Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van egyáltalán értelme ennek...

Van egyáltalán értelme ennek a "ne egyél este 6 után semmit" tanácsnak, vagy ez csak valami divat tanács?

Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
divat
2021. aug. 24. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Semmi értelme nincs, nem az számít mikor eszel, hanem hogy mennyit (és mit).
2021. aug. 24. 16:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lefekvés előtt pár órával már tényleg nem célszerű nagy dolgot enni, bár ennek nem sok köze van a fogyáshoz. De még, ha lenne, akkor is ez a este 6 után hülyeség lenne. Igaz lehet arra, aki 9-10 körül fekszik le. Na de mi van azzal, aki csak órákkal később?
2021. aug. 24. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Baromság..

1-1,5 h-val alvás előtt nem szoktam enni..azt is könnyebbet.

Éjjelre kell enni, hiszen az izmaidat égeted el az x óra alatt, ha nem..

2021. aug. 24. 20:52
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Olyan értelemben van értelme, hogy pl ne 6 után zabálj össze mindent, mint ahogy arra sokan (én is) hajlamosak. Van az intermittent fasting (vagy időszakos böjt) is, amikor 12, 14 vagy 16 órán át nem eszel, csomó kutatás szerint nagyon egészséges meg jót tesz. Ha este 6 után már nem eszel, akkor elég könnyű betartani pl egy 14 órás böjtöt egy reggel 8-as reggelivel. De fogyás szempontjából tényleg nem számít, a kalóriabevitel a fontos, hacsak tényleg nem vagy hajlamos arra, hogy vacsora után még 1000 kalóriát elnasizz.
2021. aug. 24. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

sokan vannak akik este a filmnézés közben nassolnak, ami nagyon sok plusz kalóriát jelent, és ami hozzájáárulhat a hízshoz/ a diéta sikertelenségéhez.

ilyen szempontból segít, hogy megakadályozza a plusz/felesleges kalóriabevitelt.

de ha addig csak 800 kalóriát vittél be egész nap, és te este 8kor tudsz vacsorázni, akkor nem számít semmit sem, nyugodtan ehetsz.

azt sem szabad elfelejteni hogy mindenki máskor alszik el. Ha én 6ig megvacsoráznék (ráadásul valami könynedebb kaját amit szoktam), utána semmit sem ennék, akkor mire mennék aludni (11-12 körül) totál éhes lennék és korgó gyomorral nem a legjobb elaludni.

2021. aug. 25. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Előttem már mindenki leírt mindent - tényleg csak az van, hogy ha korán fekszel, akkor max. az alvásod minőségén ronthat, ha előtte bekajálsz, a fogyáshoz nincs köze.
2021. aug. 28. 14:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Régi tanács, sajnos még mindig hallom rokonoktól.

Az eredeti értelme az hogy este 6 és mondjuk reggel 6 között (amikor felébredsz) volt 12 órányi böjtölés.

Mostanában az ú.n. időszakos böjtölés nagyon divatos (intermittent fasting)

2021. aug. 28. 21:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Úgy van értelme, ha nem este 6 utánban gondolkodsz, hanem időszakos böjtben. Szerintem aki ezt kitalálta, annak ez volt a mögöttes gondolata, csak az eredeti elképzelést kellett volna közölnie.
2021. aug. 31. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!