. De megint tovább kell mennem, kell majd még segítség. Valamit valamiért. Tegyél az egészségedért, ha egyedül nem megy, akkor segítséggel. :)
Nekem se nagyon volt, úgyhogy nagyon sokat olvastam/olvasok a neten a témáról, meg könyveket veszek. Ilyenek: akaraterő fejlesztése, tudatos étkezés, stresszkezelő és problémamegoldó technikák, relaxáció, megküzdési módok, meditáció, gondolatok átkeretezése. Nekem ezek az infók segítettek.
A lényeg az lenne, hogy minimálisra kéne csökkentened azokat a helyzeteket, ahol csak az akaraterődre támaszkodhatsz. Amúgy fejleszthető.
Nekem az elején az segített, hogy minden kaját kipucoltam itthonról. Még a megkezdett csomag lisztet is odaadtam a húgomnak... aztán csak azt vettem, és csak annyit, ami az előre megtervezett étrendemhez kellett.
Nyilván ezt is "ki tudod cselezni", mert felnőtt ember vagy, bármikor kimehetsz a boltba, de így mégis könnyebb volt.
Aztán az elején nagyon jól elkezdtem fogyni, egy hónap alatt 8 kg lement (130 voltam), persze, tudom, ennek nagy része víz meg salakanyag, de nem érdekelt, csak az, hogy hurrá, működik. És ez akkora motivációt adott, hogy nem is akartam már visszatérni a régi kajáláshoz. Azóta se akarok, és ennek 5 éve már.
A fogyás olyan mint bármi más nehezebb határidős probléma megoldása.
Elkezdeni nagyon nehéz, majd ahogy csinálod már egy ideje rájössz hogy nem is olyan durva és azt kívánod bár hamarabb elkezdted volna.
Az a probléma, hogy ahogy toljuk magunk előtt az elkezdés időpontját egyre nehezebb lesz.
Ha csak 10kgot kell leadni, az megterhelő, de nem nehéz.
Ha már 20kgot az kell leadni, az már picit nehezebb és hosszabb folyamat.
Ha már 30-40kgot kell leadni és visszafordíthatatlan egészségkárosodással élni az már nagyon rossz és rettenetesen nehézzé teszi a procedúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!