TÉNÉ / nyersvegán étrendre szeretnék áttérni, hogy ne haljanak meg miattam az állatok. Kérnék szépen étrendi segítséget?
Döntsd el, hogy TÉNÉ (étrend) vagy vegán (életmód)- a nyers vagy sem mindegy - amit akarsz, mert nem ugyanaz a kettö!
Másrészt mindkettöhöz nagyon alapos leírásokat találsz a neten, sokkal értelmesebb úgy tájékozódni.
Mellesleg a nyersvegán a lehetö legproblémásabb étrend, még régóta vegánoknak is kihívás, hogy megfelelö összetételü étrendet tudjanak összeállítani, ezzel kezdeni nem jó ötlet.
A téné meg a nyers vegán azért nagyban különbözik. Nyers vegán a nem tudok segíteni, ténét csináltam 3 évig.
Igazából jó kis életforma, csak én csináltam szarul ma már máshogy csinálnám.
De nagyon sok odafigyelést igényel, sok vele a lemondás, és nem mindenkinek való.
Atletikus hosszútáv futóknak mondjuk kitűnő, akik bírják a lemondásokat. Egy testépítő él már problémásabb de nem lehetetlen
Erről azért kérdezd meg Váli Tamást is. :)
Miért lenne problémás a TÉNÉ egy testépítő számára?
Olyan szinten problémás, hogy nagyobb odafigyelést igényel az étrend összeállítása. Követem én is Váli Tamást. Szóval elismerem hogy nem lehetetlen.
Én is próbáltam, nekem például ezek okoztak nehézséget:
- puffasztott a nagy mennyiségű zöldség/hüvelyes amitől állandóan kellemetlenül tele voltam
- nagyon oda kellett figyelnem a fehérjére, mert sokkal nehezebb volt bevinnem a napi adagomat, mint vegaként.
Mint mondtam, nem lehetetlen, de nem szabad csak úgy durr bele csinálni. Váli Tamás is gondosan megtervezni a kliensei étrendjeit
Követem Válit, rajta kívül pedig még másokat is. Nem csak egy forrásból tájékozódok. :) a napi ajánlott fehérjebevitel 1,5-1,8g/tskg közt mozog, amit növényi alapon bevinni csak odafigyeléssel lehet. Nem állítottam hogy kötelező sokat enni a hüvelyesekből, csak azt, hogy a sok zöldség, gyümölcs, hüvelyes puffasztó hatással lehet. Igazából ezt is ki kell tapasztalni.
Továbbra is azt vallom, hogy lehet vegánkodni, de nem mindenkinek és csak okosan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!