Szülés után milyen fogyókúrát ajánlanátok ?
Kezdj el kalóriákat számolni, lehetöleg sok zöldséget egyél, ez elég étrendként. A különbözö saláták - NEM ecetben úszó pár levél értendö ez alatt - kifejezetten jók és nem kell fözni öket.
Emellett otthon is tudsz sportolni, rengeteg videó van a neten is, amit akár a baba mellett is tudsz csináni, amikor alszik vagy nyugton van.
Az egyszerű ételek unalmasak. De az is lehet. Én az életmódváltásom elején hetentw sütöttem egy kiló csirkemellet, 120 grammonként (nyersen mérve) fagyasztottam és 3 naponta váltottam a köretet. Egyszerű, hatásos, unalmas
Amúgy a legjobb az életmódváltás. Egészséges hozzávalóm, kisebb adagok, zöldség, teljes kiőrlésű gabona. Azzal nem lőhetsz mellé.
Az édesség dologra pexig csekkold a nemrég kiírt egészséges nasis kérdést, tele van jó ötlettel
Szia. A terhesség alatt én is meghíztam.
Én pont akkor fogytam a legjobban, mikor a lányom annyi idős volt, mint most a tiéd. Betettem a babakocsiba és irány! Dombos környéken lakunk, így naponta 2x 1,5 óra babakocsizás mellett olvadt rólam a háj.
Már elmúlt 2 éves így "sajnos" nem tudok már vele ilyen jókat sétálni, ennél fogva kénytelen vagyok alvásidőben tornázni.
Mikor szültem 72 kg voltam, most 62 vagyok. Sajna benyeltem a koronát és akkor a diétám kb 2 hónapra abba maradt (fel is jött pár kg).
Kajára már nagyon figyelek, az ételpároló már szinte az élettársam. 😀
3-mas vagyok
nem szülés után és ne érts félre, nem csak azt ettem. de az mindig volt kéznél ha nem tudtam mihez nyúlni (egyébként 93 kilóról 82-re mentem 2 hónap alatt akkor, de volt is miből - azóta persze még tovább)
igazából a fogyás mindig abban van hogy egészségesen, kicsit kevesebb enni. és szülés után főleg, mivel nem sok sok év alatt flehalmozódott feleslegről van szó, ezért könnyen le fogod tudni adni.
egyébként egészséges, változatos étrednet kell követni, amiből egy példa csirkemell, valamilyen körettel, zöldségekkel; vagy személyes kedvencem a csirkemell kéksajtos joghurtos öntetben, mellé kukoricás köles
további gyors ötletek
- bolognai ragu sofritto alapon (reszelt répa, zeller, kockázott hagyma, rá a hús, utána a paradicsomszósz és a fűszerek), 7 %-os darált húsból. EZ is simán belefér, sőt, ezt is tudod készen fagyasztani, tehát egyszer kell megcsinálni és lesz belőle 5-6 adag. 3-mat megeszel mondjuk a hét első felében telejs kiőrlésű kenyéren melegszendvicsnek, és/vagy durum tésztával. És a maradék 3 adag mehet a fagyasztóba és két hét múlva előveszed. Ráadásul nem is foglal annyi helyet
Szintén gyorsan megvan egy főzelék. Pl fagyott zöldborsót megfőzöl petrezselyemmel, sóval, besűríted (egy részét turmixolja, kevés keményítővel) és párhuzamosan kisütsz két darab magas hústartalmú virslit. Vagy tk kenyeret tojásba forgatsz és olaj nélkül megsütöd bundáskenyér-szerűségnek. Szintén mehet tükörtojás. Ezek mind 5-10 perces dolgok. És borsó, zöldbab vagy bármileyn főzelék mellé megadja a vitaminokat, rostokat és jóllakat. Virslit is lehet tartani mindig a fagyasztóban, és előző nap előveszed, egy csomagból lesz 3 napra étel.
Ráadásul ezek olyan, hogy párod/férjed/másik gyereked is tudja enni, csak többet mint te. Semmi extra nem kell hozzá.
Csinálhastz kockázott csirkemellet/csirkecombot különböző fűszerekkel, vagy alacsony kalóriatartalmú főzőtejszínnel/risztejszínnel. A szószba mehet még pl borsó vagy kukorica és bele van csempészve egy kis zöldség. Ezeket is lehet készen fagyasztani.
Szóval ha az időhiány a legnagyobb gond, ezeket javaslom
édességből a túró, joghurt, vagy akár egy túró rudi (ez azért nem naponta)
nekem ami elnyomta mindig az édesség-sóvárgásomat a gyümölcs. Most van szőlő, alma, körte, szilva. A szőlő elég magas cukor és kalóriatartalmú, de atöbbit lehet enni elég bátran.
és azért merek ilyet írni, mert ha szoptatsz egyszer-egyszer akkor semmiben nem szabad hiányt szenvedned, tehát tényleg a mennyiségekkel tudsz játszani és továbbra is minőségi ételeket enni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!