Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ebből baj lehet?

Ebből baj lehet?

Figyelt kérdés

L/19 168cm, kb 70-80kg

Nyár eleje óta zavarosan eszek. vagy hogy mondjam. najó, ez most lehet hülyén hangzott. de van, mikor naponta csak 400, van amikor 2000kcalt viszek be a szervezembe. Most, augusztusra inkább az lett hogy alig eszek egy nap. (a 800kcalt se lépem át) hozzátenném, hogy szinte semmit se fogytam ezidő alatt (a nyár alatt). De tényleg. Semmit sem. hogy reagál erre a testem? miért nem fogyok, mikor csak reggelit eszek már 4 napja? lehetséges ez?

(sok kérdés. kicsit zavaros tudom, elnézést)

mániákusan számolom a kalóriákat, igen, mondjátok csak hogy menjek el sportolni, de nincs erőm. semmire se. enni, meg nem akarok, mert bűntudatom lesz tőle. Ördögi kör. hülye voltam.

Kérlek, tanácsoljatok valamit, vagy valami! segítsen valaki

2021. aug. 9. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Konzisztencia a kulcs, mindig. Mondjuk ilyen fiatalon talán még nem okoztál magadnak hosszútávú problémát, de sajna jó úton haladsz afelé.

Napok, hetek kellenek, hogy beálljon az anyagcsere rendesen. 1700-1800 kalóriát simán ehetnél, az legyen meg minden nap. Utána lesz energiád arra, hogy mozogj mellé. Bűntudatod meg ne legyen, enni kell, mert szükséged van rá.

2021. aug. 9. 11:20
 2/11 anonim ***** válasza:

4 napig nem eszel, attól nem fogsz fogyni. Amit leírtál az nagyon egészségtelen, nem így kell fogyni.

A kalóriaszámolás jó módszer de ésszel kell csinálni. Én azt javaslom, hogy 1300-1500 kalóriát vigyél be egy nap. Ez még nem olyan megterhelő a szervezetnek és egy folyamatos fogyást érhetsz el, de ez el fog tartani pár hónapig.

2021. aug. 9. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát. Kétlem, hogy 800 kalóriákat ettél huzamosabb ideig, és hogy írtad is, hogy nem fogytál a nyár alatt 400-800 kalóriákkal semmit, az azt jelenti, hogy vagy valami egészségügyi problémád van, vagy pedig elszámoltad a kalóriákat nagyon.

800 az még egy kisgyereknek is kevés, nem hogy neked. Emeld meg 1600-ra, és kezdj el mozogni mellette. Semmittevéssel nem lehet lefogyni, vagy össze szeded magad mozogsz és normálisan eszel, vagy inkább hagyd az egészet mert ezzel amit most csinálsz többet ártasz mit hinnéd.

2021. aug. 9. 11:40
 4/11 A kérdező kommentje:

3.

hát, "huzamosabb ideig"

mondjuk úgy volt hogy egy héten kb 2x ettem sokat, a többinél "igyekeztem" 1000 alatt maradni ha érted mire gondolok. Volt mikor többször ettem sokat mint kevesebbet egy héten, volt mikor alig ettem. szóval nagyon összevissza. De semmi változást se látok magamon. Most, augusztusban van az, megint, hogy inkább kevesebbet, a kevesebb mondjuk max 800kcal. viszont tegnap is zabáltam, felmehettem olyan 1500kcalra (ezek után folyton szörnyű bűntudatom van ezért a következő nap megint nem eszek) ((((nem azért nem eszek, mert félek hogy elhízok vagy tudja az isten, miért nem szoktak enni a lányok. nem kívánom)))

2021. aug. 9. 12:37
 5/11 A kérdező kommentje:

2.

Nem akartam volna hogy idáig húzzam a dolgokat. úgy terveztem, hogy próbálok fokozatosan kevesebbet enni, majd megállok egy egészséges mondjuk 1600kcal-nál, de máshogy alakult...

2021. aug. 9. 12:39
 6/11 A kérdező kommentje:

1.

Egyszerűen nem bírok annyit enni. Fix kihánynám. Ugyanez van a folyadéknál is

2021. aug. 9. 12:41
 7/11 A kérdező kommentje:
lehet, az agyam játszadozik velem és fogytam, de én teljesen ugyanazt látom a tükörbe. mármint, nem, azóta nem mértem meg magam. igen, talán itt lenne az ideje
2021. aug. 9. 12:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy egy nap megettél 1000 kalóriányi kaját, a másik nap meg 2500-at, és heti átlagban úgy jön ki, hogy megvan a napi 1700-1800, amivel mondjuk nulla mozgás mellett épp súlyt tartanál, ezért nem fogytál. Ahogy előttem is mondták, egyél többet, mozogj többet.
2021. aug. 9. 13:25
 9/11 A kérdező kommentje:

8

köszi !!! erre is gondoltam, de nem értek annyira hozzá ezért kértem segítséget.

2021. aug. 9. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Elég kalória dúsabb ételeket enni, nem többet. Ha a mennyiségtől érzed azt, hogy kihánynád, akkor pakolj az étrendedbe kalória és tápanyag gazdag dolgokat, fogásokat. Például ha szoktál inni turmixot, akkor rakj bele mogyoróvajat. Elég pár gramm ahhoz, hogy megdobd a kalóriát vele a napra.
2021. aug. 9. 13:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!