Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kenyér helyett mit egyek,...

Kenyér helyett mit egyek, amitől jóllakottság érzésem lesz?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázom, az édességről való lemondás könnyen ment, de a kenyér kiiktatása nagyon nehéz.

2021. aug. 7. 12:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Én ilyen Ryvita nevű cuccot eszem helyette (UK), meg Aldiban volt szintén rozsos cucc, lapos, teljesen rozskenyér, de sajna megszűnt. A helyi Aldiban legalábbis.
2021. aug. 7. 16:28
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj kiiktatnod a kenyeret. De amúgy na, teljesen más kategória, de én pl. szeretem a csirkemellet SOK zöldséggel. Külön egyik sem laktat, de egyben nagyon eltelít. De amúgy igen, érdemes pl. purpur kenyeret venni, abban kb. 30 gramm szénhidrát van (100 grammban), a fehér kenyérben meg. 50-60. Szóval na, szénhidrát szempontjából jobb, és finom is. :) Meg egy kicsit kevesebb is benne a kalória.
2021. aug. 7. 17:22
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Kalóriát számolok, ha belefér a napi keretbe, akkor teljes kiőrlésű kenyeret eszem. Folyamatosan fogyok, pedig voltak csaló napjaim is, de többségében az a jellemző, hogy megvan a deficit, mozgok, napi 5-ször eszem, főleg fehérje és szénhidrátdús, alacsony zsírtartalmú ételeket.
2021. aug. 7. 18:19
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Túró rudit. Nekem bejött.
2021. aug. 7. 20:42
 15/20 anonim ***** válasza:
11%
A túrós tészta is szuper.
2021. aug. 7. 20:59
 16/20 anonim válasza:
18%

Nekem abonett valt be. Neha pufirizs.

Es minimum ennyire fontos h a sajtot is felejtsd el. Azt is zöldséggel potold.

En ennyit valtoztattam a kajalasomon es 3 honap alatt 85rol 75 lettem.

2021. aug. 7. 22:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi értelme lemondani róla ha szereted? Semmi. Ideig- óráig fog tartani max. Sóvárogsz, szenvedsz, majd megtörsz, semmi értelme.

Én pl lowcarb kenyérre cseréltem a hagyományosat, és a mennyiség is kevesebb. Szép lassan fogyok így is. Persze ez csak kis szelet a nagy egészből ami hozzásegít a fogyáshoz.

2021. aug. 9. 14:18
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

Megértem, ha nem akarsz kenyeret enni, amikor fogyni szeretnék nekem is ez az első dolog amit kiiktatok.

Mivel ez egy feldolgozott élelmiszer, mivel lisztből készült én úgy döntöttem teljes értékű ch-forrással helyettesìtem:

- barna rizs

- édesburgonya

- quinoa

Ha neked ez nem jönne be, akkor ajánlom a CH-csökkentett kenyér fogyasztását, valamivel már ez is jobb, mint a kommersz zacskós, szeletelt toast kenyerek.

2021. aug. 10. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, én ezeket mind eszem, de reggelire nehézkes lenne, ezért eszen a Ryvita cuccot (kb mint az Abonett).

De kenyeret is, mert imádom, csak csökkentettem s a Ryvitát eszem helyette.

2021. aug. 10. 17:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem, ha már a vacsoránál és ebédnél megspórolod a kenyeret, már sokat tettél.

Egyébként, ha nem elviteles reggelit készìtesz szóba jöhet még az édesburgonya toast (keress rá, a Street Kitchen-en van rá jó recept) is. Egyébként pedig rengeteg kenyér mentes reggeli alternatíva létezik, néhányat már előttem is felsoroltak.

Ha mégis maradnál a kenyérnél (és ez tök oké, napi 2-3 szelet TK kenyér, vagy inkább Graham/Vollkorn kenyér) akkor figyelj arra, hogy valamilyen zsìrban gazdag dologgal fogyasszd, pl. avokádó, vaj, hummusz ecc. mert a zsìrok és a kenyérben lévő rostok lassìtják a CH felszìvódását!

Ezt csak azért mondom, mert ha fogyni akarsz, akkor a fenntarthatóság számìt a legjobban. Mondhatjuk mi itt, hogy egyél tojást, meg krumplit reggelire, ha nincs időd/módod/kedved ezeket reggel elkészìteni, és emiatt inkább feladnál mindent.

Ne feleddy hogy egy jó minőségű kenyérből készült szenyó, még mindig sokkal jobb lesz, mint a reggeli fél kiló fornetti amit leküldenél helyette.

Szóval hajrá!

2021. aug. 10. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!