A szobabiciklivel vagy a futással lehet jobban fogyni?
Melyik hatékonyabb módszer?
A hasamról és a combomról szeretnék fogyni.Melyik módszer lenne a leghatékonyabb számomra?
Nyílván az étrend is számít de melyik hatékonyabb mozgásforma.
Én nem eszem húst,tejérzékeny vagyok így édességet sem eszem.Zöldségeket ,leveseket fogyasztok.
Nincs nagy túlsúlyom.78-80kg vagyok.Sikerült már 40kilót fogynom de mióta hormon gondjaim vannak azóta 8-10kiló visszajött.Vettem futópadot 1éve..gyors tempós gyaloglást csináltam.Aztán gerincproblémáim is lettek folyamatos hátfájással ezért abba hagytam jó ideje a gyaloglást.
Most viszont szeretnék neki állni valamilyen mozgásformának,ha kell megpróbálom újra a futópadot.De gondolkodtam,hogy veszek egy szobabiciklit hátha az nem terheli annyira a hátam.
Baj lehet a logikáddal mert a futás jobban terheli a gerincedet.
Én biciklit vennék. Főleg ha lakásban élsz. A rezgések áthallatszanak a falakon.
Azon kívül sima séta, úszás.
És nézesd meg ezeket a hormonális panaszokat
Legjobban azzal, ha szobabiciklivel futsz, de igazából elég kényelmetlen, meg hülyén is néz ki... :)
De a viccet félretéve: szerintem a szobabicaj, de csak azért, mert alacsonyabb intenzitással is lehetővé teszi a mozgást, levegő kapkodása nélkül, tehát az aerob tartományban tudod végezni a mozgást, és ezért sokkal tovább, mintha futni járnál. Képes vagy rajta hosszú, alacsony intenzitású edzésekre, az pedig a fogyás szempontjából a legjobb.
Tegyél magaddal szembe egy ventillátort, meg egy okostévét, a tube teli van olyan videókkal, amiket bicajról rögzítettek valami szép úton, aztán hajrá! Napi 1-2 órát kényelmesen... hát igen, a fogyáshoz viszont hosszú edzésekkel kell számolnod!
Az izületeknek még az elliptikus tréner is jó, de az viszonylag nagy helyet is igényel a bicajhoz, de még a futópadhoz képest is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!