Kenyér helyett mit egyek, amitől jóllakottság érzésem lesz?
Nekem abonett valt be. Neha pufirizs.
Es minimum ennyire fontos h a sajtot is felejtsd el. Azt is zöldséggel potold.
En ennyit valtoztattam a kajalasomon es 3 honap alatt 85rol 75 lettem.
Mi értelme lemondani róla ha szereted? Semmi. Ideig- óráig fog tartani max. Sóvárogsz, szenvedsz, majd megtörsz, semmi értelme.
Én pl lowcarb kenyérre cseréltem a hagyományosat, és a mennyiség is kevesebb. Szép lassan fogyok így is. Persze ez csak kis szelet a nagy egészből ami hozzásegít a fogyáshoz.
Megértem, ha nem akarsz kenyeret enni, amikor fogyni szeretnék nekem is ez az első dolog amit kiiktatok.
Mivel ez egy feldolgozott élelmiszer, mivel lisztből készült én úgy döntöttem teljes értékű ch-forrással helyettesìtem:
- barna rizs
- édesburgonya
- quinoa
Ha neked ez nem jönne be, akkor ajánlom a CH-csökkentett kenyér fogyasztását, valamivel már ez is jobb, mint a kommersz zacskós, szeletelt toast kenyerek.
Utolsó, én ezeket mind eszem, de reggelire nehézkes lenne, ezért eszen a Ryvita cuccot (kb mint az Abonett).
De kenyeret is, mert imádom, csak csökkentettem s a Ryvitát eszem helyette.
Hát szerintem, ha már a vacsoránál és ebédnél megspórolod a kenyeret, már sokat tettél.
Egyébként, ha nem elviteles reggelit készìtesz szóba jöhet még az édesburgonya toast (keress rá, a Street Kitchen-en van rá jó recept) is. Egyébként pedig rengeteg kenyér mentes reggeli alternatíva létezik, néhányat már előttem is felsoroltak.
Ha mégis maradnál a kenyérnél (és ez tök oké, napi 2-3 szelet TK kenyér, vagy inkább Graham/Vollkorn kenyér) akkor figyelj arra, hogy valamilyen zsìrban gazdag dologgal fogyasszd, pl. avokádó, vaj, hummusz ecc. mert a zsìrok és a kenyérben lévő rostok lassìtják a CH felszìvódását!
Ezt csak azért mondom, mert ha fogyni akarsz, akkor a fenntarthatóság számìt a legjobban. Mondhatjuk mi itt, hogy egyél tojást, meg krumplit reggelire, ha nincs időd/módod/kedved ezeket reggel elkészìteni, és emiatt inkább feladnál mindent.
Ne feleddy hogy egy jó minőségű kenyérből készült szenyó, még mindig sokkal jobb lesz, mint a reggeli fél kiló fornetti amit leküldenél helyette.
Szóval hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!