Hogyan segíthetnék neki lefogyni?
Ennyi éves korban a legfontosabb szerintem a chips, csoki, cola, üdítők teljes elhagyása, vagy nagyon minimum szinten (pl. heti 1 alkalommalŰ) fogyasztania.
Ebben úgy segíthetsz neki, ha példát mutatsz, és te se eszel/iszol ilyeneket. Megkérheted a család többi tagját, hogy lehetőleg ők is mellőzzék ezeket, legalábbis a húgod előtt ne egyenek, és ne is kínálják.
Nem tudom hogy ki szokott főzni a családban és mit, de pl. csinálhatsz sült krumpli helyett zöldséget köretnek. Érdemes kísérletezni mivel 13 éves meg lehet szerettetni vele egy csomó ételt ami egészségesebb és kevésbé hízlaló.
Amit még tehetsz, szintén ha esetleg a szüleid nem csinálják, hogy elmész bevásárolni és veszel sok zöldséget legyen mindig tele a hűtő, ha valamelyikőtök megéhezne. Amikor rájön az emberre a nassolhatnék akkor kiváló.
A lényeg sztem amivel segíteni tudsz, hogy te is betartod ezeket mert ha azt látja hogy mások esznek össze-vissza és mégse híznak, az nagyon demotiváló.
Ezenkívül ahogy az 1-es javasolta járjatok el együtt sportolni, futás, kirándulás, úszás, squash, bármi. Ezt akár úgy is felvezetheted, hogy nem szeretsz egyedül futni, és jöjjön el veled, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!