Fogyás a térdek terhelése nélkül?
172 cm vagyok és 80 kg. Férfi.
Mindkét térdemet többször kellett műteni, alapjáraton nincs problémám vele hosszú távokat tudok gyalogolni is de a futást nem bírom.
Szeretnék leadni kb 10 kilót, ezt csak diétával vagy életmódváltással meg lehet tenni vagy muszáj a kardio edzés?
Abból mit és hogyan ha nem terhelhetem futással a térdeim?
Az a baj, hogy a 8 órás munkarendemben heti 5 de van hogy 6 nap is kb 8-10 kmt gyalogolok. Szóval nem ülő munkát végzek.
Napi 3szor étkezek de nem brutál mennyiségeket és a súlyom beállt, nem mozdul.
PEDIG
Egy olyan ember aki ülő munkát végez és amellett 8-10 kmt gyalogol heti 5ször annak tutira meglátszódna hogy "edz".
Szerintem indulj neki úgy, hogy összeszámolod két hétig minél pontosabban, amit eszel (és iszol, ez fontos, sokan kifelejtik). Utána összeveted azzal, amit a kalkulátorok kiadnak, hogy neked mennyi kéne fogyáshoz az adott aktivitási szint mellett (ami tényleg elég magasnak számít). Ha sokkal több, amit eszel, akkor meg is van a hiba. Ha nem sokkal több vagy kevesebb, akkor még megpróbálhatsz néhány száz kalóriát csökkenteni rajta, de ha nem segít, irány a háziorvos. Elmodod, hogy ennyi kalóriát eszel, ennyit mozogsz, ezzel szerinted fogynod kéne, valószínűleg beutal anyagcserebetegség-kivizsgálásra. Lehet, hogy pl. pajzsmirigy-alulműködés okozza, hogy nem fogysz.
Persze a pontos számolás elég macerás, akkor is, ha magadnak főzöl. De két hétig érdemes csinálni rendesen, nekem például minden főtt ételre jóval alacsonyabb kalória jön ki, mint ami a netes kalkulátorokban szerepel. Attól függ, hogyan főzöl, úgy látszik, én elég diétásan.
Ennyi gyaloglás mellett, ha jól eszel, fogynod kellene.
Sok a kalória, ez nagyjából biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!