Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Spinning/Szobabiciklivel...

Spinning/Szobabiciklivel mennyire hatékonyan tudnék fogyni?

Figyelt kérdés
180 centi vagyok, 103-4 kg. Tervezek venni egy spinning gépet vagy egy szobabiciklit, mert fogyni szeretnék. 2 éve kb a biciklizés az egyik fő hobbim, tehát attól nem kéne félni, hogy nem használnám, mert imádok tekerni. Csak nem mindíg tudok kimenni biciklizni, időjárás vagy egyéb dolgok miatt, télen meg csak nagyon ritkán szoktam, olyankor jönnek is fel kilók. Egyébként napi kb 2000 ezer kalóriát eszek maximum kb két hónapja, kb fele-fele arányban egészséges ételekből, meg egészségtelenebb ételekből (sajnos még nem tudtam róluk teljesen leszokni, viszont legalább a 2000 kalóriát tartom), emellett végeznék súlyzós edzést is, kb heti 3-4x, kb 1 órásakat. Viszont a hangsúly a szobabiciklin lenne szerintem. Akinek van ebben tapasztalata, tudna segíteni, ez mennyire hatékony módja a zsírégetésnek, fogyásnak, illetve hogy mennyit érdemes vele edzeni?
2020. aug. 19. 03:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van rá pénzed, inkább spinning biciklit vegyél, ne pedig "lakossági" szobabiciklit. Mindkettőt volt szerencsém használni, és a spinning kerékpár szerintem hatékonyabb volt.

Tekeréssel nagyon hatékonyan lehet fogyni. Vagy azt választod, hogy naponta két-három órát tekersz alacsony fokozaton, lassú tempóban. Ez nagyon unalmas, inkább akkor menj el túrázni egy fél napot a természetbe. Vagy hetente három-négy alkalommal egy órát tekersz, de az váltakozó tempóban és ellenállással.

Én a túrázással fogytam egy hónap alatt négy kilót. Sajnos nincs melóm és ráérek az erdei ösvényeken fölfelé tekerni. Heti 100-200 km. Nem nagy dolog, de hatékony volt. Sok sikert neked is.

2020. aug. 19. 08:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a túrázáshoz, én is nagy súlyról fogyok és még egy könnyebb erdei séta is felér egy durva kardio edzéssel és még élvezetes is :) októberig tök jó idő van általában, érdemes kihasználni még ezt a 2 hónapot, ami hatra van :)

Otthoni edzésre pedig jó a bringa, de a térdeidre vigyázz, túlsúlyosoknál inkább az elliptikus tréner javasolt.

2020. aug. 19. 08:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha használod, akkor jó :-) Annyi vele a gond a rendes biciklizéshez képest, hogy nincs menetszél, ami hűtsön. Mivel a szervezeted nem akar túlmelegedni, kisebb teljesítményt tudsz csak leadni, tehát kevesebb kalória fogy óránként. Legalábbis kerékpárversenyzők kisebb teljesítményre képesek szobabiciklin, mint amit a versenyeken mérhető sebességükből kikövetkeztetni lehet.
2020. aug. 19. 08:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Ventilátorral/légkondival nem lehet ezt megoldani? :D Vagy az megfázáshoz vezetne?
2020. aug. 19. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehet :D Ventilátort viszont én szoktam arra használni, hogy kevésbé szakadjon rólam a víz.
2020. aug. 19. 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

Én jobban preferálom mint a túrát vagy a kinti biciklizést.

Menetelve csak arra tudok gondolni hogy mindjárt meghalok és unom magam. Kint biciklizni meg egyszer csak gurulok, máskor dombra fel meg megint meghalok.

Bent legalább egyenletes tempó van, figyelem a pulzusom. Ráadásul még a sorozataimat is tudom közben nézni.

Nem kell amúgy órákat se tekerni... bár kérdés mennyi kaloriát akarsz égetni vele. 30-40 perc alatt 140es pulzussal kb 250-300 kcal megy le. Egyenlőre én ennyit bírok tekerni. De szeretem.

2020. aug. 19. 10:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyit segít a ventilátor meg a légkondi persze. Megfázni akkor fogsz, ha konkrétan érzed, hogy fázol, vagy magadat végigtaperolva egy kritikus részen (pl. derekadnál, vesédnél, térdednél, bármelyik ízület környékén) hidegnek érzed a bőröd. Vagy ha a torkod nem bírja a belélegzett hideg levegőt.
2020. aug. 19. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!