Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 168 cm és 88 kg vagyok,borzasz...

168 cm és 88 kg vagyok,borzasztoan nezek ki?

Figyelt kérdés
Terhesség előtt 75 voltam,terhesseg alatt felmentem 98 kgra,mikor megszultem 2 het alatt 12 kilo jott le,most szoptatok.A kerdesem az hogy ha szoptatas mellett átálnék növényi étrendre azt megsinylené a szoptatas?Valamint szoptatas mellett 1 honap alatt mennyi az ajanlott fogyas?Koszonom a valaszokat
2021. aug. 1. 16:46
 1/9 anonim válasza:
29%
Annyira nem, ha már 168 cm magas vagy. Én szégyenkezve bevallom, hogy férfi létemre nőttem csak ekkorára (ha egész pontos akarok lenni, akkor pár centivel nagyobbra, 169-170 cm)
2021. aug. 1. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Neked kel tudnod érezned hogy hogy érzed magad a bőrödben mással ne törödj.Ha zavar tegyél ellene ha nem akkor meg ugyis ilyen maradsz.Én 3honapja szultem 61el kezstem 74el mentem szülni,most vagyok 65 kiló es engem nagyon zavar.165cm vagyok egyébként.Ezt mindenki maga tudja hogy érzi jól magat
2021. aug. 1. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

Nem ajánlott szoptatás alatt fogyni. De egészséges étrendet követni, mozogni (mértékkel) ajánlott. Esetleg nagyon lassan fogyhatsz is. A növényi étrendről orvossal konzultálj, mivel neked ugye most folyamatosan tejet kell előállítani, tehát akkor ahhoz az "alapanyagokat" növényekből kéne bevinni. Biztosan megoldható, főleg ha táplálékkiegészítőket is szedsz, de azért komoly odafigyelést igényel, hogy tényleg mindenből eleget bevigyél.

De nem kell növényi étrendet követned ahhoz, hogy egészséges legyen az az étrend, csak egyél sok-sok-sok zöldséget, húst mértékkel, de - ha a babád bírja - bátran ehetsz túrót, heti pár tojást stb. És nyilván édességet mértékkel, krumpli-tészta-rizs óvatosan, zsírokból minél nagyobb legyen az aránya telítetlennek, lehetőleg egyél halat is stb. Gondolom nem mondtam semmi újat.

A fogyás a mennyiségen múlik, nem az összetételen, de tény, hogy növényekből nehéz lenne annyi kalóriát bevinni, hogy a jelenlegi súlyod fenntartsd. Csak ettől még továbbra se ajánlott szoptatás alatt fogyni.

2021. aug. 1. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kép nélkül nehéz akármit is mondani.
2021. aug. 1. 19:50
 5/9 anonim válasza:
43%

A magasságodhoz ez a testsúly valóban nem kevés, ez már nem is szimplán túlsúly, hanem elhízott állapot. Tény, hogy az egészséged érdekében ezzel valamit kezdened kellene.

Nem tudom mennyire vagy tisztában vele, hogy a növényi értend az nem egy fogyókúrás diéta, illetve ahhoz, hogy tényleg jól csináld, az elején elég sok odafigyelést igényel, de bele lehet jönni. Ha biztos vagy benne, hogy ez az az út, amit követni szeretnél, akkor ajánlom a Teljes értékű növényi étrend _ Whole food plant based diet facebook csoportot.

Mert ha csak szimplán növényi értendre állsz át, és a veszed majd a vegán készételeket, illetve továbbra is használod a fehérliszt-cukor kombót, akkor se fogyni nem fog, se egészségesebb nem leszel. Lehet fogyni növényi étrenddel (vagy bármelyikkel, igazából a kalóriadeficit a lényeg), de ha az egészséged is fontos, akkor a teljes értékű növényi értend legyen a célod.

2021. aug. 1. 20:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudok segíteni abban, hogy hogy állj neki szoptatás alatt.

Én csak a saját rossz döntésemet tudom megosztani veled.

Terhesség előtt 64 kg voltam , szülés előtt 85, kórház után 72. Kb 7-8 hónapig tudtam szoptatni a babám és már bánom, hogy nem akkor kezdtem magammal valamit, mert rá 5 hónapra azt vettem észre, hogy 88kg vagyok a 165cm magasságomhoz.

Fél éve kezdtem neki a fogyókúrának, ami nem könnyű, ha nem csak magadra főzöl

A mozgásom az egésznapos tenni valók mellett, hogy megpróbálok minden nap hosszú sétákat tenni a gyerekkel babakocsit tolva ( elég dombos helyen élünk és több km-t teszek meg így), néha előkerül az ugrálókötél

Azóta sikerült leadnom 15 kilót, de volt egy hónap, amikor félbehagytam a fogyókúrát, talán 1 kiló akkor vissza is jött.

Ügyesen teszed, ha már most, szoptatás alatt tanácsot kérsz másoktól.

Kár, hogy én nem tettem.

2021. aug. 1. 20:29
 7/9 anonim válasza:
Szoptatás alatt nekem nem sikerült fogyni, sőt, folyamatosan hízok. Egyszerűen muszáj volt rengeteget, főleg sok szénhidrátot ennem, különben csökkent a tejem. Viszont van aki csontsoványra fogy, hiába eszik rengeteget. Hormonális dolog.
2021. aug. 1. 21:38
 8/9 anonim ***** válasza:

A növényi étrend, ha nem értesz hozzá, akkor rosszabb lesz mind hasznos. Nem javaslom... Pl a sport jobb lenne... Nem tilos a sport szoptatás mellett. Ez régi tévhit, hogy rossz a tejtermelésre és hogy a baba elutasítja, ha anyának izomláza van. Olvass utána nyugodtan.

[link]

Inkább igyál rengeteg vizet, étkezz egészségesen, ne utasítsd vissza a húst, fehérjét. Szénhidrát is kell mértékkel. Ez egy lassú folyamat lesz, főleg ha a hormonok is akadályoznak, de nem lehetetlen. Esetleg kérj személyre szabott étrendet, tanácsadást dietetikustól, meg csináltathatsz egy komplex hormonlabort. Én császárral szültem, ami miatt pajzsmirigy problémáim alakultak ki, amitől folyton híztam.

166 cm és 68 kg voltam, de én nagyon izmos vagyok, 88 kilóval szültem, 79 voltam mikor 1 hónapos volt a babám, aztán 6 hónap múlva már 90 kg voltam... Most 2,5 évvel szülés után vagyok 67 kg, sok munkám van benne.

2021. aug. 1. 22:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Kép nélkül nehéz.
2021. szept. 3. 08:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!