Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A környezetedben megszólják...

A környezetedben megszólják az ételeid? Hogyan reagálsz rá?

Figyelt kérdés

Mióta életmódot váltottam, rengetegen kritizálják az általam fogyasztott és készített ételeket, kéretlenül. Családtagok és ismerősök is egyaránt. Ha pl. látják hogy zab/rizskását eszem, úgy néznek rám mintha totál idióta lennék és azt hiszik kényszerből tolom le a torkomon. Na meg a méregetés :D A családom már elkönyvelte, hogy beteges ahogy étkezem és "ezek emberbe nem valóak". A család 90%-a elhízott. Tipikus vidékiek, akik a zsírt is zsírral fogyasztják. Korábban volt rajtam 20 kg felesleg, amit sikerült lefaragnom mert észbekaptam.

Titeket is ér(t) hasonló kéretlen vélemény? Hogy fogadtátok?

2021. szept. 14. 12:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Mivel tudom hogy magamnak jó az ahogy élek, nem érdekel más véleménye, ill. megpróbálom figyelmen kívül hagyni. Én életem, az én dolgom.
2021. szept. 14. 13:14
 2/17 anonim válasza:
83%
És te hogyan kezeled ezt a kérdést mert nekem sajnos sokszor az a tapasztalatom tisztelet a kivételnek hogy akik így életmódot váltották utána szent küldetésüknek érzik hogy más is tegyen így és úgy eszik a zabot és többit hogy közben meregteik rosszaloan hogy te mit eszel rosszabb esetben még előadást is tartanak a rostokrol és szénhidrátrol
2021. szept. 14. 13:17
 3/17 anonim válasza:
27%
Pofàjàt belenyomom az ètelbe, aztán lejàtszom neki a pofàdat befogod dalt.
2021. szept. 14. 13:17
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Igenigenigen. Ezt én is átéltem. A szüleimmel lakom és a "kölesedet nem fogom fizetni", "azt se tudom mi micsoda a hűtőben", "beteg vagy hogy még ezt is leméred" beszólásokkal indult az utam, 46-os BMI-ről. Szintén elhízott család.

Röviden, azóta bulgur anyukám kedvenc étele, apukám mindenhez grillzöldséget eszik és kérik hogy süssek megint olyan rostos egészséges diós piskótát nekik is, ne csak magamnak.

Szintén probléma volt az elején, hogy nem evett együtt a család. Vagy ha egyszerre is, nem ugyanazt. Magamra főztem, egy személyre. És máig így van. Nekem az első kb tíz kiló leadása után volt hogy elkezdtek nyitottak lenni és kérdezgetni hogy ők hogy ehetnének egészségesebben. Hozzátartozik, hogy rengeteget olvasok utána dietetikus szaklapokban, megnyertem a Magyar Dieteteikusok szövetségének receptversenyét és fizetek (magamnak) egy személyi edzőt aki az elején kéthetente átnézte a táplálkozási naplóm. És ezáltal látták hogy amit csinálok az talán mégsem olyan káros. Illetve nekem az is bevált, hogy mindig nyíltan beszéltem róla. Apukám máig megkérdezi, hogy valamilyen ételben "hány túró rudi-nyi a kalória" mert ő abban tudja viszonyítani.

Ami a legeslegelején segített ha nyugodtan, kellemes hangnemmel elmagyaráztam. Szóval ilyenkor szépen nyugodtan el kell magyarázni, hogy "neked ez rossz és zavar ha mások akarják megszabni hogy mit egyél. És köszönöm xy hogy szívesen látsz [pl vendégségben] és ezt mind felajánlod, tudom hogy jót akarsz. Nekem nagyon jól esik, de ettől függetlenül pont annyit veszek, amennyi jólesik. Kérlek hogy máskor se próbáld meg megszabni helyettem hogy mit egyek és mit vigyek mert nekem ez nagyon rossz nekem. Hidd el, hogy tudom, hogy mit csinálok és így egészségesebb leszek, aminek nagyon örülök"

2021. szept. 14. 13:18
 5/17 A kérdező kommentje:
#2: Engem nem érdekel ki mit és mennyit eszik körülöttem. Megszoktam, hogy süteményekkel és gyorskajával vagyok körülvéve. Mindenki azt visz be a testébe amit akar. Nem az én dolgom. Engem szimplán az zavar, hogy mindenki azt hiszi joga van beleszólni abba, hogy a másik mit csinál és azt gondolják, hogy ők tudják mi a jó.
2021. szept. 14. 13:37
 6/17 A kérdező kommentje:
#4: Nahát :D Jó volt ezt olvasni és gratulálok!
2021. szept. 14. 13:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem szoktak a "fogyókúrás" ételeimbe beleszólni. Párom szokott sajnálni, hogy "olyan kevés kaját eszek, hogy lehet ettől még kevesebbet enni".

Ellenben,mivel vegetáriánus vagyok, arra gyakran kapok megjegyzéseket, kollégáktól, néha családtagoktól.

2021. szept. 14. 13:45
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk irigykednek az ilyen kajákra. Ők inkább zsírdisznók maradnaj és sírnak miatta
2021. szept. 14. 13:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte nekem is ez volt, folyton fikázták, amit eszem, de aztán lefogytam több mint 50 kilót, és tartom is kb. 5 éve. Azóta egyrészt inkább elismerően beszélnek, másrészt sokat mondják, hogy bárcsak nekik is lenne akaraterejük.

Azok a kaják, amikre régebben úgy fújoltak, most simán elfogynak a közös ebédre. Pl. a mai zöldséges kinoa és sült csirke. csak az a baj, hogy ők nem állnak meg ennél, hanem utána ugyanúgy megeszik a mindenféle édességet, illetve, ha nem együtt eszünk, akkor megesznek bármit.

Annyit javult a helyzet, hogy családom már simán belátja, hogy nekik nincs akaraterejük, és nekik kellene máshogy enni, nem nekem.

Nekem ennyi elég is, mindenki azt eszik, amit akar, én nem fikázom senki kajáját, és örülök, hogy az enyémet sem fikázza senki :)

2021. szept. 14. 13:53
 10/17 anonim ***** válasza:
31%
Te egy csoda vagy, az összes családtagod meg kövér és buta. Ezt akarod hallani?
2021. szept. 14. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!