Hogy fogytál le? Mit ettél? Mit nem ettél? Mikor kezdted, mennyit fogytál,mi kellet ahoz hogy elkezd?
Még a fele vissza van, de eddig 14 kiló ment le. Kalóriadeficitben eszek, napi 5x, főleg hús, sok zöldség, gyümölcs. A folyadék víz, és kávé tea édesítőszerrel. Sportolok, sokat mozgok. Máshogy nem lehet tartósan fogyni. Áprilisban kezdtem kb.
Mi kellett hozzá? Lihegő tüdő, éjjeli horkolás, semmi ruha ami normálisan áll rajtam. Besokalltam, elegem lett.
Azért kezdtem el, mert fájtak a lábaim + lihegtem, szuszogtam.
Beszüntettem a cukros üdítőket, csokit, kekszeket, pizzát, gyorskajákat. Sokkal kevesebbet eszek mint régebben, és az is mind egészséges. Nem számolgatom a kalóriákat, hanem sose lakok jól, kb mindig éhes vagyok egy kicsit. 115 ről indultam, most vagyok 100, a cél a 88 kg.
112 kilóról indultam februárban, most vagyok 87-88, a cél 65. Kalóriaszámlálással fogyok. Igazából az egyetlen dolog, amit tényleg nem szoktam enni, az tészta, meg burgonyát se nagyon ettem az elmúlt hónapokban, max. néha. A tésztát nem is erőltetem, mert én abból nem tudok megállni, ha elkezdek enni tésztát, nem tudok megállni 100-200 grammnál, többet pedig nem akarok enni. Szóval na, a tésztát nem erőltetem, csak nagyon néha eszek. De ezeken kívül mindent eszek, kenyeret általában pár naponta egyszer, de akkor is purpur kenyeret, de akkor süteményt is pár hetente szoktam (de ezt is rendesen beleszámolom a kalóriakeretembe)... de igen, átlagban zöldség, húst eszek, esetleg olyasmit, hogy bulgur, quinoa... Üdítőkből is édesítőszeres, cukormentes változatot iszok, ha szoktam, de próbálok abból sem olyan sokat fogyasztani. Hetente igyekszek 5x 1 órát edzeni.
Ahhoz, hogy elkezdjem a fogyást az kellett, hogy megismerjek valakit, de az csak a kezdő löket volt, leginkább magam miatt csinálom, mert eddig kb. egész életemben túlsúlyos, majd durván elhízott voltam, és meguntam, hogy éveket vesztegetek arra, hogy a súlyom miatt önbizalomhiányos vagyok. Pluszban cukorbeteg vagyok, és szeretném az egészségem szempontjából elérni az egészséges testsúlyt.
- Életmódot váltottam: étrendváltás, rendszeres mozgás
- amiket eszem: zöldségek, húsok, húskészítmények, hal, tojás, olajos magvak, tejtermékek, szénhidrátcsökkentett és diabetikus termékek
- nincs olyan amit egyáltalán nem eszem. Csak a mindennapokban kerülöm a fehérlisztet, cukrot, és mindent ami ezekből van, de havonta tartok 1 csalónapot,amikor ezek is beleférnek:) így hosszútávon számomra könnyebb tartani a diétás életmódot, mintha teljesen megvonnám.
- majdnem 2,5 éve kezdtem
- -96kg eddig ( még 9 van hátra)
- egészségügyi okok miatt kezdtem el. beteg lettem, PCOS, Inzulinrezisztencia, pm alulműködés, magas kortizolszint, magas prolaktin, kóros d vitamin hiány. Napi szinten mindenem fájt, éjszaka fulladtam stb. Szomorú, de ez kellett hozzá. Féltem, hogy meg fogok halni. Engem a külsőségek sose érdekeltek.
A bakker lefogyok étrenddel és bogyóival fogytam 2 éve 135kg-ról 115kg-ra 3 hónap alatt.
Aztan tavaly ujra fogyókúrába kezdtem, de már nem szedtem semmilyen csoda bogyót. Egészségesen kezdtem el enni, a vacsorámat pedig fehérje porra cseréltem szilárd étel helyett, így 115ről fogytam 107re 1,5 hónap alatt. De most szünetel a dolog mert terhes vagyok.
De hamarosan újra belevágok 😁
Igazából nemrég kezdtem, olyan egy két hete, és eléggé érdekes a történetem..
Lány vagyok, és a combomra edzek amúgy. Semmi izom nem volt a lábamon, lógott egy kicsi bőr a vékony nadrágokba is, plusz narancsbőröm is lett. Régebben is csúfoltak a fiú osztálytársaim, de már elmentem abból az iskolából (hála az istennek). Na mindegy, szóval volt az évzáró, és itthon próbálgattam egy nappal előtte a szoknyákat, majd megláttam hogy hogy néztem ki… Nagyon csalódott voltam. Aztán az ünnepségen annyira belemerültem a gondolataimba (mit egyek, min kéne változtatnom stb.) hogy másoknak kellett szólniuk hogy “hahó kelj fel” pedig egyáltalán nem aludtam :DD
Majd hazajöttem az évzáróról, és mondtam magamba hogy “jó akkor kezdjünk el végre egészségesen élni”. Na igazából ennyi:D
Egy alkalmazás segítségével számolom a kalóriabevitelem, plusz a Daylio naplót is szoktam használni néha.
Minden nap edzek, és mindent eszek, de csak mértékkel. Az édességeket meg az üdítőket csak a csalónapomon szoktam, de már nem nagyon kívánom.
Eddig még nem sokat sikerült fogynom de már a testemen látszik a hatása.
Egyébként nekem nem volt önbizalmam, mert olyan társaságba kerültem ahol elhitették velem hogy milyen szép meg jó barát vagyok, közbe meg csak azért mondták hogy kihasználjanak:D
Na és mindezek előtt volt egy evészavarom, de nem szóltam a szüleimnek, hanem felkerestem egy pszichológust (ismerőst) akivel hívásba beszéltünk (korona miatt) és nagyon sokat segített:) Csak egy kis érdekesség, mert nem tudom kinek elmondani :(
Én az alábbiak miatt kezdtem diétába:
- egy rossz vérvételi eredmény
- egy beszélgetés apámmal, aki felhívta a figyelmemet arra, hogy a családba gyakori a cukorbetegség
- egy nagy zabálás, ami után másnap úgy éreztem magam, mintha másnapos lettem volna
- és egy olyan nagy testtömeg, amely életemben még nem volt.
Én a kalóriabázis applikációt használom, ott be tudom állítani mit sportoltam és ezt figyelembe véve a célom alapján látom mit ehetek. Alapvetően a szénhidrátot csökkentettem (fehér kenyér, péksütemények, édességek) és általánosságban kevesebbet eszek mint korábban. Nyaraláskor nem számolgattam, akkor elengedtem a dolgot, de most újból dolgozok, így visszatértem a diétámhoz.
Nyilván könnyebb volt, amikor nem figyelt az ember és azt ette amihez csak kedve volt, de nem érzem kínszenvedésnek a diétát. Hajlamos voltam korábban túl zabálni magam, erre oda kell figyelnem, de úgy érzem elég jól mennek lefelé a kilók kisebb változtatásokkal (szénhidrát csökkentés) is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!