Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék neki lefogyni?

Hogyan segíthetnék neki lefogyni?

Figyelt kérdés
Szeretnék segíteni a húgomnak. Most szeptemberben lett 13 éves, 55kg és 150cm körül van. Mindent megosztunk egymással, jó a kapcsolatunk, attól független, hogy én 17 vagyok. Sokszor panaszkodik nekem, hogy mennyire rosszul érzi magát az osztályában, mert a többi lány körülötte magas és csinos. Hiába mondom neki, hogy ne hasonlítgassa magát senkihez, ezt teszi. Alacsony az önbizalom szintje és nem tudja, hogyan fogyjon le. Szeretném ebben segíteni, de nem tudom, hogyan...Ha valaki tud valamit,és meg is tudja osztani, hálás lennék.(nem kell nagyon gyors fogyás és kb. 5-10kg-ot szeretne leadni, szerintem legalábbis.)
2021. okt. 12. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
Semmiképp ne hagyjon ki étkezést és ne egyen túl kicsi adagokat, csak mondjuk a nasit, cukros üditőket mellőzze (persze egyszer-egyszer belefér, csak ne legyen gyakori). Kereshettek együtt egészséges kajákat is vagy elmehettek együtt sportolni valamit.
2021. okt. 12. 19:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ennyi éves korban a legfontosabb szerintem a chips, csoki, cola, üdítők teljes elhagyása, vagy nagyon minimum szinten (pl. heti 1 alkalommalŰ) fogyasztania.

Ebben úgy segíthetsz neki, ha példát mutatsz, és te se eszel/iszol ilyeneket. Megkérheted a család többi tagját, hogy lehetőleg ők is mellőzzék ezeket, legalábbis a húgod előtt ne egyenek, és ne is kínálják.

Nem tudom hogy ki szokott főzni a családban és mit, de pl. csinálhatsz sült krumpli helyett zöldséget köretnek. Érdemes kísérletezni mivel 13 éves meg lehet szerettetni vele egy csomó ételt ami egészségesebb és kevésbé hízlaló.

Amit még tehetsz, szintén ha esetleg a szüleid nem csinálják, hogy elmész bevásárolni és veszel sok zöldséget legyen mindig tele a hűtő, ha valamelyikőtök megéhezne. Amikor rájön az emberre a nassolhatnék akkor kiváló.

A lényeg sztem amivel segíteni tudsz, hogy te is betartod ezeket mert ha azt látja hogy mások esznek össze-vissza és mégse híznak, az nagyon demotiváló.

Ezenkívül ahogy az 1-es javasolta járjatok el együtt sportolni, futás, kirándulás, úszás, squash, bármi. Ezt akár úgy is felvezetheted, hogy nem szeretsz egyedül futni, és jöjjön el veled, stb.

2021. okt. 13. 12:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyjából én is erre gondoltam, így biztosabb vagyok. Tényleg, rendkívül hálás vagyok :)
2021. okt. 13. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!