Vajjal csinálhatom a pörköltet?
Sziasztok!
Elkezdtem fogyókúrázni és 1 hónap alatt 5 kiló már le ment. A párom miatt próbálok úgy főzni hogy őt ne vonjam bele abba hogy csupa diétásakat eszek(ezért nem így van)
Szóval rizseshúst csinálok és nem volt olivaolaj a sparban de helyettesítettem vajjal(egy cikkben olvastam). Szerintetek így is jó lesz a kaja vagy hagyjam?
Amúgy gyors rízst használok és ahhoz nem szoktam rakni olajat ezért próbálom a pörit is úgy csinálni hogy egészségesebb legyen🤗
AZ "alacsony zsírtartalmú" zsiradék nem alkalmas fözésre zsiradék helyett.
De fogyókúra esetén is használhatsz bármilyen olajat is, egyik sem tartamaz több kalóriát, mint a másik.
A pörkölt meg nem attól lesz egészséges, ha kihagyod belöle a zsiradékot! Használj hozzá olajat, csak kevesebbet, mint ami a legtöbb helyen megszokott, 4-6 adaghoz böven elég egy evökanálnyi, az meg kb 100 kcal összesen.
Már kész van, nem?
Tehát az a kérdés, hogy te ehetsz-e belőle a diéta miatt?
Persze! Az olajban majdnem 100 g zsír van 100 g termékben. A vajban csak 80-85 gramm, tehát kalóriában még kevesebb is.
Alacsony zsírtartalmú vajat nem ismerek, akkor lehet valamit vajnak nevezni, ha 75 vagy 80% minimum a zsírtartalma. Nem margarinod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!