Hány gramm fehérjét kell elfogyasszon egy 180 cm magas 90 kgos férfi egy nap, ha nem sovány, nem izmos, hogy megtartsa a súlyát? Hány százaléka kell legyen a napi bevitelnek a fehérje, főképp ha nem mozog az illető?
Figyelt kérdés
2021. szept. 2. 14:52
2/3 anonim válasza:
Attól függ. Amit az első ír, teljesen jó, ha nem edzel, nem diétázol. Bár ezt általában "tiszta", zsírmentes tömegre szokták javasolni. De ha simán 90 kg-ra számolod, akkor se lesz semmi gond, ha nincs vese gondod. Izomépítéshez, diétához javasolt a magasabb bevitel, 1,5-4g/ttkg-ot szoktak írni, de szerintem nincs értelme 2g/ttkg felett, és még az sem feltétlenül szükséges. Én diéta alatt csak 1,5g/ttkg-ot vittem be, bőven elég volt.
3/3 anonim válasza:
Száraz tömegre számolva elég a 0,8 g/tskg. Bár szerintem több értelme van százalékban megadni, a napi bevitel 10-15 %-a teljesen jó. Többet úgysem tudsz hasznosítani, maximum energia lesz belőle (rosszabb esetben zsír).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!