Terhesség utáni 20 kiló feleslegtől kell megszabadulnom. Hogy kezdjek neki?
Lényegében úgy, ahogy felszetted... csak töbnletkalória helyett most kalóriadeficit kell. A kalóriák csökkentésén sokat segít, ha zsírok helyett szénhidrátból szerzed az energiát (zöldségek, köretek), illetve ritkábban eszel vöröshúsokat, többször növényi fehérjét (hüvelyesek).
Illetve kalóriafelhasználásodat meg kell támogatni sporttal. Fogyáshoz a hosszabb aerob-intervall edzések a legjobbak (pl szobakerékpár). Heti 3×45 percet kell elérned. Első 2-3 hétben kezdj heti 2×30-cal, hogy hozzászokjon a szervezeted a terheléshez. Ha amúgy viszont sportolsz, akkor lehet kezdésnek is 2×45. Folyamatosan érd el a szintet!
Szia. Én nem szoptattam, így nem kellett semmi extrát betartanom. Kalóriát számolok, renegeteget sétálok és sportolok, bár császár után a mozgás sokára kellett, hogy jöjjön az életembe. Tél eleji gyerekem van, amikor újszülött volt, mindig egyre többet vittem sétálni. Elég, ha odafigyelsz az étkezésedre, kalóriabázis app segítségével kiszámolod, milyen aktivitáshoz mennyi a kereted, és tényleg az elején light-os mozgást javasolok (séta, úszás), aztán ha 10 kg feleslegnél jársz, mehet a keményebb sport.
Nekem 40 kg feleslegem volt (szülés előtt+után szedtem össze), most "már csak" fele van vissza :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!