Szójabab mint fehérje forrás ?
Szójabab mennyire lenne jó fehérjeforrás.
Elég magas a fehérje (40g) tartalma így ezzel szeretném még pótolni a napi adagokat.
Mennyire lenne gond ha minden nap benne lenne az étrendemben ?
(Kb napi 50g)
Nem enném. Emberi fogyasztásra alkalmatlan a szója (eredetileg), csak durva savas kezelésekkel tudják fogyaszthatóvá tenni. Hormonszerű anyagokat tartalmaz, ami se nőknek, se férfiaknak nem tesz jót.
Gyakran génkezelt.
Rengeteg más növényi fehérje alternatíva létezik pl magvak, borsófehérje, csicseriborsó, búzahús (szejtán)...
Tudni kell, hogy a növényi fehérjék nem tartalmaznak minden esszenciális aminosavat a szükséges mennyiségben, ezért figyelni kell a megfelelő étel társításokra, érdemes gabonákat hüvelyes zöldségekkel (lehetőleg ne szójával) fogyasztani. Nagyon fontos a változatosság, főleg ha nem eszel állati eredetű élelmiszereket.
Nos ha neked személyesen elmondta ez a titokzatos guru akkor minden más.
Innentől kezdve én is károsnak tartom és vasvillával üldözöm aki esetleg nem.
Már csak ezt a nyomorult Harvardot kéne meggyőzni.
"The incidence of prostate cancer is highest in Western countries and lowest in Asian countries, where soy foods are a regular part of the daily diet. In addition, observational studies have found an increased risk of prostate cancer in Chinese and Japanese men who move to Western countries and adopt a Western diet, but not in those who continue eating a traditional diet. [24] Soy isoflavones, specifically genistein and daidzein, are found to collect in prostate tissue and may act as weak estrogens and exert a protective effect against the development of prostate cancer. [25]"
"The Shanghai Women’s Health Study which followed 73,223 Chinese women for more than 7 years has been the largest and most detailed study of soy and breast cancer risk in a population with high soy consumption. In this study, women who ate the most soy had a 59% lower risk of premenopausal breast cancer compared with those who ate the lowest amounts of soy. Risk was 43% lower when soy was eaten during adolescence. [14] Seven years later, the study authors published a follow-up analysis from the same cohort over 13 years to evaluate any association between soy foods and specific types of breast cancer defined by hormone receptors and by menopausal status (Estrogen [ER] +/-; Progesterone [PR] +/-). [21] Key highlights of the study:
A 22% lower risk of breast cancer when comparing the highest to lowest intakes of soy during adulthood.
A 28% decreased risk of hormone positive (ER+, PR+) breast cancer in postmenopausal women.
A 54% decreased risk of hormone negative (ER-, PR-) breast cancer in premenopausal women.
A 47% decreased risk of premenopausal breast cancer when comparing high to low intakes of soy during adolescence and adulthood."
nem mindegy, hogy fehérje por formájában, gmo vagy sem.
Férfi vagy akkor ne egyél szójababot, mert csöcsöd nőhet.
Nő esetében ez még pozitív hatás is lehet.
Ezeket hallottam, olvastam róla.
"Férfi vagy akkor ne egyél szójababot, mert csöcsöd nőhet."
Nem fog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!