Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A környezetedben megszólják...

A környezetedben megszólják az ételeid? Hogyan reagálsz rá?

Figyelt kérdés

Mióta életmódot váltottam, rengetegen kritizálják az általam fogyasztott és készített ételeket, kéretlenül. Családtagok és ismerősök is egyaránt. Ha pl. látják hogy zab/rizskását eszem, úgy néznek rám mintha totál idióta lennék és azt hiszik kényszerből tolom le a torkomon. Na meg a méregetés :D A családom már elkönyvelte, hogy beteges ahogy étkezem és "ezek emberbe nem valóak". A család 90%-a elhízott. Tipikus vidékiek, akik a zsírt is zsírral fogyasztják. Korábban volt rajtam 20 kg felesleg, amit sikerült lefaragnom mert észbekaptam.

Titeket is ér(t) hasonló kéretlen vélemény? Hogy fogadtátok?

2021. szept. 14. 12:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%
Nem a zsírból lesz a zsír
2021. szept. 14. 14:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az "Én eszem ezt, te meg edd a műanyagot. Az sem jobb ennél" mondat volt a nyerő.
2021. szept. 14. 14:30
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk a bátyám a leghangosabb ezen a téren. Én többnyire növényi étrenden vagyok (ritkán eszek húst ha valamilyen esemény vagy közös ebéd van). Hát tudnám sorolni miket kapok :D én kb 20kg-ot adtam le tavaly egy év alatt, ő koplalással kicsit többet, közben persze dicsekedett hogy ő már többet leadott. Na mondanom se kell, mindet visszahízta, de ezt csak úgy mellékesen írtam. Új kajákat vezettem be, ami a hagyományos magyartól (csülök, köröm, oldalas, szalonna stb) eltér, ezért kapom is a magamét. Amikor kölest eszek akkor papagáj vagyok, ha hummuszt eszek akkor földet, mert megkóstolta és fujj ez tiszta földízű. Mivel a tejtermékeket teljesen elhagytam eg. okok miatt, én úgy szoktam visszavágni hogy a tej az a bociknak kell minek iszod :D megkaptam hogy olyan vagyok mint azok a nyugati liberális b*zik csak mert kevesebb húst eszek :D ja meg szektás is vagyok mert mondtam neki hogy hiszek Istenben és ennek az új táplálkozásomnak is biztos ehhez köthető :D hirtelen ennyi jutott eszembe. Megtanultam elengedni a fülem mellett.
2021. szept. 14. 15:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves mosoly+majd én azt tudom..

A zsírt zsírral evés pedig nem a vidéki élet alap tartozéka.. Csak a városban több műanyagba csomagolják.. és amúgy a zsír sem halálos.. a mérték a lényeg.. Te pont úgy általánosítasz a vidékiekkel szemben,mint azok akik az egészséges ételeket ehetetlennek tartják.

2021. szept. 14. 15:54
 15/17 anonim ***** válasza:
82%

Nem érdekel, egyszer határozottan szólok, hogy be lehet fejezni. Ha nem teszik, akkor otthagyom őket. Jöttem már el családi ebédről ilyen okok miatt.

Egykori, már gyógyult étkezési zavarosként nem tűröm, hogy beszóljanak az étkezésem miatt.

2021. szept. 15. 10:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csak tukmálják a sütit meg hasonlókat amiket a mindennapokban évek óta nem eszem. Nem nagyon értik meg, hogy én nagyon gyorsan hízok, ha nem tartom szigorúan a diétámat, és a fogyásomban baromi sok munka energia, idő van, és nincs kedvem elrontani, hogy pár hiba miatt több hónapnyi munkám vesszen kárba. Ebben az is benne van, hogy csak nagyon kis mértékű csalás fér bele. Ha annál több, akkor egyből hízok, illetve megáll a fogyás, pedig már csak 6kg van hátra. És jó lenne fél év alatt letudni. Mert már unom hogy még mindig csak a fogyásnál tartok.
2021. szept. 15. 17:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Amikor engem zavart a saját súlyom, akkor mindenki azt mondta, minek akarok lefogyni, jól nézek ki úgy is! De én nem éreztem jól magam. Amikor előttük ettem, próbálták belém beszélni a kaját, de mondtam hogy sosem fogyok le ha mindig megengedem már megint magamnak mindent. Azon csodálkoztak, hogy ott van előttem és megtudom állni. Hát nekem is rossz volt először, mert az elején nagyon éhes voltam.

Most hogy már egy ideje lefogytam és olyan 54 kg vagyok, szóval nem sovány... De voltam 47 is, amikor tényleg nagyon csúnya voltam. Sokáig mondták, hogy egyek már. Mondtam, hogy már nem fogyózok, csak nem híztam vissza olyan gyorsan. Most már nem mondják annyira sűrűn, hogy de vékony vagyok, csak néha. De ha zabot eszek vagy valamit amit ők elkönyveltek fogyasztó ételnek, mondják mindig hogy ne fogyózzál már! Mondtam nekik, hogy a zab az ugyan olyan kalóriás mintha fehér lisztet ennék! Nem úgy fogyaszt, nem az a lényege...

De mivel benyomom előttük a pizzát is meg ilyeneket, nem mondják már. Megnyugodtak hogy nem leszek megint csontkollekció, olyan én sem akarok lenni. Az én családomban én is kirívok a súlyommal és nem nagyképűségből mondom, hanem mert így van. Engem elkezdett zavarni, mert tudtam ha nem állok le leszek pik pak 80 kg és amikor már munkában fájt a guggolás mert tiszta vizes volt a lábam, amikor ültem nyomott a saját hasam, nem volt jó. Na meg olyan szép ruhákat sem találtam magamra. Nekem aztán már az is motiváció lett. Most meg eszek mindent, csak ésszel. Na meg nem este 11kor meg ilyen időkben.

2021. szept. 28. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!