Sziasztok! Szeretnék leadni a súlyomból, 170 cm mellé 70 kg vagyok. 12 kiló jött rám az elmúlt 3 évben, szülés után. Igyekszem sokkal több salátát enni sajttal, illetve tökmagolajjal, több kenyeres étkezést (pl. reggeliket) kiváltottam korpás keksszel, az édességekről teljesen lemondtam, már csak cukormentes joghurtot eszek. Elkezdtem futni, egyelőre nem megy a legjobban, de remélem majd belejövök. Mi elég sok zsírt eszünk, vidéken élünk, nálunk nem vajas, hanem zsíros kenyér van, zsírral is főzünk. Ennek anyagi okai is vannak, disznókat tartunk a családban, ez a legolcsóbb. A zsíroskenyeres sztereotípia igaz? Az a fogyókúra ellentéte? Illetve pl. amikor krumplilevest vagy pörköltet főzök, ki kellene váltani a zsírt olajjal? Köszönöm a segítséget és elnézést ha ez nagyon alapszintű kérdés!
Miért, a barna kenyérnek mennyivel magasabb a rost tartalma, mint a fehérnek? Nem sokkal..
2021. júl. 19. 19:17
12/15 anonim válasza:
S-BUDGET SZELETELT TOAST KENYÉR
53g ch, 1.6g rost
VITA PURPUR KENYÉR
36g ch, 6.9g rost
Ugyanannyi szénhidrátra több mint 6x annyi rost jut. De igazad van, semmi különbség a fehér és barna között :)
2021. júl. 20. 00:38
13/15 anonim válasza:
A purpurt elismerem, az tényleg jó. :)
De azért egy átlagos "barna kenyér" nem tartalmaz ennyivel több rostot. Te most a legrosszabb és a legjobb minőségűt hasonlítottad össze, így valóban helytálló, amit a rostokról írtál.
2021. júl. 20. 11:14
14/15 anonim válasza:
Purpur népszerű ezért írtam, de van sok barna kenyér még ennél is magasabb rost tartalommal. Pl.:
SPAR NATUR*PUR BIO TELJESKIŐRLÉSŰ KENYÉR
9.8g rost / 100g termék
Fehérkenyerek rosttartalma 1.5-2.5g / 100g kivéve ha valami magas rosttartalmú adalékkal dúsítják, pl. korpával
2021. júl. 20. 20:50
15/15 anonim válasza:
Nem csak a minőség,hanem a mennyiség is számít!!
Mindenkinek van egy kaloria licite amit nem ajánlott átlépni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!