Hogy lehet kikerülni vagy megszüntetni a bánatevést?
1. Oldja meg a problémákat, legalább valmilyen módszereket kezdjen el elsajátítani.
2. Akaraterő (ne legyen otthon "bűnös" kaja és ne is vegyen).
3. Alternatív elfoglaltság ami lehetőleg mozgással jár (javítja a hangulatot).
Zabálni mindig könnyebb meg sajnáltatni magát, minthogy felemelje a seggét, és elmenjen konditerembe, futni vagy Crossfitre...
Ja, mert akkor még kéne szenvedni a sikerért... Értem...
Ezzel a problémával én is küzdök. Régebben ha rossz kedbvem volt, elmentem futni és kimozogtam, felszabadító érzés. De amióta gerincproblám van nem tudok se futni, se semmilyen olyan sportot űzni, amit régen úgy imádtam. Szeretnék mozogni és lefogyni, de gyakorlatilag a derekam miatt csak az úszás jönne szóba, de uszodába a vírus miatt nem merek menni... :( Jobb híján igyekszem itthon tornázni, de abban semmi felszabadító/feszültséglevezető nincs.
Sok kitartást kívánok nektek is!
Ha ő nem akarja igazán, akkor senki más nem tud rajta segíteni. Tudom, hogy rohadt nehéz, de Ez már csak ilyen.
Egyébként a figyelemelterelés segít, amíg leszokik az ember az érzelmi evésről. Csináljon valami mást. Nekem bejött.
Dohányzással mindent meg lehet szűntetni és fogyni is lehet vele, mert nagyon fogyaszt, nekem az segített. Egész nap alig ettem és csak cigiztem, meg kávéztam, olyan gyorsan pattantak le rólam a kilók, hogy csak na. És örültem is, mert amit csináljak evés helyett és nem is hiányzott a kaja.
Mondjuk nem ajánlom, mert nehezebb leszokni róla, mint a zabálásról. Én nagyon örülök, hogy lefogytam a cigivel, de sajna most nem tudok a cigiről leszokni. Ezt már semmi nem tudja helyettesíteni. Ezért csak végső esetben használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!