Refluxal fogyni? Veletartsak?
Figyelt kérdés
Kettő kèrdès:
1: ha valakinek ez a betegsège van (nem tudom hogy írják) +30-40 súlyfeleseg, akkor milyen mozgást, táplálkozást ajánlanátok?
2:Abban az esetben ha èn nem szeretnèk fogyni, de szeretne támogatást, akkor ha picit többet eszek, akkor az èn súlyom marad?
2021. szept. 28. 11:15
1/14 A kérdező kommentje:
*Vele tartsak?
2021. szept. 28. 11:15
2/14 anonim válasza:
Eleve nem értem a kérdést, az meg végképp nem világos, hogy ha fogyás a cél, akkor te miért ennél többet?
Fuss neki szerintem még egyszer a kérdésfeltevésnek.
3/14 A kérdező kommentje:
tehát párom szeretne fogyni, ès szeretnè ha èn is vele lennènk pl elmegy futni, akkor ne egyedül keljen. De èn nem akarok fogyni, de szívesen elmegyek vele...
2021. szept. 28. 12:07
4/14 anonim válasza:
Miért ne tarthatnál vele - főként ha szívesen teszed.
Nem tudom, eddig mozogtál-e, de a futástól nem fogsz hű de nagyon fogyni, főként ha nem gyilkos tempóban és távokat fogtok futni. Maximum formásodni fogsz, izmot építesz.
5/14 anonim válasza:
Ha vele tartasz, az mindenképp motiváló. Reflux-szal azért picit nehezebb fogyni, mert az a kaja, ami pont jó lenne a refluxos gyomornak, tészták, péksütik, kenyerek, hizlalóak. De meg lehet találni a megfelelő ételeket: zöldségek, rizs, bulgur, köles, hajdina, kuszkusz, mindet ehet refluxos. Arra kell ügyelni refluxos diéta során, hogy a fehérjegazdag, de szénhidrátban szegény ételek pont savkeltőek, refluxosoknak kifejezetten rosszat tehetnek. Viszont ezek fogyasztanak. Szóval a fehérjegazdag ételeket kell megfelelő mennyiségen keverni olyan ételekkel, amik felszívják a gyomorsavat. Pl: csirkemellet magába ne egyen, de egy adag rizs, bulgur, köles hozzá, az tökéletes. Amit én még magamnál is tartok mindig, és sztem bármelyik diétába belefér: finn crisp, vagy abonett extrudált kenyerek vmilyen fajtája. Az is fel tudja szívni a gyomorsavat, és ha érzem, hogy a sav bántja a gyomromat,abból elrágcsálok egyet, és elég. Amúgy ezek kenyér helyett is használhatók. A fogyás a refluxosnak kifejezetten használni fog, hiszen csökken a hájréteg, ami a pocit szorítja.
6/14 A kérdező kommentje:
rendben... köszönöm, csak nem akarok pálcika ember lenni. Annak örülök, hogy magátol hozta meg ezt a döntèst. Sose mondta neki hogy sportoljon meg bármi... Ès refluxal lehet futni? vagy milyen gyakorlatokat lehet vègezni? csak hogy èrdemben tudjak segíteni, nem nagyon ismerem ezt a betegsèget... :(
2021. szept. 28. 12:17
7/14 anonim válasza:
Bármilyen sport végezhető refluxxal.
8/14 anonim válasza:
Hat. Feluleseket ne a nagy bezabalas utan csinaljon mert azt nem halalja meg a reflux. Egyebkent ez nem egy mougasszervi betegseg.
9/14 anonim válasza:
Mozogni bármit lehet, enni: kerülje a zsíros, túl fűszeres ételeket. Vezessen étkezési naplót, abból tudni fogja, hogy mitől van rosszul. Pl rántott húst is ehet egy refluxos, de nem mindegy, hogy a nap melyik szakában. Kávét is lehet inni, csak ne éhgyomorra, stb. Napi többszöri étkezés, kis adagokban. Nagy vonalakban ennyi
10/14 anonim válasza:
Mondjuk 30-40kg sulyfeleslegnel nem épp okos dolog futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!