Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » S-budget egészséges étrend...

S-budget egészséges étrend tippek?

Figyelt kérdés

Azt mondják együnk sok zöldséget gyümölcsöt, hagyjuk el a húst meg a tömény szénhidrátot..

Jó.. tippeket szeretnék, hogy hogyan lehet relative kis pénzből egészségesen étkezni. Az 1000/kg forintos paprikával nem lakok jól. A paradicsom is drága de legalább kényszerérett ízetlen vacak. Jelenleg szinte húst hússal eszünk, mert pl múltkor néztem a csirkemell olcsóbb volt mint az őszibarack.. A mirelit zöldségek nem tudom mennyire egsézségesek, de legalább azok se olcsóak.

Lehet enni rizst, tésztát.. végülis vega, de manapság a szénhidrát a nagy ellenség. A növényi olajok is le vannak húzva.

Szóval ki hogy csinálja?

2021. okt. 20. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Hacsak nem akarsz vegetáriánus lenni, akkor nem kell elhagyni a húst. Mirelit zöldség teljesen belefér. Akciók, idény zöldségeket kell enni, akkor amikor nem arany áron van. Így ősszel a sütőtök, káposztafélék pld. A hüvelyesek mindig jó alternatíva, lencse, sárgaborsó olcsó, tele rosttal, fehérjével.
2021. okt. 20. 14:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vásárolj piacon, ha teheted, sok esetben jóval olcsóbb. Nem kell feltétlenül quinoát, avokádót meg epret enni, hogy egészséges legyél. Krumpli (nem olajban sütve semmi baj vele), répa, káposzta, hüvelyesek, mirelit zöldségek, konzervek, gyümölcsök közül pl az alma egészen baráti áron beszerezhető. A tojás drágul ugyan, de szerintem még mindig az egyik legolcsóbb laktató kaja. Reggelire pl zabpehely, szintén filléres. Húsok közül a csirkecomb, ha mégsem ragaszkodsz az elhagyásához. Olajos magvak közül marad a földimogyoró, a többi drága. Az akciókat érdemes figyelni, és akkor akár nagyobb mennyiségben vásárolni.
2021. okt. 20. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:
86%

Az 1000/kg forintos paprikával nem lakok jól.

- Ahogy senki, viszont lehet okosan használni. Pl. inkább 1 szelet zsíros kenyér zöldségekkel megpakolva, mint 2 szelet, zöldség nélkül.

a csirkemell olcsóbb volt mint az őszibarack

- Biztos? A bolti mellfilé kb. 20-40%-ot veszít a súlyából sütés közben, a barackból csak a magot nem eszed meg (nektarinnál pl.). Abszolút nem a termékek súlyát kell nézni, pl. a sajt nagyon tápláló, színig van fehérjével, zsírral és veszteség nélkül tudod enni, ehhez mérten nem drága pl. 1.600-ért.

A mirelit zöldségek nem tudom mennyire egsézségesek, de legalább azok se olcsóak

- Közel ugyanolyan egészségesek, mint a frissek (csak ésszel kell elkészíteni, pl. ha a fagyasztóból vágod bele a forró vízbe, a vitaminok javát kinyírod, előző naptól kell fokozatosan kiengedni). És de, olcsóak, mert konyhakészek és az idő pénz, pl. nekem, 2 állásnál. 200 ft-ból nem fogsz jóllakni, 150.000-es fizunál minden drága. Nekem a KFC, Meki a drága, meg valamennyi étterem (ha megyek a csajommal, akkor viszont nem érdekel a végösszeg).

Lehet enni rizst, tésztát

- Ezek szarok. Csomó köret van a világban (sima és barna bulgur, köles, barnarizs, nem sorolom). Nem a szénhidrátot kell üldözni, hanem a szar szénhidrátot.

A növényi olajok is le vannak húzva

- Nekem senki ne mondja, hogy pl. a 100%-os mogyoróvajjal, vagy a lenmagolajjal bármiféle probléma lenne. Ne keverjük össze a jó olajokat a napraforgó étolajjal, vagy margarinnal. Ezek növényiek és valóban szarok.

Nem a levegőbe pofázok, fogytam én már 40 kilót az idén, csak kajával. Anyagilag nem vettem észre. Egészségesen kajálni olcsóbb, mint szarokat enni.

2021. okt. 20. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Főzelék, leves, saláta száraz hüvelyesekből. Változatos köretek. Egész és őrölt zabpehely is rengeteg mindenre jó (kásák, sűrítés, gyümölcsös palacsinták - lásd babacsinta -, túróval szintén finom, amerikai stílusú -kisebb, puffadt - palacsintát lehet sütni). Zöldséges tócsnik. Ezek közül sokhoz kell tojás, de az is egészséges.

3-as válaszoló nagyon jókat ír.

2021. okt. 21. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!