Ki milyen tempóban fogyott?
Figyelt kérdés
Kalóriát, és a makrókat is számolom. Heti 1 kg fogyásra vagyok beállva. Napi 20 percet (vagy többet) mozgok. 167 cm és 73 kg vagyok (55-60 kg között szeretnék lenni). 1200-1300 kalóriát, 60-100 gramm ch, 73 gramm fehérje, 54 gramm zsírt fogyasztok.2021. okt. 20. 16:13
1/10 anonim válasza:
171 centi vagyok, 112 kg (körül) kezdtem. Igazából én a makrókra nem annyira figyelek, szóval nem számolgatom, mert úgy vettem észre, hogy egy átlagos napon ha nem is figyelek a makrókra, akkor is okés kb. Zsírból van az, hogy néha túl sokat viszek be, de ezen próbálok változtatni, törekedni arra, hogy ez csak néha történjen meg. Illetve cukorbetegség miatt fontos az, hogy figyeljek a szénhidrátbevitelre, de szerencsére avval sem akad nagy problémám. :) Általánosságban véve 1500 kalóriát viszek be kb., 100-130 gramm szénhidrát, fehérje pedig változó, átlagban 70-80 gramm, de valamikor az is van 120. Zsírból pedig néha a 70, 80 gramm is összejön, amin próbálok változtatni. De na, ezek csak körülbelüli értékek, most csak gyors kalóriabázisban visszanéztem pár napot, hogy ott mennyit fogyasztottam, mert na, annyira tényleg nem szoktam ezekre figyelni. Szóval nem szoktam grammra mérni, hogy most melyikből pont mennyit kell bevinnem egy nap, max. a szénhidrátbevitelemre szoktam nap közben figyelni. Jelenleg 78 kiló vagyok. Az elején gyorsan mentek le a kilók, azért 5 kg lement egy hónapban, utána ez lecsökkent 2 kilóra/hónap, most meg körülbelül havi 3 kg összejön. Napi 30 perc a fix. mozgás (szobabiciklizés, 30 km/h tempóban), illetve plusz youtube videók alapján ilyen erősítő gyakorlatokat végzek, de ezt nem mindig, mivel sokszor idő szűkében vagyok. A célom kb. 65 kg, de lehet, hogy lesz az 63. Fogalmam sincs, hogy hány kilósan hogy fogok kinézni. BMI szerint 73 kg a felső ideális érték számomra, szóval igen, végre ennyi idő után végre újra az egészséges kategóriába fogok tartozni. Aztán meg majd kinézet alapján meglátom, hogy hány kiló lenne az ideális, de 63-65 kg-n gondolkodtam így számok alapján.
3/10 anonim válasza:
Januárban kezdtem a diétát. 83-85 voltam, 163 cm. Kalóriákat, makrókat számoltam. Nem emlékszek pontosan, de kb 80-100g ch, 90g fehérje, 40g zsír (ezt szinte sosem tudtam betartani, de 60-70től nem volt több átlagban). 1100 kalóriával kezdtem, de túl kevés volt, 1200re emeltem, az pont jó lett. Átlagban 500-700 grammot fogytam hetente. Persze, volt 300 meg 900 is. Volt 2 hónap, amikor max 100-300 ment le, majd jött vissza, ekkor kezdtem fogamzásgátlót szedni, és stagnált a dolog, pedig ugyanúgy étkeztem, mozogtam. Utána beindult megint. Júliusra elértem a kitűzött 65 kilót. Már hónapok óta nem számolok, nagyjából belejöttem, hogy mit meg hogyan egyek. Azóta is 65 körül mozog a súlyom. Eszek már mindent, néha át is esek a ló túloldalára, de jobban tartom a kontrollt. Gondolkodtam rajta, hogy még egy ötöst lekéne dobni. De a hasamat kivéve (pcos) így is elég vékony vagyok, és a táplálkozásom is így állt be. Nekem nem volt nehéz lefogyni, gyorsabban ment le, mint ahogy feljött. De azóta sem eszek tojást és salit natúrcsirkével :) azokból egyenlőre elég. Egy fehérjét legurítok minden nap, úgy vettem észre, hogy az jót tesz a súlytartásomnak. Krómot is szedem tovább, szinten tartja a vércukrom. Egyedüli bánatom, hogy a régi 65 kilómmal nem így néztem ki, mint most. Most a hasam nagyobb, mint akkor, a comjaim vékonyak, régen is volt kis poci, de hozzá szép combjaim voltak. Most inkább vékony és izmos. De örülök, hogy sikerült végigcsinálnom és úgy néz ki sikeres volt az életmódváltás. :)
4/10 anonim válasza:
22 kg kb egy év alatt. Kalóriát nem igazán számoltam, a tempó is változó volt. Néha nagyon megindult lefelé, néha sokáig stagnált, de az utolsó 4 kilót már nem is akartam, csak nem sikerült a súlytartás (nem számoltam ugye, csak érzésre).
5/10 anonim válasza:
Nekem heti 0,3 - 0,7 kiló volt az átlag kb. fél éven keresztül. Ezt végig tudtam tartani, nem voltam éhes és jól éreztem magam. A cél elérése után meg is tudtam tartani a súlyomat, persze néha van 1-2kg-os ingadozás le-föl, de szerintem ez normális.
10 kg-t adtam le, pajzsmirigy alulműködés mellet.
6/10 anonim válasza:
Én 1 év alatt fogytam 70 Kg-ot. 160 voltam most 90.
7/10 anonim válasza:
Abszolut nem egyenletes tempóban fogytam le. Az 1. hónap -5kg volt, utána, 2-3 kg/hónap, de volt fél kg és 2 olyan hónap is amikor egy deka sem ment le. 1 titok van, kitartónak kell lenni. Én komoly felesleget adtam le az elmúlt bő 2,5 évben, az utolsó 3 kilóra várok, hogy lemenjen.
8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. okt. 22. 21:25
9/10 anonim válasza:
Egy év alatt 70 KILÓ?? Azt a k.rva😵
10/10 anonim válasza:
Tényleg 70kiló ment le. Kenyérféléket nem ettem, se cukrosat, csak egészséges ételeket ettem. Rengeteg sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!