Refluxal fogyni? Veletartsak?
Kettő kèrdès:
1: ha valakinek ez a betegsège van (nem tudom hogy írják) +30-40 súlyfeleseg, akkor milyen mozgást, táplálkozást ajánlanátok?
2:Abban az esetben ha èn nem szeretnèk fogyni, de szeretne támogatást, akkor ha picit többet eszek, akkor az èn súlyom marad?
tényleg nem jó akkora súlyfelesleggel futni, esetleg gyalogolni de azt se nagyon. bicikli, bicikli és bicikli!
egyébként refluxosnak a sport legtöbbszrö mindegy, a lényeg a sokszor kis adg és hogy ne legyen nagyon savas étkezés (pl ami csak gyümölcs, vagy egy nagyon paradicosmos szósz)
ha normál alkatúak elkezdenek futni és nem változtatnak az étkezési szokásokon, max kis izmot szednek fel. annak viszont akin 30-40 kiló van, ugyanannyi futástól óriás változások lesznek
akkor elsőre lehet biciklizès, úszás, kajak kenu, ès -xkiló ès válthat futás, kèzi stb re.
amúg 167 cm magas, ès kb 100 kiló. köszönöm a válaszokat, nagyon korrektek vagytok
153 cm és 93 kiló voltam, tehát aránylag kb annyi mint most ő
nekem az első -15 kilóig séta volt szabad és azt is felváltva biciklizéssel. személyi edzőm volt akkoriban, ő így ajánlotta és a háziorvos is megerősítette. az úszás is szuper, csak azt én sajnos nem tudok..
táplálkozásban nekem ami az elején segített hogy mindent ettem, de kevesebbet (végülis a fogyás alapja a kalóriadeficit és előtte óriás adagokat ettem a mostanihoz képest). és utána szép lassan kiiktattam a cukrot, mert nekem így könnyebb, egységes. és megtlaáltam hogy a kedvenc ételeim hogy tudom kevesebb kalóriából elkészíteni. pl rakott krumpliba kolbászt kihagyni és tejföl helyett joghurt; vagy borsófőzelék rántás nélkül és a fasírt kenyér nélkül; vagy csirkepaprikás csak mellből; bolognai 7%-os húsból és sok-sok reszelt zöldséggel megtoldani; rántott csirke olaj nélkül sütőben stb
hosszútávon ezekre az ételekre szoktam rá és így ment le az első gyorsan elmenő -10-12 kiló után a többi
(jelenleg 68 kiló avgyok)
ezekből ha valami szimpi, vegyétek át és a legeslegfontosabb fogyás szempotnból az adag csökkentése. hogy egészséges is maradjon, ahhoz meg soksok zöldség (vitamin, rost), teljes kiőrlésű gabonák (tovább eltelít, nem emeli a vércukrot olyan gyorsan) és mértékletes cukorfogyasztás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!