Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zsíros kenyér hazavágja a...

A zsíros kenyér hazavágja a fogyókúrát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék leadni a súlyomból, 170 cm mellé 70 kg vagyok. 12 kiló jött rám az elmúlt 3 évben, szülés után. Igyekszem sokkal több salátát enni sajttal, illetve tökmagolajjal, több kenyeres étkezést (pl. reggeliket) kiváltottam korpás keksszel, az édességekről teljesen lemondtam, már csak cukormentes joghurtot eszek. Elkezdtem futni, egyelőre nem megy a legjobban, de remélem majd belejövök. Mi elég sok zsírt eszünk, vidéken élünk, nálunk nem vajas, hanem zsíros kenyér van, zsírral is főzünk. Ennek anyagi okai is vannak, disznókat tartunk a családban, ez a legolcsóbb. A zsíroskenyeres sztereotípia igaz? Az a fogyókúra ellentéte? Illetve pl. amikor krumplilevest vagy pörköltet főzök, ki kellene váltani a zsírt olajjal? Köszönöm a segítséget és elnézést ha ez nagyon alapszintű kérdés!

2021. júl. 17. 17:57
1 2
 1/15 anonim válasza:
25%
Nem, csak kitolja a latvanyos eredmenyt par evvel :)))
2021. júl. 17. 18:06
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem gondolom. Csak tudni kell hogy táplálkozz, ha a zsíros kajàkat szereted. Nekem zsír alapú az étrendem, és nagyon sokat fogytam az elmúlt 2+ évben:)
2021. júl. 17. 18:07
 3/15 anonim válasza:
91%

Kerekparoztam, sportoltam es nyustoltem a testem - nem mentek le a kilok. Persze, mert annyit ettem a sok mozgastol mint aki ehen akar halni.

Par eve kutyazom, mar nem sportolok semmit csak hosszasan kirandulok a kutyaval a hegyekben. Normalisan eszem es lement rolam 20 kilo ugy, hogy eszre sem vettem, csak lecsuszott a gatya a seggemrol :)

Szoval szerintem egyel amit akarsz, de menj el minden nap kirandulni egyet.

2021. júl. 17. 18:12
 4/15 anonim ***** válasza:
74%

Nem sokkal kevesebb a vaj kalória tartalma, mint a zsíré. Az olajé meg pont ugyanannyi.

Lényeg, hogy minél kevesebb zsiradék legyen, hacsak nem lowcarb diétán vagy. Ha beleférsz a kalória keretbe, akkor nem hízol.

2021. júl. 17. 18:12
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Pontos mennyiségek nélkül ezt nem lehet megmondani. A zsiradékok mind igen kalóriadúsak, de ettől még beleférhetnek az étrendbe. A korpás keksz szerintem semmivel sem jobb a kenyérnél. Sok zöldséget kellene enni.
2021. júl. 17. 18:28
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ha nem tocsog a zsírban a többi kaja meg azért eszel " fogyisabb" kaját párszor belefér.

Tolok is egy zsíros deszkát :D

2021. júl. 17. 18:36
 7/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha keveset eszel belőle, akkor nincs gond.
2021. júl. 17. 19:05
 8/15 anonim ***** válasza:
29%

A zsíroskenyér jobb, mint a vajas, pláne margarinos. Az epeműködés és ezzel a zsírbontás a zsírtól indul be, nem az olajtól. Ezt onnan tudom, hogy először nagyot néztem, hogy a keményen diétàzó, és látványosan fogyó kolléganő miért zsírt ken a pirítósra.

Másrészt: mobilra le tudod tölteni a kalóriabázis applikációt, meg eleinte kell egy konyhai mérleg. Nagyon egyszerű, jól használható, én 18 kg-ot fogytam úgy, hogy számoltam a kalóriákat, és a súlytartásban is segít.

A zsíroskenyér IS belefér, ha a kalória keretedbe belefér. Főleg jó sok paprikával, paradicsommal, uborkával, hagymával. Nyami.

2021. júl. 18. 07:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Az epeműködés tökéletesen elvan alacsony zsírtartalmú étrenden is, ez egy nagyon régi mítosz, hogy emiatt sok zsírt kell enni.
2021. júl. 18. 23:52
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem a zsíroskenyér vágja haza a fogyókúrát hanem a gyengeség, fáradtság, vitaminhiány okozta betegségek, stb. A fehérkenyér és a disznózsír is üres kalória. Mondhatni nem megengedhető luxus ha meg van szabva mennyi kalóriát vihetsz be egy nap.

Sajt vagy mogyoróvaj közel harmada fehérje, olívaolaj tömve van antioxidánsokkal, halolajban ott az omega-3. A disznózsír meg semmire nem jó. Ha magas kalóriatartalmú, de nulla tápanyagot tartalmazó kajákat eszel akkor egész egyszerűen nem fog elég keret jutni egészséges kajáknak.

És akkor most arról ne is beszéljünk hogy a fehérkenyérben lévő szénhidrát ami nem cukorként van feltüntetve kicsit csalóka, ugyanis hosszú glükóz láncokat tartalmaz amik az alacsony rosttartalom miatt pillanatok alatt felszabadulnak. Ezért van az, hogy a fruktóz vagy egyéb nem glükóz alapú cukornál is magasabb a fehérkenyér glikémiás indexe. Egekbe repíti a vércukrodat aztán szinte egyből be is zuhan. Tehát hosszú távon nem képes energiával ellátni a szervezetet, egyedül akkor ha nagyobb mennyiségben fogyasztod és a szervezeted elraktározza amit épp nem tud felhasználni.

Itt gyakorin sajnos sokan azt szajkózzák amit hallani akarnak és nem azt ami az igazság, szóval nem leszek ezzel a kommenttel túl népszerű de az igazság az hogy a fehérkenyér semmilyen egészséges étrendbe nem fér bele semmilyen mennyiségben sem.

Ha nincs pénzetek / lehetőségetek barna kenyeret enni és alternatíva sincs, tehát a fehérkenyér nem megkerülhető, akkor legalább magas rosttartalmú zöldségekkel gyümölcsökkel együtt fogyaszd. A rostok valamennyire lassítják majd a felszívódást, hasonlóan mintha barna kenyeret ennél.

2021. júl. 19. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!