Miért van az, hogy állandóan csokit zabálnék? Mindig tudnék csokit enni! Mivel lehet ezt megszüntetni?
még le se nyeltem az egyik csokit már tömöm be a másikat! egy tábla milka csokit percek alatt fel tudok falni, igazából 3-4 tábla után van az hogy elég, vagy nem esik jól
ez normális???? hogy tudom leküzdeni ezt?
3-4 tábla? Nem, nem normális. Én édesszájú vagyok, szeretem a kakaót, normálisnak tartom, hogy édességgel akarok fogyni, hogy néha (eddig egyszer :D) csinálok 60 deka csokiszószt, ami 6 nap alatt elfogy (a párom is segített)... De ha minden héten csokit akarék enni, azt azért már túlzásnak tartanám. A napi édességezést is annak tartom, de amíg alig van benne szénhidrát, egye fene, a gyöngeség emberi dolog :P
Nos, azt tapasztaltam, hogy a cukros édesség vonzza a többit. Ha eszem egy keveset, nehezebb megállni a többet, mintha eleve nem ettem volna, legalábbis többnyire ez a helyzet. Úgyhogy inkább jóllakom rendes étellel s csak akkor eszem édességet, ha "muszáj". Még a nagy szigor (semmi édesség) sem veszélyes, hisz édességre nincs tényleges szüksége a testnek. Csak arra nem vagyok hajlandó :) Bár a ketogén kísérleti napjaimon sokszor előfordul, hogy nincs édesség a szó legtágabb értelmében sem, mert zsírral belakva nem kívánom. Amikor napok óta csokiztam, akkor mindig egy ilyen napot iktattam be, nekem és akkor bevált. Ma már nem bírok ilyen napot tartani, de bő egy éve próbálok kevesebb szénhidrátot enni (nem túl nagy szigorral azért), s mára szinte el is feledkeztem a csokiról. Sokat tud változni az ember, ha következetesen kerül dolgokat, ha nem is teljesen, de azért lehetőleg...
A Te esetedben ritkítani kell a csokizások számát. Ha fontos számodra az egészséged (lelki is, ez már túlzott függőség a szememben), csak meg tudod állni, hogy naponta nekiess egy csokihalomnak. Miért is van Nálad annyi?
én is ilyen vagyok (voltam!).
tudom miről beszélsz, csak én 3-4-et nem ettem meg egyszerre, mert nem volt itthon! :D
úgy küzdd le, hogy egészséges életmódra váltasz + ha unalomból is fakad, ne csináld azt amit eddig miközben etted a csokit, vagy más helyzetben csináld (ha pl tanulsz, ilyesmi)
komplett életmódváltás megoldotta nekem is.:) ne legyen a házban semmilyen egészségtelen dolog, most az esetedben főleg édesség ne. méz lehet, az pluszban egészséges is. egy kevéskével ha csokit ennél, egyél ebből. plusz rágsz vmi zöldséget, igyál pohár vizet. ha már nem eszel pár napig csokit, akkor kevésbé is kívánod majd, én ezt tapasztaltam, kitartás, minden kezdet nehéz! :) aztán napi 1-2 kocka legalább 70% kakaótartalmú étcsoki még egészséges is!!
az a baj hogy mostanában már a vizet se bírom meginni csak az ice tea-t, abból bármennyit mert itatja magát de a víz nem megy le, rossznak érzem, erőltetem a vízivást de 2-3 korty után öklendezni tudnék
ice tea meg gond nélkül lemegy, akár 3 üveggel egy nap
csak az tele van cukorral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!